Fáj neked, ha nem hanyatt fekve szülök?
Teret kívánok adni a csaászár, beöntés, neon, és hideg mellett kardoskodó szülő nőknek. Hogy ne más kérdésre kelljen írniuk ezt a választ.
És igen: én megszülnék a csipkebokorban is, ha úgy adódik. Van két gyerekem. A szülés egészséges és csodálatos dolog.
Ne írj komplikációkról! Előbb maradjunk az alapesetnél.

Én értem a kérdést, de egyelőre még a legtöbb kórházban nincs ekkora szabad választás.
Úgyhogy inkább kardoskodok, mint hogy felelőtlen legyek...

Köszönöm! Minden választ ezerrel pontoztam felfele. Legjobban a "nekem aztán mindegy válasznka örültem.
A kérdést azért írtam ki, mert teret kívántam adni a kardoskodó szülő nőknek.
Az ihletet az adta, hogy egy szegény asszony kért egy elérhetőséget, erre mint az áradat zúdultak a szüléseket minősítő válaszok pro és kontra.
Gondoltam, akkor megér egy kérdést.
Én félhomályban , kellemes környezetben, otthon, zene mellett guggolva szülnék legszívesebben, ahogy most elképzelem. Persze, ha komplikáció adódna, gondolkodás nélkül hagynék mindent, ami segíthet.Legyen bármilyen fehér és klórszagú!

Hát ha otthon szeretnél szülni és komolyabb gond adódna akkor sajnos már szeretnél te a kórházban lenni,mikor már késö neked,vagy a babádnak....
Kórházban is lehet zenével,guggolva szülni.Legalábbis nálunk.

Én személy szerint 11 hét és 2 napos kismama vagyok, és dúlát szeretnék magam mellé, amikor eljön az ideje.
Tervem egy invazív, drasztikus beavatkozás mentes szülés, valamint trauma mentes születés a picimnek.
Mindannyian hordozzuk a tudatalattinkba jól elraktározva, mégis élénken munkálkodva a születésünk traumáját.
Ajánlani szeretném szíves figyelmébe a következő szülési tervet, melyet én ki fogok nyomtatni, és meg fogom keresni azt a kórházat, ahol lehetővé teszik, hogy ne hanyatt fekve kelljen majd szülnöm, az összes többi kényszerített hátránnyal együtt. (A szülési tervben felsorolva.) Nehezen fogadom el, hogy degradálva a női őserőt, nem tartják képesnek arra a nőket, hogy a természet által diktált tempóban maguktól szülhessenek, míg az állatokat igen. Nonszensznek tűnik.
Mégis vannak, akik PUSZTÁN JÓ SZÁNDÉKTÓL vezérelve, a biztonságot abban látják, ha a FELELŐSSÉGET MÁSRA HÁRÍTVA, történetesen kórházban akarnak szülni, vagy azt tartják FELELŐS DÖNTÉSNEK és viselkedésnek, és azt tanácsolják, hogy orvos keze alatt szüljünk.
Szerencsére a mi feladatunk nem más, mint eldönteni, hogy melyik tanácsot fogadjuk meg, itt nincs helye vitáknak, mert a HITE alapján mindenki a legjobbra voksol.
Szóval senkinek sem FÁJ, ha én nem kórházban fekve szülök, de a csipkebokor ötletért már kaptam én is... Csak nem foglalkozom vele. (Vagyis hogy otthon szülnék, a párommal és a születő gyermekemmel együttműködve, harmóniában.)
A tanácsokat kultúráltan megköszönöm, és igyekszem mindegyik előtt nyitva lenni, és azt gondolom, hogy ez a szülési terv a legjobb köztes megoldás lehet, ha le is akarom venni a vállamról a felelősséget, de élnék az őserőmmel is.:):):)
Link: [link]
Remélem, jól értelmeztem a kérdést.
Mert minél többször olvastam el, annál kevésbé értettem.
Végül az első benyomásom szerint válaszoltam.
Üdvözlettel: E.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!