Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Bent fekszem a korhazban mar...

Bent fekszem a korhazban mar es inditani akarnak?

Figyelt kérdés

A 38. hetet toltottem es bejottunk a korhazba, mert nem ereztem jol magam. Megvizsgaltak, a babanak szerencsere nincs baja, de nekem folyamatosan hanyingerem van.

Mindig ugy erzem, ha bepisilnek. Tehat mintha folyna a vizem. Hiaba mondom a noverkeknek es az ugyeletesnek, amikor jonnek korbejarni, mintha megse hallanak.

Ami leginkabb aggaszt, azaz, hogy iszonyat faj a hegem. Tobbszor mondtak, hogy eleg vekonyka (nagy a hasam).

Szinte mar kibirhatatlan, minden mozgasra faj. Errol is szoltam, amire a valasz az volt, hogy meginditjak a szulest es utana jobb lesz.

Az orvosomat nem erjuk utol, a korhaz sem. Allitolag nyaral, a "ceges" telefont kikapcsolta (aminek a szamat tudjuk), a magant pedig nem hivja fel a korhaz.

Attol felek, hogy szetszakadok felul-alul szules kozben. Ezt mondtam a noverkenek is, aki kozolte, hogy meg senki nem halt bele abba, hogy szulni kell.. ezzel ki is fordult a korterembol.

Nagyon aggodom, de leginkabb a lanyom miatt, hogy o hogy vagy odabent?!

Egyenlore nem engedtem az inditast, mert fajasaim sincsenek. Az elso gyerekunknel is igy indult, vegul s.csaszaroztak.

2013. aug. 1. 13:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hát, sajnos csak lelki segítséget tudok nyújtani. Nagyon sajnálom, hogy így bánnak veled, kicsit remélem, hogy ez nem az a kórház, ahol én fogok majd szülni (Veszprém) egy hónap múlva. Miért akarnak 38. hetesen indítani? Nem várnak még? Vagy mikorra mondták, hogy indítanak?

Párod sem tud telefonálni a doki magán számára? Hihetetlen amúgy, hogy milyen dokik vannak. Ha már felkérted, akkor miért nem elérhető!? Tarts ki még egy kicsit, lassan meglesz a gyönyörű kislányod, és mehettek haza, ott már sokkal jobb lesz.

Sajnos Tőlem csak ennyire tellett, de kitartást kívánok, és fel a fejjel!

Egy 35+5 hkm

2013. aug. 1. 13:29
 2/12 anonim ***** válasza:

ha ennyire gáz, akkor nem értem, miért nem császároznak meg. Ahhoz nem kell beindulnia a szülésnek. Az a baj, hogy olyan sok mindent nem tudtok csinálni. Mondjuk ha van magándokid, és nem elérhető, az elég gáz. Én biztos elküldeném az anyjába.

Az aktuális dokival nem tudnál beszélni, vagy a párod? Más lehetőség nem nagyon van. Egyébként azt mondták, hogy most is császároznak?

2013. aug. 1. 13:31
 3/12 anonim ***** válasza:

Tudom hogy milyen érzés az amikor az ápolók már nem figyelnek rád. sajnos mindenhol ez megy hogy tojnak mindenre rá, mivel kevés pénzt kapnak, gázos a helyzet bármikor kirakhatják őket, plusz a stressz ez egy idő után kikészíti őket.

Én csak ezért nem tanultam ki a szakmát pedig lett volna rá lehetőségem mert kórházban dolgozok takarítóként, és ha leraktam volna az ápolóit akkor mehettem volna betegszállítókhoz, és mentősökhöz is, de nekem ez már sok lenne, és tudom nap mint nap látom ahogyan az ápolók hozzá állnak a beteghez.

Hétfőn pihenős voltam de behívtak helyettesíteni mert az ottani takarítónő rosszul lett és mivel én közel laktam így engem hívtak be, és amikor befejeztem a munkáját bementem egy szobába ahol épp egy terhes nő feküdt jajgatott meg kiabált a férje tehetetlenül ült mellette csak nézte ahogy szenved, az ápolók is néha bementek kb nem csináltak semmit és elmentek.

Én a sürgősségin dolgozok mert ott jobban szeretik a férfi takarítót meg ott azért olyan férfiasabb munkák vannak. És a vicc az hogy sok esetben az ápolók ott sem csinálnak semmit.

