Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mivel lehet összehasonlítani...

Mivel lehet összehasonlítani a szülés fájdalmát?

Figyelt kérdés
Ismerőseim azt mondják, hogy semmivel,mert annál fájdalmasabb nincs. De ez szerintem nincs így. Anno vesehomokom volt, másfél hónapig szenvedtem vele. Emlékszem azt mondta a doktornő, hogy neki is volt vesehomokja, és hogy emlékezzek majd rá, hogy ha ezt kibírtam, akkor a szülést is simán mert az nincs ilyen fájdalmas. Én eltudom képzelni, hogy ez igaz, mert az amikor elkezdtem görcsölni úgy voltam, hogy inkább meghalnék, de ezt nem tudom elviselni...Nektek volt valami olyan ami még a szülésnél is jobban fájt?
2013. aug. 8. 21:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Na jó akkor leírom az én sztorimat. 36 órát vajúdtam, kapásból 5 perces fájásokkal indítottam. Az első 24 óra simán ment.... utána már azért egyre fájdalmasabb volt. A tágulás utolsó szakaszánál már annyira el voltam fáradva és annyira elviselhetetlen volt a fájdalom, hogy megijedtem nem bírom majd végigcsinálni, így a 31. óra vajúdásnál kértem epidurális fájdalomcsillapítást. Pedig megfogadtam, hogy nem fogok ezzel élni, de nem bántam meg. Kb 2 órát élveztem a hatását, aztán annyira nagy fájdalmak jöttek, hogy el sem tudom képzelni milyennek éltem volna meg epidurális nélkül. Aztán elérkezett a kitolás. Na ott kb semmit nem éreztem. A fájásokat is alig alig, de próbáltam jól elcsípni őket h tudjam mikor kell nyomni. Maga az, hogy jött ki a baba (4 kilós) egyáltalán nem fájt. Viszont szanaszét szakadtam és a varrás jobban fájt mint maga a szülés. Szóval ha valaki fél akkor bátran kérjen epidurálist. Én nagyon féltem tőle, meg szerettem volna abszolút természetesen szülni, de szerintem 31 óra vajúdás után nem kéne kellemetlenül éreznem magam emiatt :) Tuti nem lett volna erőm végigcsinálni nélküle. Szülés után 3 napig kettős látásom volt a sok nyomástól. Holnap lesz 1 hónapos a babám, de a csontjaim még mindig fájnak. A szülés utáni pár nap számomra sokkal rémesebb volt.
2013. aug. 8. 23:00
 12/23 anonim ***** válasza:
51%

Na most aztán jól megijesztettek a korábbi hozzászólók! Nem értem, mire jó ez! Minden ember fájdalomtűrő képessége más és más. Én sok nővel beszélgettem, senki sem mondta, hogy a szülés élete legrosszabb élménye lett volna. Volt aki jobban megszenvedte, volt aki kevésbé.

Én is szültem már, de meg kell mondjam, semmi sem volt ahhoz képest, amire számítottam. Én is felültem ezeknek a meséknek, hogy milyen borzalmas, közben meg nem. Azt hittem, a kitolási szakasz a legrosszabb, mert akkor jön ki a baba, de én nem éreztem fájdalmasabbnak, mint amikor székrekedésem van, és nehezen tudom kipréselni magamból. Ami fáj, ami tényleg vacak érzés, az a vajúdás. Pontosan ugyanolyan, mint a menstruációs görcsök, csak fel kell szorozni tízzel. Bár akinek eleve nagyon erős, annak lehet, hogy ez már nem is lesz újdonság.

Egy ismerősömnek volt vesegörcse is, szült is, és azt mondta, inkább 10-szer szülne, mint egyszer vesegörcse legyen.

Szóval nem egy kellemes érzés, de nem kibírhatatlan. Nem fogsz ordítani, meg ilyesmi, nekem egyetlen hang sem hagyta el a torkom, legfeljebb a férjemnek panaszkodtam, aki bent volt a szülésnél, hogy ez milyen szar érzés most. De a többi kismama sem kiabált, aki velem együtt szült, pedig nem voltunk kevesen. Szóval szerintem elviselhető. Ennél csak nagyobb fájdalmak vannak az életben, én úgy gondolom. És ez esetben még van egy csodálatos kárpótlás is!

