Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Úgy jó ha akkor hívok mentőt...

Úgy jó ha akkor hívok mentőt ha elfolyik a magzatvíz?

Figyelt kérdés
2013. júl. 27. 16:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
32%
Elvileg igen, csak nem biztos, hogy kimegy a mentő. Lehet, hogy csak annyit mondanak, hogy még simán beérsz a kórházba pl. taxival.
2013. júl. 27. 16:39
 2/24 A kérdező kommentje:
Olyat nem mondhatnak főleg akkor nem ha a kórház 20 km-re van.
2013. júl. 27. 16:54
 3/24 anonim ***** válasza:
40%

Én a kórháztól 5 percre lakom, és még is ki jött a mentő!Kötelessége..

Az meg nem biztos hogy magzatvíz elfolyással indul a szülésed.Nekem fájásaim lettek, először rendszertelenek, aztán beállt 5 percesre, és mikor az 5 percesek elkezdtek egyre jobban fájni, akkor hívtam a mentőt.A magzatvizem az szinte a kitolás előtt folyt el.

De ha elfolyik a víz, akkor viszont azonnal kórház a fertőzésveszély miatt!

2013. júl. 27. 16:58
 4/24 anonim ***** válasza:
47%
már mint kocsival lakom 5 percre a kórháztól! :)
2013. júl. 27. 16:58
 5/24 anonim ***** válasza:
35%
Eros verzessel jaro vetelesnel (szulesnel) kimegy a mento de egy atlagos szulesnel nem hiszem, kiveve ha mozgasserult vagy. A te feladatod, hogy megszervezd a korhazba jutast.
2013. júl. 27. 17:01
 6/24 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom honnan vetted ezt a marhaságot?!
2013. júl. 27. 17:12
 7/24 anonim ***** válasza:
39%
Tapasztaltam.
2013. júl. 27. 17:18
 8/24 anonim ***** válasza:
87%

A helyes válasz:

A lényeg, hogy tudd ,ha elfolyik a magzatviz és a baba feje már beilleszkedett a szülőcsatornába akkor nincs gond és nyugodtan bevihet valaki a kórházba. Attól még ez nem vészhelyzet.

Viszont, ha még nem illeszkedett be a baba (ezt a legutolsó ultrahangon tudják megmondani) akkor van a gáz mert ha kifolyik a viz akkor előre csúszik a baba és a köldökzsinór a feje és a méhszáj közé nyomódhat. Ebben az esetben miután elfolyt hanyatt fekszel és hivsz mentőt, ha kell akkor megindoklod, h ezmiatt. Akkor is ha nem tudod tutira, hogy leereszkedett a medencébe a baba vagy sem.

Legalábbis itt Németországba ezt kell tenni. Lehet, hogy Magyarországon lazábbak a mentősök...

2013. júl. 27. 17:26
 9/24 anonim ***** válasza:
30%
Nekem azt mondta a védőnő, hogy megindult szülésnél a mentőnek ki kell jönnie beleértve a magzatvíz elfolyást is.
2013. júl. 27. 17:43
 10/24 anonim ***** válasza:
77%
Tapasztalatból mondom, hogy ne vedd biztosra, hogy kimegy a mentő. Barátnőm Bp. vonzáskörzetében él, 30 pár km-re a kórháztól, ő is hívott mentőt, mert 3 héttel hamarabb szült, párja nem volt otthon, de a központban azt mondták neki, hogy menjen be taxival, van ideje!!!
2013. júl. 27. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!