Mivel lehet összehasonlítani a szülés fájdalmát?
Na most aztán jól megijesztettek a korábbi hozzászólók! Nem értem, mire jó ez! Minden ember fájdalomtűrő képessége más és más. Én sok nővel beszélgettem, senki sem mondta, hogy a szülés élete legrosszabb élménye lett volna. Volt aki jobban megszenvedte, volt aki kevésbé.
Én is szültem már, de meg kell mondjam, semmi sem volt ahhoz képest, amire számítottam. Én is felültem ezeknek a meséknek, hogy milyen borzalmas, közben meg nem. Azt hittem, a kitolási szakasz a legrosszabb, mert akkor jön ki a baba, de én nem éreztem fájdalmasabbnak, mint amikor székrekedésem van, és nehezen tudom kipréselni magamból. Ami fáj, ami tényleg vacak érzés, az a vajúdás. Pontosan ugyanolyan, mint a menstruációs görcsök, csak fel kell szorozni tízzel. Bár akinek eleve nagyon erős, annak lehet, hogy ez már nem is lesz újdonság.
Egy ismerősömnek volt vesegörcse is, szült is, és azt mondta, inkább 10-szer szülne, mint egyszer vesegörcse legyen.
Szóval nem egy kellemes érzés, de nem kibírhatatlan. Nem fogsz ordítani, meg ilyesmi, nekem egyetlen hang sem hagyta el a torkom, legfeljebb a férjemnek panaszkodtam, aki bent volt a szülésnél, hogy ez milyen szar érzés most. De a többi kismama sem kiabált, aki velem együtt szült, pedig nem voltunk kevesen. Szóval szerintem elviselhető. Ennél csak nagyobb fájdalmak vannak az életben, én úgy gondolom. És ez esetben még van egy csodálatos kárpótlás is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!