Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fáj neked, ha nem hanyatt...

Fáj neked, ha nem hanyatt fekve szülök?

Figyelt kérdés

Teret kívánok adni a csaászár, beöntés, neon, és hideg mellett kardoskodó szülő nőknek. Hogy ne más kérdésre kelljen írniuk ezt a választ.

És igen: én megszülnék a csipkebokorban is, ha úgy adódik. Van két gyerekem. A szülés egészséges és csodálatos dolog.

Ne írj komplikációkról! Előbb maradjunk az alapesetnél.

2009. okt. 20. 08:10
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Én értem a kérdésed, de sajnos a dokik miatt kell hanyatfekve szülni, mert nekik így kényelmes. Szerencsére én egy olyan kórházban fogok szülni, ahol én döntöm el a pozicíot és én ülve szeretnék, a szülésznő már be is mutatta, hogy ő hogyan fog térdelni és kukucskálni közben, neki nagyon kényelmetlen lesz, de nekem se lesz tuti fájdalommentes :-). Legszívesebben négykézláb szülnék, úgy ahogy a baba foggant :-))). Vannak primtív népek akik gödröt ásnak a szüléskor és afölött gugolnak. Na ezt azért kihagynám, de én mindig azt mondom, hogy fekve sem lehet a nagydolgodat kinyomni :-))), jobb ülve
2009. okt. 20. 10:35
 12/33 anonim ***** válasza:
87%
na?mi ez a nagy csend ,kedves kérdező?
2009. okt. 20. 11:24
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én értem a kérdést, de egyelőre még a legtöbb kórházban nincs ekkora szabad választás.

Úgyhogy inkább kardoskodok, mint hogy felelőtlen legyek...

2009. okt. 20. 11:40
 14/33 anonim ***** válasza:
87%
persze hogy fáj,tessék úgy szülni mint a legtöbb nő!!Na ezt akartad.
2009. okt. 20. 12:15
 15/33 anonim ***** válasza:
56%
ha már provokációról van szó: az ember ülve sz@rik és fekve szül. Nekem ez a felállás tökéletesen megfelel. És szerintem nem az a lényeg, hogy én hogy fekszek, hanem hogy az orvos, aki azért van, mert az ember már nem tud egyedül szülni, lásson. Mindenkinek az az érdeke, ha a doki „premierplánban” lát mindent, ahogy valaki írta.
2009. okt. 20. 13:14
 16/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Minden választ ezerrel pontoztam felfele. Legjobban a "nekem aztán mindegy válasznka örültem.

A kérdést azért írtam ki, mert teret kívántam adni a kardoskodó szülő nőknek.

Az ihletet az adta, hogy egy szegény asszony kért egy elérhetőséget, erre mint az áradat zúdultak a szüléseket minősítő válaszok pro és kontra.

Gondoltam, akkor megér egy kérdést.

Én félhomályban , kellemes környezetben, otthon, zene mellett guggolva szülnék legszívesebben, ahogy most elképzelem. Persze, ha komplikáció adódna, gondolkodás nélkül hagynék mindent, ami segíthet.Legyen bármilyen fehér és klórszagú!

2009. okt. 20. 13:26
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha otthon szeretnél szülni és komolyabb gond adódna akkor sajnos már szeretnél te a kórházban lenni,mikor már késö neked,vagy a babádnak....

Kórházban is lehet zenével,guggolva szülni.Legalábbis nálunk.

2009. okt. 20. 14:06
 18/33 anonim ***** válasza:
56%

Én személy szerint 11 hét és 2 napos kismama vagyok, és dúlát szeretnék magam mellé, amikor eljön az ideje.

Tervem egy invazív, drasztikus beavatkozás mentes szülés, valamint trauma mentes születés a picimnek.

Mindannyian hordozzuk a tudatalattinkba jól elraktározva, mégis élénken munkálkodva a születésünk traumáját.

Ajánlani szeretném szíves figyelmébe a következő szülési tervet, melyet én ki fogok nyomtatni, és meg fogom keresni azt a kórházat, ahol lehetővé teszik, hogy ne hanyatt fekve kelljen majd szülnöm, az összes többi kényszerített hátránnyal együtt. (A szülési tervben felsorolva.) Nehezen fogadom el, hogy degradálva a női őserőt, nem tartják képesnek arra a nőket, hogy a természet által diktált tempóban maguktól szülhessenek, míg az állatokat igen. Nonszensznek tűnik.

Mégis vannak, akik PUSZTÁN JÓ SZÁNDÉKTÓL vezérelve, a biztonságot abban látják, ha a FELELŐSSÉGET MÁSRA HÁRÍTVA, történetesen kórházban akarnak szülni, vagy azt tartják FELELŐS DÖNTÉSNEK és viselkedésnek, és azt tanácsolják, hogy orvos keze alatt szüljünk.

Szerencsére a mi feladatunk nem más, mint eldönteni, hogy melyik tanácsot fogadjuk meg, itt nincs helye vitáknak, mert a HITE alapján mindenki a legjobbra voksol.

Szóval senkinek sem FÁJ, ha én nem kórházban fekve szülök, de a csipkebokor ötletért már kaptam én is... Csak nem foglalkozom vele. (Vagyis hogy otthon szülnék, a párommal és a születő gyermekemmel együttműködve, harmóniában.)

A tanácsokat kultúráltan megköszönöm, és igyekszem mindegyik előtt nyitva lenni, és azt gondolom, hogy ez a szülési terv a legjobb köztes megoldás lehet, ha le is akarom venni a vállamról a felelősséget, de élnék az őserőmmel is.:):):)

Link: [link]

Remélem, jól értelmeztem a kérdést.

Mert minél többször olvastam el, annál kevésbé értettem.

Végül az első benyomásom szerint válaszoltam.

Üdvözlettel: E.

2009. okt. 20. 14:45
 19/33 anonim ***** válasza:
45%
Nekem mindegy hogyan szülsz,fejen állva,vagy ahogy akarsz,nekem biztos nem fog fájni!!!!!!!
2009. okt. 20. 14:50
 20/33 anonim ***** válasza:
82%
Hát, én életemben nem röhögtem ilyen jót, mint ezen a kérdésen (és a válaszokon)... :) Csak úgy zötyögött a pocakom fel-le, babástól, mindenestől! Én sem értem a kérdést, hogy miért fájna nekem az, ha te máshogy szeretnél szülni, sőt, a kiegészítő információktól még zavarosabb lett a kép, de most hogy többször átfutottam a sorokat, valami olyasmit akarhatsz mondani, hogy zavar-e minket (a többséget, akik kórházban szülnek), ha te alternatív módszerrel szeretnél szülni? Engem nem zavar, de sajnos nem tudom kikerülni a kérésed, miszerint ne írjunk a komplikációkról: egyedül szülni igenis veszélyes... Sok sikert! 35 hetes kismami
2009. okt. 20. 15:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!