Van itt olyan terhes nő akinek rajtam kívül nem hiányzik a "szülésélmény"?
Hát persze, végülis mindig a tudósok a hülyék, ezt csak azért írják, mert unatkoznak... -.-"
Nos, ha egy kicsit utána néztek, rájöttök, hogy a babával csak rosszat teszel... De természetesen mindenki azt csinál a gyermekével, amit akar..sajnos.. Mindenesetre azt hiszem ezt ki lehet bírni a gyermekünkért. Amennyiben nem igy gondolod, azt hiszem inkább egy kiskutyát kellett volna örökbefogadnod... Ha ennyire se vagy képes, hát nem tudom mi lesz...
A hüvelyi szülés során a baba a szülőcsatornában
találkozik azokkal a jótékony hatású baktériumokkal, - többek között bifidobaktériumokkal, - melyek az
anyagcsere, valamint az immunrendszer helyes
működéséhez szükségesek. Amennyiben császármetszéssel jön a világra, emésztőszervrendszerében nem ugyanolyan
mikrobák telepedtek meg, mint a természetes úton
született babáknál.
És igen, erre is lehet mondani, hogy sok gyerek felnőtt császármetszés után is. De feleslegesen biztos nem tenném ki ennek a gyerekem. Az ember mondent megtesz, hogy rendben, minél erősebben szülessen meg a kisember. A szülés erősíti az immunrendszert.
"Dr. Horváth Tamás tudományos kutatása során..."
Már bocs, de ez ki a tököm? Nagy tudós lehet...
Amúgy meg, nem attól anya valaki, hogy kiszenvedi magából a gyereket.
Ha annyira rossz lenne a császár, nyilván nem csinálnák meg ok nélkül. Külföldön, sok helyen, már ingyen is választhatsz, hogy hogyan szülsz, nem kell hozzá különösebb ok.
Semmilyen kutatási eredményről nem hallottam, ahol leírnák, hogy a császáros babák x%-ra megbetegszik amiatt, hogy nem hüvelyi úton született. Na miért? Mert nincs ilyen.
A babának szörnyen fáj a születés, ha az hüvelyi úton történik, ez tény. Összepréselődik a koponyája úgy, hogy az még el is deformálódik. El lehet képzelni ezt az érzést. Szóval nem is tudom, hogy pár jótevő baktériumtól, vagy egy szörnyű fájdalmas élménytől fosztom meg a gyermeket, melyik a rosszabb. De persze, ebben soha nem lesz egyetértés.
Szerinted, miért vannak a babáknak kutacsaik? És a természet, miért nem mellékelt szikét a szüléshez?
A hüvelyi szülés nem véletlen. Amikor áthalad a baba a szülővsatornán, akkor találkozik egy csomó olyan baktériummal, amikkel császáros szülés során nem! Ez az élet rendje! Ha valaki császárral akar szülni, akkor nyilván nem a gyerek érdekében teszi. Persze ezzel nincs akkora baj, mint ahogy néhányan beállítják, de azért nem kell profnak lenni ahhoz, hogy belássuk a hüvelyi szülésre készítette fel a babákat a természet!
Nem lenne annyi császár, ha nem fizetnének érte!
Nem azért császároz meg a doki előre megbeszélt időpontban, mert szerinte ez így helyes, hanem a pénzért! Ha nem lenne ott mikor szülsz, akkor nem neki adnád a hálapénzt például.
Kicsit elment a dolog a császár, vs. hüvelyi irányába.
Én csak a saját tapasztalatomat tudom megírni, bár el tudom képzelni, hogy a véleményedet ez egyáltalán nem fogja befolyásolni.
Szóval, tudtam, hogy fájni fog, nem is mondom, hogy vártam, úgy gondoltam, hogy szerintem a gyerek nagyon jól elvan benn, ne is bújjon ki. A császártól amúgy rettegtem. Szerencsére nem kellett. Így utólag, volt egy rövid ideig tartó, de intenzív szenvedéssel járó szülésem. És akkor ott, hősnek éreztem magam, hogy végig tudtam csinálni (nem mintha lett volna más választásom, de akkoris). Másnap már semmi bajom nem volt, ja, nehéz volt ülni pár napig, de nem maradt hegem, köv. terhességnél nem kell majd hegszétválástól tartani, nem lesznek beágyazódási problémák, stb. Szóval nekem ez más, mintha egyszercsak kikapták volna. Amúgy meg élmény volt, utólag, ott néha tömény borzalom.
Ha neked ez nem hiányzik, az teljes mértékben a te dolgod. De szerintem a császár sem nászmenet. Bár simán el tudom képzelni, hogy ha valaki a hüvelyitől fél, annak az a nehezebb, ha valaki meg a császártól, az azt fogja tudni nehezebben feldolgozni. Az a véleményem, hogy mérlegelj, józan ész szerint, beszélj orvossal, ő majd el tudja mondani, hogy melyiknek mi a kockázata. Picit reálisabb képet kapsz, mint a szubjektív beszámolókból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!