2013. aug. 9. 02:21
 13/23 anonim ***** válasza:
Én nem mondom,hogy nincs a szülésnél fájdalmasabb,de én még nem éreztem nagyobb fájdalmat.Viszont szerintem ez az egyetlen fájdalom,aminek van értelme,éppen ezért könnyebb elviselni,mint bármilyen szervi probléma által okozott fájdalmat.
2013. aug. 9. 08:41
 14/23 anonim ***** válasza:
10%
12.-es, látod te vagy itt az egyetlen, aki szerint nem olyan fájdalmas, ezek szerint mindenki más hazudik, és csak rémisztget? :D Szerintem meg kibírhatatlan, legalábbis ott és akkor azt érzed, én üvöltöttem órákon át a fájdalomtól.
2013. aug. 9. 08:42
 15/23 anonim ***** válasza:
12-es: én üvöltöttem, bevallom. Az, hogy meg menstruációs görcs szorozva tízszer... Hát nekem az is elég erős, de úgy 10.000-rel szoroznám meg, és még akkor sem fedné a valóságot. Örülj, ha neked ez ennyi volt csak, de nem mindenki ilyen szerencsés ám.
2013. aug. 9. 09:05
 16/23 anonim ***** válasza:
Ez nem fájdalomtűrő képesség kérdése. Vannak akik amenstruációs fájdalomtól hánynak, gyógyszert vesznek be. Nekem enyhe fájdalom 1 napig. Akkor én jobban bírom a fájdalmat? Szülés közben 7 órát végigüvöltöttem, állítólag még a liftben is hallották. (elfolyt a vizem, rögtön jöttek a fájások, a szülésznő mérte, és a vajúdás második órájában azt mondta hogy ez a max, nem lesz erősebb. Lett, még 7 órán át). Teljesen egyéntől, szerencsétől, babától és még 1000 más tényenyőtől függ hogy milyen lesz a szülésed. Leget hogy fél óra alatt megszületik!
2013. aug. 9. 10:16
 17/23 anonim ***** válasza:
Sürgősségi császárom után 2 és fél napig voltam a szülőszobán (intenzív hiánya miatt, ott fektettek). Végig hallgattam 2 és fél napon át a szüléseket, össze se tudom számolni, hogy mennyit hallottam végig! :) Második napra már tudtam, hogy ez az a nő,a ki éjjel érkezett, és most már egy órán belül meglesz a baba- "kitanultam", hogy megy ez. Csak annyiban szólnék hozzá, hogy teljesen egyén függő, ki mennyire hangosan szül. Volt aki 2-3 órát is üvöltött, volt akit csak nyomáskor lehetett éppen hogy hallani (inkább a levegővételt,stb). Hülyeség ilyet állítani, hogy biztos nem fogsz kiabálni- van akinek úgy könnyebb :)
2013. aug. 9. 11:11
 18/23 anonim ***** válasza:
nekem semmiség volt 8 órát vajúdtam, de én sem mondanám hogy borzalmas , lehet szerencsés vagyok. nagynénémnek epegörcse volt azt mondta inkább szülne... annyian kibírják meg vállalnak még 3at 4is utána ha annyira kíbirhatatlan lenne nem vállalnának még nem?
2013. aug. 9. 12:01
 19/23 anonim ***** válasza:
De, vállalnának gyereket, mert tudja az ember, hogy miért szenved. Ettől még én nem fog azt mondani, hogy nem volt borzalmas az enyém, mert az volt. És vállalnék is gyereket még mindezektől függetlenül. Persze mindenkinek más a szülése, nekem ezt dobta a gép. Azért az sem mindegy, hogy mennyi ideig tart, tegyük hozzá.
2013. aug. 9. 12:20
 20/23 anonim ***** válasza:
A szülés nagyon fájt. A varrás utána még annál is jobban. De amikor pár hónappal később kiműtötték a bölcsességfogamat és kiment a fájdalomcsillapító, akkor azt mondtam, inkább még egy szülés. Az csak 9 óra volt, volt értelme, tudtam koncentrálni a célra, míg a fogam helye a lehető legerősebb gyógyszerek után úgy fájt, hogy csak feküdtem és szorítottam a párnát tiszta erőből. Persze ez csak az én élményem, mindenki másképp éli meg. Nekem borzasztó volt a menstruációm szülés előtt, ezért tényleg a legrosszabbra készültem, hiszen ha a menzesz ilyen, akkor milyen lehet a szülés... A fogam miatt csak kis para volt bennem, aztán jött a meglepi.
2013. aug. 9. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!