Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon veszélyes az otthon...

Nagyon veszélyes az otthon szülés? Én gondolkoztam rajta hogy az jobb lenne.

Figyelt kérdés

2013. jún. 25. 23:16
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Pedig a rendszer mukodik itt hollandiaban en tanusithatom.
2013. jún. 26. 19:16
 32/43 anonim ***** válasza:
75%
Az, hogy valaki kórházba megy szülni, nem egyenlő az eda-val, oxytocinnal és egyéb mesterséges beavatkozásokkal. Ez legalább akkora tévedés, mint amit te az otthonszülés körül gondolsz. Vannak olyan helyek, ahol ezeket nem teszik meg, kifejezetten természetesség pártiak, csak annyi a különbség, hogy a folyosó végén van a műtő, ahová 1 perc alatt átérünk, míg az elakadt oxigénhiányos gyerekkel félig kint mentőben... hagyjuk. Elhiszem, hogy nem gyakran van gond otthonszülés esetén Hollandiában, mert csak akkor engedik, ha minden normálisnak tűnik. Ez szép. De én nem szeretnék kivétel lenni. Meg lehet találni az átmenetet a mesterséges beavatkozások tömkelege és az otthoni franciaágy között. Én ezt támogatom. A szélsőségek nem szimpatikusak. 19hkm
2013. jún. 26. 19:32
 33/43 anonim ***** válasza:
41%
Hollandiat ne keverjuk mar magyarorszaggal, mert olyan messze van a ket orszag egymastol minden tekintetben, mint a Hold a Foldtol....
2013. jún. 26. 20:12
 34/43 anonim ***** válasza:
75%
nem a két ország távolsága számít, ott is ugyan olyan nők vannak és ugyan úgy jön ki a gyerek, mint itthon...
2013. jún. 26. 22:34
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem a geográfiai távolságból beszéltem..... Itt kicsi komolyabb háttere van a otthon szulesnek
2013. jún. 27. 05:24
 36/43 anonim válasza:
81%

A komplikációmentes terhesség mióta jelent komplikációmentes szülést? Épp elég, ha végigolvasod ennek a kérdésnek a válaszait.

Nem kell ismételnem, a szüléskor RENGETEG baj történhet. És megkérdezel bárkit, szakembert, anyukát, a legtöbb baj az bizony olyan, amire nem számítanak.

Ha meg már annyira fontos az anyuka kényelme, lehet nem lesz elragadtatva egy gátszakadástól a hitvesi ágy közepén.

És kedves kérdező, nem ismerem személyesen a kisbabádat, de megmondom mi a jó neki: ha az anyaméhből szerető karokba érkezik, és te, vagy az apukája nem fogjátok kevésbé szeretni a kórházban, mint otthon.

Hidd el, a kisbabádat PONT nem érdekli, hogy mennyire meghitt a környezet, meg otthonos, a kisbabád élni szeretne, neked pedig az a feladatot, hogy ezt minden mértékben biztosítsd számára.

2013. jún. 27. 20:22
 37/43 anonim ***** válasza:
64%

SZerintem meg mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy hol és hogy akar szülni. Valakinek a kórház jelenti a biztonságot valakinek meg a saját otthona. És ezért nem kell elitélni. A szülés alapjában véve teljsen természetes folyamat, a kismama nyilván nem egyedül van, hanem segítőkkel, doulákkal, tapasztalt szülésznőkkel vannak, akik ugyan nem orvosok, de a kórházi szüléseknél is mindig csak az olvasni, hogy a "a szülésznő volt végig velünk, a doki csak elkapta a gyereket".

Én nem akarok beleszólni, én is háromszor szültem már és kórházban, szóval nem az otthonszülés mellett akarok pártoskodni- inkább csak amellett, hogy ne ítélkezzünk más felett. Ez az ő döntése. És azért meg x és y szülés rosszul végződött, a kérdező szülése végződhet jól, mint ahogy a legtöbb szülés a maga természtes útján jól is végződik.