Egyik nap egy idős hölgy jajgatott az ágyába hogy wc-re kell mennie de nem tud egyedül menni, mivel én nem segíthetek neki mert egyrészt nem az én dolgom, másrészt beteghez sem nyúlhatok, csak vészhelyzet esetén tehát ha leesik az ágyról vagy valami komolyabb baja van, vagy ha megkérnek rá hogy segítsek átrakni a másik ágyra. Szóltam az ápolónak legalább háromnak hogy gondja van wc-áznie kell de ők mondták hogy nem kell neki ne foglalkozzak vele, csak kitalálja. A fülemmel hallottam hogy valamelyik rokona telefonált be a kórházba hogy segítsenek a nagymamáján mert ő nem tud bemenni és őt hívta fel és neki is azt mondták hogy ezt csak kitalálja ne foglalkozzon vele. Amikor bement a hölgy fia akkor olyan balhét csapott belőle hogy majdnem kidobták a helyről, persze végül tisztázták mert előkerült a főnővér plusz a főorvos is de ők sem törték nagyon magukat a dolgon, de kb ezek mennek.

Nem vagyok meglepve hogy te is fel vagy háborodva, hogy be akarják indítani a szülésedet az lehet hogy jó lesz mert ha tényleg ennyire nem bírod akkor indokolt is lehet, tehát ha az orvos úgy dönt akkor meg kell csinálni. Sajnos nővéremnél is be kellett indítani még tavaly amikor szülni ment be ő sem bírta ezt az egészet, de neki már jobban indokolt volt a helyzet.

Ez ügyben csak sajnálom hogy nem sikerül természetesen megszülnöd a gyereked, de sajnos vannak olyan helyzetek amikor muszáj belepiszkálni ha nem akarod hogy a babával és veled bajok legyenek.

2013. aug. 1. 13:42
 4/12 A kérdező kommentje:

Csak az ugyeletesek vannak itt, nekik ugye kotelesseguk mindenkit megnezni igy-ugy.

Van egy arab doki, aki tegnap reggel mondta, hogy tartsak ki hetfoig, akkor lesz ujra ugyeletben. Hanyascsillapitot irt fel es napi 2 uh-t (reggel-este), valamint napi 3 nst-t.

Sajnos magzatvizet nem tudott nezni, de nagyon korrekt volt eddig velem. Talan o az egyeduli, aki meg is hallgatja a bajomat.

A hegemre azt mondta, hogy nem vallalja be a term.szulest az ugyeleteben, azonnal csaszarra visz, ha ugy adodik. Megadta a szamat is, ha esetleg nagy gond lenne es a kartonomra is rairta magat kezeloorvosnak.

Feladta a kartonomat a csaszarra, de meg nem biraltak el, hogy lehet-e.

Azt mondjak a noverkek egyebkent, hogy a term.szules hive a korhaz. Addig huzzak, amig lehet. Nem szeretnek csaszarozni.

Viszont ok nem fogjak ertesiteni ezt a dokit. Ma hivtam delelott, de uzenetben annyit irt, hogy konferencian van, majd visszahiv.

2013. aug. 1. 13:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem a peterffyben vagy veletlen? Ha igen az arabnal szult sogornom...

Hivd fel, fogadd fel, konyorogd ki az inditast. (mar ha a masik is fogadott dokid lett volna)

2013. aug. 1. 14:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem,hogy mi az arab doki neve,mert én is ismerek egyet, hátha ez az! Nekem is fájt a hegem és az volt a válaszuk,hogy ne fájjon! De mivel nem voltam kitágulva ,nem tudtak burkot repeszteni, oxit meg ugye nem adhatnak az előző császár miatt,így megcsászároztak!

Majd írd meg ha van valami fejlemény! Nem is akartál természetes szülést?

2013. aug. 1. 14:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Még mindig nem értem, miért nem császároznak meg, mer ha jól olvastam, akkor az előző is az volt. Vagy úgy beszélted meg a dokiddal, hogy ez természetes lesz?
2013. aug. 1. 14:29
 8/12 anonim ***** válasza:
.
2013. aug. 1. 15:09
 9/12 anonim ***** válasza:
Uhh, nagyon drukkolok, hogy ne húzzák már sokáig! Az indítást nem is értem! Én úgy tudom császár utáni természetes szülésnél nem indítanak... Oxit nem is adhatnak. Mondjuk a tesómnál is leszarták ezt, szakadt is a hege, sürgősségi császár lett hegszétválás miatt. Ha uh-val nézték, és azt mondták, hogy vékony a heg, akkor én biztos nem engednék szülésindítást. És ne haragudj, de nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy nagyon nem szépen bánt veled a saját orvosod! Nem is szólt, hogy elutazik? És nem adta meg a privát számát? Jól cserben hagyott :(
2013. aug. 1. 16:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom a veled most történik :( csak reménykedni tudok hogy ez nem a Szent Margit kórházba van.... ha esetleg ott van akkor biztosan Muosa Moustafa remélem jól írtam dokiról beszélsz ő tényleg jó sok jót hallottam róla, ha megteheted akkor a másik dokit ne fozesd ki és inkább fogadd fel őt
2013. aug. 1. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!