Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fáj neked, ha nem hanyatt...

Fáj neked, ha nem hanyatt fekve szülök?

Figyelt kérdés

Teret kívánok adni a csaászár, beöntés, neon, és hideg mellett kardoskodó szülő nőknek. Hogy ne más kérdésre kelljen írniuk ezt a választ.

És igen: én megszülnék a csipkebokorban is, ha úgy adódik. Van két gyerekem. A szülés egészséges és csodálatos dolog.

Ne írj komplikációkról! Előbb maradjunk az alapesetnél.

2009. okt. 20. 08:10
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

utolsónak:

előtted szóló vok.én nem itélem el őket,de teljesen igazad van a többi mindbe! ennyi erővel az ilyenek ne menjenek segitségért fogorvoshoz se,meg semmilyen orvoshoz,bizzák a természetre!

2009. okt. 21. 15:13
 32/33 anonim ***** válasza:

Köztes megoldásnak ennél jobbat tud valaki? Az előb találtam a neten.

Én sem szeretném sem a kisbabám, sem a magam egészségét/életét kockára tenni, de azt sem, hogy beavatkozásokat végezzenek RUTINBÓL, nem csak végszükség esetén.

"A szülésnél a következő elveket alkalmazzuk:

- a vizsgálatok és a beavatkozások számának csökkentése, előtte részletes orvosi tájékoztatás

- emberközeli, nyugodt, csendes vajúdás és szülés biztosítása, családbarát szemlélet

- beöntés, borotválás választható

- a vajúdó végig sétálhat, labdán ülhet

- étel, ital fogyasztása megengedett

- élettani szülésnél infúziót nem alkalmazunk

- a szülési pozíció választható

- zenehallgatási lehetőség, kérésre félhomály

- nem rutinszerűen végzett gátmetszés

- születést követően a köldökzsinór késői ellátása, az újszülött azonnali mellre helyezése

- szülőszobán újszülöttet nem fürdetünk

- köldökzsinór vér /őssejt/ levételi lehetőség.

www.mavszuleszet.hu"

Itt lehet elolvasni: [link]

Teljesen megdobogtatta a szívemet, hogy lehet felelősségteljesen is MEGHITT szülésben részem.

Ez nem az alapkérdésre válasz, hanem a hozzászólók közt olvastam a felvetést, hogy a legjobb lenne egy köztes megoldás.

2009. okt. 21. 18:11
 33/33 anonim ***** válasza:
egyből mellre helyezés pl.nálam nem volt megoldható,mert nem sirt fel a gyerek,és vitték oxigént kapni.kell azért az orvos,a szülésznő,a rögtöni beavatkozás.ők akkor ott vannak,de egy otthonszülésnél mikorra ér ki a mentő,jó esetben?és ha hóakadály van?
2009. okt. 22. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!