Nagyon veszélyes az otthon szülés? Én gondolkoztam rajta hogy az jobb lenne.
Teljesen problémamentes terhesség után, problémamentes vajúdásom volt. A kitolási szakasznál (orvos ott állt mellettem) kezdett gyanús lenni, hogy nem történik semmi.
Forgási rendellenesség, baba beszorult a szülőcsatornába. Kettő (!!) perc alatt lett tele a szülőszoba szülészorvosokkal, neonatológusokkal, kisegítő személyzettel. Vákuummal kiszedték, perceken múlt, hogy károsodik-e (szerencsére a gyors beavatkozás miatt nem).
Ezek után a méhlepény nem akarta követni. Pechemre a műtő pont foglalt volt, az orvos kézzel tépkedte ki a méhlepényt. Ez határidős buli, zárul a méhszáj, van kb. 15 percük kiszedni. Amint felszabadult a műtő, azonnal vittek be. Így is sok vért vesztettem, de maradéktalanul felépültem.
Összegezve: a baba élete, épsége 1-2 percen múlt, előjel nélkül. Az én életem 15-20 percen.
Akkor most számoljátok ki, hogy mire kiér a mentő, mire beletesznek, mire beérünk, mire odaér az orvos... Ott már zacsiban lettünk volna mindketten.
Nekem igenis megnyugtató volt, hogy ennyi szakember áll körbe és az is, hogy a neonatológusok a megszületése utáni 20. másodpercben már átvizsgálták és biztosítottak róla, hogy teljesen egészséges a komplikációk ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!