Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülésre, hogy készülj...

Második szülésre, hogy készüljek fel?

Figyelt kérdés
Februárba szültem a gyermekemet és jövő februárba szülök a kistesóját! :-) Nagyon könnyű szülésem volt, kb. fél óra. Gyorsan tágultam de gátmetszést csináltak! Másodiknál mire számíthatok? Gyorsabb lesz ennél is? Fájdalmasabb? Mert nekem az első egyáltalán nem fájt, csak vagy tíz perc..
2010. szept. 12. 10:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez is mindenkinél más mint annyi minden.

Nekem az első szülésem sokáig tartott (12 óra), de kibírható volt.

A második az elejétől a végéig 1,5 óra volt, rögtön 1 perces, nagyon nagyon intenzív fájásokkal. Azt hittem nem bírom ki. Szval rövidebb volt sokkal sokkal sokkal, de jobban fájt sokkal sokkal sokkal:) Mégis bevállalnám a harmadikat, ha úgy sikerülne:D

Gátmetszésem nekem mindkettővel volt sajna.

Jó babázást és babavárást neked!

2010. szept. 12. 10:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! Igen, mindenki más....de érdekes és jó meghallgatni, mások hogy élték meg!!! Köszönöm szépen még egyszer...tehát, amint fáj akkor rögtön irány a kórház???
2010. szept. 12. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első nagyon elhúzódott. A második kb. fele annyi ideig tartott. Én ugyan olyan erős fájdalmakra készültem, de fele annyira nem éreztem fájdalmasnak mint az elsőt. Nagyon szépe élmény maradt. Borzasztóan féltem a második szüléstől, most a harmadikat várom, már tudom, hogy nem kell félni, csak tudatosan kell csinálni.

A Te esetedben biztos, hogy azonnal indulnék. Jó neked, hogy ilyen gyors vagy.

2010. szept. 12. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem az első volt a "simább",de lehet,h csak az az elmúlt 13 év szépítette meg az emlékeket:-) Szóval a fiamat 5 óra alatt megszültem,3 tolófájásra.A lánykám most 3és fél hónapos.Túlhordtam 1 héttel,úgy lett megindítva a szülésem,12 órát vajúdtam,nem voltak tolófájásaim sem és nem is tágultam,végül vákummal "szedték ki" a majdnem 4 kg-s babámat.Aztán még a méhlepényemmel is voltak gondok....

Tehát tényleg teljesen más volt:-)

Jó babázást és nyugodt várandósságot Neked!:-)

2010. szept. 12. 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben voltam, mint Te. Nekem 13 hónap volt a kettő között. Az elsőnél minden fájdalomra felkészültem, minden rosszra, stb. Túlhordás miatt indított szülés volt, és nem fájt annyira, mint hittem. A másodikra úgy készültem, hogy könnyebb lesz, mint az első. Őt is túlhordtam, és indították, de 3x annyira fájt, mint először!!!! Időben is kb 1 órával tovább tartott!
2010. szept. 13. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!