Fáj neked, ha nem hanyatt fekve szülök?
Teret kívánok adni a csaászár, beöntés, neon, és hideg mellett kardoskodó szülő nőknek. Hogy ne más kérdésre kelljen írniuk ezt a választ.
És igen: én megszülnék a csipkebokorban is, ha úgy adódik. Van két gyerekem. A szülés egészséges és csodálatos dolog.
Ne írj komplikációkról! Előbb maradjunk az alapesetnél.

Az első megérzés a jó ! :)
...és köszönöm mindenkinek!
Szívesen olvasnék további válaszokat is!
úgy érzem, magyarázkodnom kell, a feltavés miatt...szóval, nekem úgy tűnik, van olyan, akinek mintha fájna, úgy kiabál :) Majd ha én kiabálok!!..majd, ha szülök. Tán akkor sem.
Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltek a válaszaitokkal!
Újraolvastam! Hát ez az! Senki nem akarja kockáztatni egy ezreléknyire sem, hogy esetleg későn jusson kórházi segítséghez. De nekem tényleg nagyon rossz volt"kiterítve" szülni, s megpisszennni sem lehetett, nemhogy moccanni, mert a szülésznő leordított. Még a doki is félt tőle.
Akkor még nem volt divatban alternatív szülés, magamtól jöttem rá, hogy nem ez lehet a legjobb mód a szülésre. Aztán csak megerősítést kaptam.
Olvastam egy szülésznő könyvét, aki a mormonokhoz járt szülést vezetni. (akkor a Geréb doktornőről nem voltak még hírek) Ezek nem mennek be a kórházba, de egymást nagyon támogatják. Szinte úgy tanították meg őt a közösség asszonyai, hogyan folyik le a szülés. A könyv melléklete statisztikákat mutatott. Mely szerint két évtized alatt nála 10 alatti számban voltak komplikációk, orvost igénylő esetek. Többször jobb volt a százalékos mutatója a kórházénál - úgy hogy a kórházban levette az előre vártan problémás eseteket, csak a várhatóan normál szüléseket nézte. Ezt csak úgy közbeszúrtam.
Szóval, szerintem vissza lehetne állítani a szülőotthonokat, csak a kornak megfelelő természetes és intim környezetet biztosító formában. Anyám engem ott szült, és szerette. Akkor minden kisvárosban volt egy ilyen, egy-két orvossal és bábákkal. Nem kórházban, de kórház elérhető közelében.
Máig nem értem, miért nem volt szabad zokniban szülnöm? 17°volt, mire meglett a gyerekem, szétfagytam, éhen és szomjan haltam, és majd összeestem, mert reggel 6-tól 13-ig álltam a folyosón(vajúdva)
Tudom, azóta sokkal jobb a helyzet, de miért ne legyen tökéletes?

Én hanyattfekve szültem.Egyrészt így kellett,másrészt meg ez volt az egyetlen póz amiben el tudtam viselni a fájdalmakat. Egyszer vajúdás közben pisilni kellett, lemásztam az ágyról, és azt hittem szétszakadok.Alig vártam hogy visszamehessek.
Amikor még csak készültem a szülésre, nekem is sok tervem/elképzelésem volt,de amikor oda jutottam csak az számított hogy úgy legyek ahogy a legkevésbé fáj és ahogy a leghatékonyabban tudom azt tenni ami ahoz kellett hoyg haladjon a szülés.

Már válaszoltam a kérdésedre, csak kiegészíteném magam pár sorral:Láttam pár szülőszobát és szülést és tartottam is a barátnőm hátát, hogy könnyebb legyen nyomnia fekvésből. Tényleg borzalmasan személytelenek a szobák és a szülésznők is. Németországban fogok szülni, megnézhettük a szülőszobákat, egyszemélyesek és döbbenetesen vagányak, van egy lila-rózsaszín szoba kerek nagy ággyal, elektromosan állítható háttámlával, és csatlakozik hozzá egy szülőszék is... A szülésznők már ismernek mert ők tartották a joga és a vízi terhestornát is, sőt a szülésfelkészítő tanfolyamot és a babaápolást is. Ha meglátnak név szerint üdvözölnek és nagyon megnyugtató, hogy ismerjük egymást bizonyos szinten. Mikor lesz ilyesmi Magyarországon? Megértem ha valaki az otthon melegére vágyik szülésnél. Tényleg nem ihatott a barátnőm se vízet, a szája véresre száradt, itt külföldön meg támogatják az evés ivást, gátat is akkor vágnak ha elkerülhetelen...
Na a lényeg, hogy én tuti nem fogok fekve szülni és gondolom te sem még egyszer :-)

Szerintem nem a szülés-születés a szánalmas Magyarországon!Szültem 18-16 éve és 7 hónapja is.Én kórház-párti vagyok,de az utolsó szülésembe majdnem belehaltam!Vérmérgezés,szülés után 10 nappal.És itt jön a gyönyör.Baba otthon-anya kórházban 5 napig.Nem kívánom,hogy ezt átéljétek,de ez szörnyűbb és maradandóbb,mint,hogy fekve,állva,vagy kocsiban szülsz.
Amúgy a régi függönnyel elválasztott szülőágyak nekem jobban tetszettek,mint ezek a fémes,hideg szobák.

ha jól értem a kérdésed (bár ez kétséges), akkor az a kérdés, hogy mi kórházpártiak mit gondolunk az otthonszülésről?
Én kórházban szültem, így akartam, nem bántam meg, legközelebb is ott fogok és elítélem azokat a nőket akik a babájukat és saját egészségüket kockáztatva otthon szülnek, nem vagyunk a középkorban ezért vannak a kórházak. De a legjobban annak a nőnek az esete felháborít, akinek sajnos otthon szülés közben meghalt a picije és ezért a Geréb Ágnest okolja, mintha legalábbis ő kényszerítette volna erre. Szóval én ezt elítélem, és lehet lepontozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!