Az otthonszülés- amit képvisel, hogy háborítatlanul születhetnek a kisbabák, odafigyelve a kismamákra, borogatás, masszírozás, amit a bábák csinálnak végig, hogy választhatsz testhelyzetet mi a kényelmes és jó a vajúdásra, kitolásra és közben figyelnek minden rezdülésre- sokkal szimpibb nekem is, mint a háton vajúdás, sokszor indokolatlan oxitocin, hasbakönyöklés, meg ami elő szokott fordulni a kórházakban- amikről itt is sokat lehet olvasni.

De ettől függetlenül tényleg azt mondom, mindenki saját maga döntse el, hogy hogy fog szülni.

2013. jún. 27. 21:03
 38/43 anonim ***** válasza:
40%

Igenis érdekli a babát, hogy hogyan születik meg. Egy olyan helyen ahol rutinszerűen alkalmazzák az oxitocint, hasra gyakorolt nyomást, ott ugyanúgy nem a baba érdekeit nézik. Ez is mellékhatásokkal járhat a babára nézve. Valamint ott ahol elveszik az újszülöttet majd tápszerrel tömik, nehogy szoptatni bírjon az anyuka, az sem a babák érdekeit nézik. Aki megválasztja a szülés módját az nem csak a saját érdekeit nézi, hanem a babáét is!

Ilyen alapon pl. aki EDA-t kér az nézi a babát? Akkor mondhatnánk, hogy az is csak saját magát helyezi előtérbe, mert nem akarja érezni a fájdalmat, és a babát kiteszi ennek a káros anyagnak.

Arról meg hogy léphetnek fel komplikációk? Nem értem. ha kilépsz az utcára ilyen alapon fejedre eshet egy tégla, székeléskor meg lehet szorulásod, sőt még aranyered is és mégsem egy orvos mellett csinálod, hátha gyorsan segít rajtad. Evés közben is megfulladhatsz... stb. Ezzel azt szeretném mondani, hogy a szülés a természet része. Alapból tudunk szülni, mi nők és nincsenek komplikációk. A ritka eseteket tekintve, csak sajnos itt mindenkit betegnek kezelnek...

Azon sem gondolkoztatok el, hogy az emlős állatok, hogyan tudnak szülni? Azok tudnak természetes úton és még gátmetszésre sincs szükségük? Szoptatni is tudnak? Csak mi emberek vagyunk ilyen genetikai selejtek? Komolyan ti nők ezt képzelitek magatokról, hogy nem vagytok képesek szülni?

2013. jún. 27. 21:09
 39/43 anonim ***** válasza:
2013. jún. 27. 21:12
 40/43 anonim válasza:
64%

Abba nem gondoltál bele, hogy az emlős állatoknál teljesen mindennapi és természetes, hogy halva születik az egyik utód, vagy komplikáció lép fel? Csak ott épp nem akkora ügy, hisz nem emberekről beszélünk, hanem állatokról...

igen, a szülés természetes folyamat, és a természetben viszont benne van a pakliban, hogy valami rosszul sül el. Dédnagyanyáink csak otthon szültek, a legtapasztaltabb bábákkal, hisz akkor nem volt más - ugyan kérdezd már meg, hány babának került ez az életébe.

A tapasztalt masszírozós bábáitok majd biztos hip hop tudják kezelni a helyzetet, ha elkezd zuhanni a szívhang.

A szülés helyszíne a nő saját döntése, és felőlem szül ott aki akar, de ha nem tűnt volna fel, itt valaki feltett egy kérdést, amire mi válaszolunk. Senki nem mondta, hogy nem az övé a döntés.

Mivel szabad kórház, orvos és szülésznő választás van, mindenki mehet oda, ahova jólesik és ahonnan jókat hallott. Tehát nem, az indokolatlan oxitocin meg a tápszer egyáltalán nem törvényszerű. Ha meg valaki nem beszélt meg ilyen létfontosságú dolgokat az orvosával, magára vessen.

2013. jún. 28. 10:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!