Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan terhes nő...

Van itt olyan terhes nő akinek rajtam kívül nem hiányzik a "szülésélmény"?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni mi a jó abban az 5-10-20 óra vajúdásban meg repedésben/szakadásban amit annyira dicsőítenek. Én egyszerűen félek tőle. Nekem első baba, de ahogy mások mesélnek róla már az is elég rémisztő, nem hogy átélni az egészet. Oké hogyha megszületik állítólag olyan mintha elvágták volna az addigi szenvedést, de addig olyan végtelennek tűnik az a hosszú idő. Biztos most sokan arra gondolnak, milyen anya leszek ha már 20 hetesen arra gondolok a császár sokkal jobb lenne... és kimaradna a "szülésélmény".
2013. jún. 16. 11:42
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

29-esnek

nyilván a Te esetedben indokolt lett volna a császár, bár az is lehet, hogy nem az orvossal volt a gond, és út közben akadt probléma, így császár lett a vége. Téraránytalanságnál, és egyéb esetekben, amiket előre lehet látni, egyértelmű, hogy lehet jobb a császár. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden hüvelyi szülés rossz, vagy hogy minden császár buli, és fordítva.

2013. jún. 17. 12:53
 32/33 anonim ***** válasza:
79%
40+6 napra indította az orvosom a szülésemet. Az egész terhességem alatt nem tudtam elképzelni, hogy természetesen szüljek, de úgy mentem be az indítás reggelén, hogy szülünk, bíztam a császárban, előző nap 3700 grammra tippelték a dokik a fiamat 3640 lett. Nekem csak pozitív élményem van. 8 óra oxi után nem tágultam, a gép szerint összehúzódásaim könyv szerintiek voltak, fájni az fájt, hogy nem mozoghattam az ágyon az infúzió miatt. Szerencsére császár lett :) igen, szerencsére. Hamar felépültem, az első felkelés szörnyű volt, aztán percről percre jobb lett. Vérzésem alig volt, de ezt az orvosom a műtét után közölte, hogy ezzel nem lesz gondom, mert "kitakarított" rendesen, 5 napig vérzett enyhén, 2 hét tisztasági betét és ennyi volt. Több száz ellésnél voltam jelen (szarvasmarha) és nagyon sokszor kellett segítenem is és elég sok esetben volt hulla a boci, mire meglett....rettegtem a szüléstől. Van egy gyönyörű, egészséges fiam, a szülésem minden perce élmény, 1 éves lesz, még szopizik. Ha lenne tesója, csak ilyen szülést kívánnék ismét.
2013. jún. 17. 13:12
 33/33 anonim ***** válasza:
Ha szerinted jobb lenne,akkor cselekedj úgy,ahogy szeretnél! Én simán szültem,jó visszagondolni rá,hogy ÉN szültem meg a gyerekem,minden erőmmel azon voltam,hogy megszülessen. A terhesség elején nekem is ilyenek jártak a fejemben,de amikor elfolyt a magzatvizem,nem gondolkodtam. Lesz,ami lesz alapon indultam neki és lett,aki lett. Nem ez a lényeg,én aztán nem foglak rábeszélni (nem is tudlak) semmire,de szerintem várd ki a terhesség végét és biztos,hogy más dolgok is eszedbe fognak jutni. A hüvelyem szűkebb,mint volt,nem repedtem,gátmetszésem az volt igaz,de szép munkát végzett a doki. Nem ítélem el azt,aki császáros. Ő is szült,csak máshogy. Az teljesen más,ha bármi miatt császár kell,mert mondjuk faros,nagy a buksija,akármi.. Ilyen esetekben nagyon is jó,hogy így tudnak segíteni. De hogy valaki a saját komfortja miatt kérje,az nekem bocsánat,de önző dolog,baromira. Persze,hogy lehet válásztani,olyan világban élünk,ahol új mellet/orrot/külsőt kapsz,ahol 3D-ben nézed a TV-t,ahol nem kell könyv,hogy olvass,ahol egy kattintás minden,amit akarsz... Pont a szülésnél ne lenne választás? Viszont a dokit baromira nem érdekled,ő csak a munkáját végzi,zsebre teszi a lóvét és heló. Másnap jön a másik,persze,ahogy szeretné,tőle is zsebre teszi...
2013. jún. 17. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!