Ha két nagy utazótáskával megyek szülni, nem hajtanak el a kórházból?
Külön tettem a baba cuccait és a sajátomat. Viszont nincs kicsi táskám, és ha őszinte vagyok, tele is pakoltam mind a kettőt. Úgy vagyok vele, hogy inkább több minden legyen és inkább feleslegesen, mint, hogy valami kimaradjon. Nem sok a két utazótáska? Nem fognak szólni érte a kórházban? Be tudom majd tenni valahova?
Köszönöm előre is a válaszokat.
A kórház nem repülőgép, hogy limitálják a csomagok nagyságát és számát! :) Ne haragudj, de jót nevettem ezen. Mész szülni és hazaküldenek, mert túl sok a motyód?! :D
Ha ennyi lett, hát Istenem, ennyi. Nálam is hatalmas volt a táska, a köntös, törölköző és a bazi nagy betét el is foglalta szinte a táskát. Még jó, hogy 7 évig voltam kolis, mestere lettem a helykihasználós csomagolásnak. :)
1 volt a szülőszobára- ezt a szülés után apa haza is vitte
1 az én cuccaimnak
1 (pelenkázótáska) a baba holmijainak, pedig ruhák nem is kellettek.
Mamának:
- hálóing 2 db
- papucs 2 db
- betét 1 csomag, 20 db-os
- eldobható bugyi
- mellbimbóvédő
- mellápoló kenőcs
- szoptatós melltartó
- mellszívó
- törölköző 2 nagy, 1 kicsi
- tusfürdő, fogkefe, fogkrém, sampon, hajgumi, wc papír, papírzsebkendő
- köntös
- meleg zokni
- szalvéta, konyharuha, mosogatószer, mosogatószivacs
- pohár, evőeszköz
- hajszárító, fésű, óra, körömolló
- terhes kiskönyv, leletek, igazolványok, apasági nyil.
Babának:
- eldobható pelenka (1 kis csomagos)
- popsitörlő
- popsikrém
- fültisztító pálcika
- textil pelenka
- plédecske
- hazahozós ruha (a kózházban nem lehet sajátot használni)
Ennyi, ami a csomagba került.
Amúgy az enyém azért lett nagy, mert a törölközők és a nagy csomag betét, amit korábban írt az egyik hozzászóló tényleg nagyon nagy helyet elfoglal.
Szerintetek mit vegyek ki a csomagból?
Köszönöm a segítséget!
A mellszívó felesleges. Eleve a 3. nap körül szokott megjönni az anyatej, addig pár csepp kolosztrum van, ami viszont felér egy lórugásnyi antitesttel, azt nem szabad kiszívni, a baba had nyamnyogja ki. Addig is tanuljátok a szoptatást.
De amúgy jól pakoltál szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!