Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Úgy jó ha akkor hívok mentőt...

Úgy jó ha akkor hívok mentőt ha elfolyik a magzatvíz?

Figyelt kérdés
2013. júl. 27. 16:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%
Engem se vitt be a mentő, taxit kellett hívni. :(
2013. júl. 27. 18:13
 12/24 anonim ***** válasza:
94%

Akkor nekem szerencsém volt..mert engem be vittek..minden szó nélkül.Párom telefonált és négyed órán belül a ház előtt volt a mentő..Pedig csak annyi volt, hogy már eléggé fájt.

Én nem is tudom mit csináltam volna..mondjuk ez lehet függ attól is, hogy épp mennyi mentő "szabad".Mert valljuk be, egy agyvérzés, vagy egy szívroham azért sürgősebb, mint az hogy valaki szül..Vajúdva tényleg be lehet szállni egy taxiba, de ezt az, akinek mondjuk szélütése van, azért nem igazán tudja megtenni..

Ne értsetek félre..én nem mentséget keresek nekik, tulajdonképpen semmi közöm nincs hozzájuk, csak tudjuk hogy ebben az országban minden korlátozva van..és a szemeteknek (K. döntéshozókra gondolok) konkrétan már az ember élet sem számít.. :(

2013. júl. 27. 18:21
 13/24 Lues ***** válasza:
73%
Rendben, elfogadom (bár fenntartásokkal), hogy nem jön ki a mentő és taxit "kell" hívni. Akkor mit teszel ha a taxis megtagadja a kórházba vitelt, mert nem akarja, hogy összekoszold a kocsiját? Ezt most komolyan kérdezem.
2013. júl. 27. 18:57
 14/24 anonim ***** válasza:
91%
Ne vedd biztosra ezt a magzatvízelfolyást. Sok kismamának egyáltalán nem folyik el, de még csak nem is szivárog. Nekem fájásokkal indult se nyákdugo se magzatvíz sehol. A korházban sem folyt el burkot repesztettek, szoval ne várj erre ha már fáj!
2013. júl. 27. 19:30
 15/24 anonim ***** válasza:
91%
Taxi rendeleskor tisztazni kell, hogy a szuleszetre megy az utas. Amugy, igazan tiszta taxit meg nem lattam.
2013. júl. 27. 19:33
 16/24 anonim ***** válasza:
36%
hm..ha elfolyik a magzatvíz mentőt kell hívni.
2013. júl. 27. 19:41
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Értem mégis kijött pedig csak a nyákdugó ment el, és 10-15 perces fájásaim voltak. De egyébként ezt nem lehet kiszámítani. Mármint lehet hogy nem megy el a víz ám 5 perces fájásaid lesznek.
2013. júl. 27. 20:43
 18/24 anonim ***** válasza:
32%

Ha elmondod a telefonba, hogy igenis kérsz mentőt, olyan nincs, hogy nem megy ki! Törvény által előírt kötelessége!

Akiknél nem ment ki, nem voltak elég rámenősek. Nem teheti meg a hívásközpontos, hogy lepattint, mert az állásával játszik, ha később emiatt panaszt teszel!

2013. júl. 27. 22:28
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem értem. A terminushoz közeledve a szülésre lehet (kell) számítani, megtervezni, hogy mégis hogyan jut be az ember a kórházba. Lehetőségek kb: saját autó, férj vezet, szomszéd bevisz, ugrasztható rokon vagy barát, gyalog, vagy taxi. Miért kellene mentő, ha végső esetben a taxi elérhető? A taxiközpontosnak meg lehet mondani, hogy szülészet a cél, ha folyik a víz, rá kell ülni valami nedvszívó dologra, ha hányni kell, ott a zacsi.

Az 5 perces fájások (főleg először szülőnél) nem az a sürgősségi kategória, amire ugrania kell a mentőnek, főleg ha más lehetőség is adott. Ha azt mondják, hogy hívj taxit, azt nem azért teszik, hogy jól kicsesszenek az emberrel, hanem azért, mert a kapacitásuk véges, és igenis, vannak olyan esetek, amelyek elsőbbséget élveznek. Természetesen koraszülésnél, erős vérzésnél, amit esetleg eszméletvesztés is kísér, más a helyzet.

Magzatvíz - fertőzésveszély: ha elfolyik a víz, az nem jelenti azt, hogy most és azonnal ugrani kell. Fertőzésveszély akkor áll fenn, ha már megvizsgálják az embert, vagyis a kórházba érkezés után, az első vizsgálatkor kezd ketyegni az óra. A szülész a vizsgálattal juttathat felfelé olyan dolgokat, amik miatt létezik egy időkeret, amin belül meg kell szülni a babát. Ha otthon marad az ember csepegő vízzel, és nem fürdik (csak zuhi), nem szexel, akkor nyugodtan meg lehet várni a fájásokat, nem kell lóhalálában rohanni.

2013. júl. 28. 11:32
 20/24 A kérdező kommentje:
Ha értem nem jön ki a mentő feljelentem őket és kész.
2013. júl. 28. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!