Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elmesélnétek milyen volt...

Elmesélnétek milyen volt epidurállal vagy gázzal szülni? Gázt érdemes kérni?

Figyelt kérdés

Már van két gyerekem és semmit nem kaptam náluk...most nagyon gondolkodom hogy igénybe vennék valamilyen fájdalom csillapítót :))Elmesélnétek mi a tapasztalat ?

Köszönöm!!!

2013. júl. 29. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:

én gázt a gátmetszés varrásakor kaptam: nem iszom alkoholt, sosem voltam kicsit sem spicces, de szerintem olyan volt, meg mintha víz alatt lennék és úgy hallanám, amit beszélnek, vagy repülnék... a varrást nem éreztem, de néha elvettem a számtól a gázt, hogy "tisztuljon" az agyam, mert tudtam, hogy a varrás után kivisznek a babával a családhoz és nem akartam, hogy magamon kívül lássanak, ahogy elvettem, pár másodperc után elkezdett fájni a varrás, akkor visszatettem, és így tovább, oda-vissza...

ahol szültem, ott szüléshez nem adják, csak varráshoz, mert szerintük az úgy nem jó.

2013. júl. 29. 12:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia.

Én gázzal szültem..én csak úgy tudnám jellemezni,hogy olyan érzés volt,mintha szó szerint lezsibbadt volna az agyam!!Nem bírtam gondolkodni,még beszélni is alig,erőm szinte ahhoz sem volt,hogy felemeljem a kezem..a fájások annyira leszívtak..oly mértékben szívtam a gázt,mintha az életem múlt volna rajta..volt,hogy én is elvettem az orromtól,mert éreztem,hogy nincs tiszta oxigén a tüdőmben és már majdnem kezdtem rosszul lenni az oxigén hiánya miatt.De sokat segített,mert a gázzal teljesen kibírható volt a vajúdás.24 órás vajúdásom volt,az utolsó 3 órában kértem a gázt.A kitolásnál sajnos már nem szívhattam,azt éreztem rendesen,de az már nem tartott sokáig,kb 10 perc lehetett.Sajnos oxit kaptam a kitolásnál mert fájásgyengeség lépett fel,de azt kajak már észre sem vettem.A gátmetszésnél kaptam helyi érzéstelenítést így abból nem éreztem semmit sem.A varrás alatt is hatott még,így abból sem éreztem semmit sem.Kb 2 tűszúrást éreztem csak,mert ki kellett nyomniuk belőlem a babát mert már nem bírtam egyedül nyomni és repedt a méhszájam,így nekem azt is varrni kellett,de az sem fájt.Összességében nekem jó volt a gáz,sem a vajúdás alatt,sem utána,sem másnap egy picit sem fájt tőle a fejem és nem voltam rosszul tőle.Szerintem a következőnél is gázt fogok szívni,mert az epiduráltól félek nagyon,így nálam az szóba sem jöhet(ett).

3 hós baba anyukája

2013. júl. 29. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első szülésem elhúzódott, így ott kaptam EDA-t. Hát, soha többet, én inkább szenvedek. Nem érzed a tolófájásokat, hiába állítják le előtte, még hat, így nem tudsz rendesen nyomni, a gépek alapján irányítanak, de az nem az igazi, amikor áthalad a keresztcsonton, az úgyis ugyanúgy fáj, a végén nekem az össze-vissza nyomásoktól olyan ödémám lett, mintha a hátsómba nyomtak volna egy focilabdát. Nagyot kellett vágni, 1 hétig nem tudtam rendesen ülni, járni.

A normál szüléseimnél meg a lábamon mentem vissza a kórterembe ás már másnap fogócskáztam a gyerekekkel.

Harmadik gyerek ált. könnyen születik, bízz magadban!!! Megéri. Én a 4. szülés előtt állok, a harmadik 1 óra alatt megvolt, alig értünk be a kórházba.

2013. júl. 29. 13:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Először EDA-val, majd fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Minden tekintetben könnyebb volt a második, és gyanítom, hogy nem csak azért, mert másodszorra szültem.

Az EDA ugyan hagy időt "pihenni", nyugodtan tágulni, de én spec nem tudtam, csak izgultam, mikor mi történik (ez nyilván többedik szülésnél nem fordul elő). Viszont a fájásaim legyengültek, 3 adag plusz oxit kaoptam, de még így is elfáradtam annyira a kitolás végére (1,5 óra), hogy ki kellett nyomni a gyereket belőlem és a lepényhez is kellett két adag oxi. Ráadásul 1 napig nem tudtam ábra állni, mert valamiért erősebben hatott a normál adag és elveszítettem a lábam érzékelését (állítólag ez nem minden EDA-nál van így, én semmit nem éreztem a lábaimból másnap estig).

Legközelebb sem fogok kérni fájdalomcsillapítást, az tuti, max a gátvarrásra. Először vágtak, 4 öltéssel varrtak össze, azt nem is éreztem. Másodszor gátvédelemmel repedtem kicsit az 1 öltés jobban fájt, mint a szülés!

2013. júl. 29. 14:43
 5/7 anonim ***** válasza:

És igen, pontosan úgy jártam a kitolással, mint az előttem író, gép alapján irányították, mikor kell nyomnom, de semmit nem éreztem belőle (mármint nyomási ingert, csak a hihetetlenül erős fájdalmat)

másodszor jöttem rá, h a gép nem feltétlenül akkor mutat fájást, nyomási ingert, amikor én érzem, most hagyták, h akkor nyomjak, amikor kell, egy nyomásra kinn volt a kis picike, a feje és a válla ellélegzett fájásokkal csúszott át rajtam.

2013. júl. 29. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Másodiknál kértem EDA-t mert elfolyt a magzatvíz de fájások nem voltak és oxit kaptam, nagyon fájt. Jobban mint az 1. és nem is tágultam. Gondoltam az EDA a megoldás... Hát tényleg nem fájt onnantól semmi, viszont nem vették észre hogy elindult a szülés, én meg nem éreztem...majdnem megfulladt a baba. Szerencsére minden oké.
2013. júl. 29. 16:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem kértem,de kaptam gázt.Az első szippantástól megszédültem utána semmi hatása nem volt így letettem hogy nem fognám még ezt is van nekem elég bajom,
2013. júl. 29. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!