Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan terhes nő...

Van itt olyan terhes nő akinek rajtam kívül nem hiányzik a "szülésélmény"?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni mi a jó abban az 5-10-20 óra vajúdásban meg repedésben/szakadásban amit annyira dicsőítenek. Én egyszerűen félek tőle. Nekem első baba, de ahogy mások mesélnek róla már az is elég rémisztő, nem hogy átélni az egészet. Oké hogyha megszületik állítólag olyan mintha elvágták volna az addigi szenvedést, de addig olyan végtelennek tűnik az a hosszú idő. Biztos most sokan arra gondolnak, milyen anya leszek ha már 20 hetesen arra gondolok a császár sokkal jobb lenne... és kimaradna a "szülésélmény".
2013. jún. 16. 11:42
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

6-os

Pont azért szeretnék császárt amiket Te írtál. Több pozitív dolgot hallottam a császárról, mint a természetesről. És attól nem is félek. Lehet hogy utána pár napig húzódik a seb, de akkor már ott a baba és már csak vele foglalkozok...

2013. jún. 16. 13:14
 12/33 anonim ***** válasza:
Hát van akinek komoly fájdalmai vannak 3 hétig akár a császártól és több a kockázata a te egészségedre nézve mivel komoly hasi műtét. A baba szempontjából kevesebb a kockázat bár azt mondják a baba idegrendszeri fejlődéhez elvileg kell a szülés "élménye". Van akicsászár után pár hétig nem tudja a gyereket gondozni mert belázasodik vagy nem jól reagál az érzéstelenitésre és feküdni kell két hétig és infúzióra járni. Vagy nem tud, ülni állni. Persze ezek ritkák de előfordulnak. Ahogy a nehéz szülés sem olyan gyakori. Elég sok nőnek meg van pár óra alatt és gátvédelem mellett nincsenek is fájdalmaik már akár másnap sem. A császárseb gyakran felszakad, vagy begyullad. Természetesen ez lehet gátsebnél is a természetes szülésnél ami a legnagyobb veszély a babára nézve az az oxigén hiányos állapot, de szerencsére azért ez sem annyira gyakori, de sajnos előfordul.... Én ismerek több nőt aki programozott császárt kért mert félt a szüléstől. Mindenkinek a maga döntése ez. Ettől nem elsz sem rossza anya sem semmi. Ez csak rá és a férjére vonatkozik. Egyébként hány éves vagy kérdező?
2013. jún. 16. 13:27
 13/33 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem hüvelyi úton, gyszerek nélkül. Nagyon fájt, de mégis pozitív élményként maradt bennem. Ha még egyszer szülnék, remélem akkor is elkerülném a császárt! Én a szülésre nem úgy gondoltam soha, hogy az egy választható dolog, hanem a természet rendje. Kell a baba könnyebb alkalmazkodásához. A császárt úgy tartom, hogy orvosi inikáció eredménye, nem pedig anyuka választása.

Nem nézem le azt, aki választja, csak nem értem!

2013. jún. 16. 13:42
 14/33 A kérdező kommentje:
26 éves vagyok
2013. jún. 16. 13:52
 15/33 anonim ***** válasza:
Én 18 hetes vagyok. Én is féltem, és én is császárt akartam, halálra rémítettek mások. Nem tudom, hogy fogok szülni, de eldöntöttem, hogy nem hallgatok rémtörténeteket. Ezt tanácsolom neked is. A történetek nagy része nem is igaz :)
2013. jún. 16. 14:03
 16/33 anonim ***** válasza:
35%

Én tuti betiltattnám, hogy lehesen kérni a császárt. Nyilván van olyan eset, amikor nincs más választás, de csak azért mert anyuka nem akar szenvedni, na neee...

Önző dolog, az biztos. A babának kell ez. Hihetetlen komolyan... Ez a minimum amit a gyermekemért megteszek...

[link]

2013. jún. 16. 14:09
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Már több millió császárral született baba felnőtt, és soha nem hallottam róla, hogy bármilyen hátrányuk származott volna belőle. Ilyen cikket meg én is írok, bármikor!
2013. jún. 16. 14:20
 18/33 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok oda, hogy jajjjj de kell az a szülés élmény... De! A hüvelyi szülés természetes dolog, annyi ember ( és nem ember) végig csinálta már miért pont nekem ne menne? Nem hasonlítanám semmi más fájdalomhoz, mert szerintem a tudat alatti is máshogy fogja fel, hisz nincs hiába, célja van.. Én mondjuk attól rettegek pont, hogy nehogy császár legyen a vége, a legeslegutolsó eshetőség amire gondolni szeretnék. Dehát nem vagyunk egyformák.. 37 hkm
2013. jún. 16. 14:22
 19/33 A kérdező kommentje:
Én is így gondolok a császárra, már olyan sokan így születtek, van aki ennek köszönheti az életét. Semmi bajuk nincs az így születetteknek, ugyanolyan emberek mint a többiek. És az ismerőseim akik császárral szültek mondták, hogy örültek neki hogy nem kellett olyan sokat szenvedniük és gyorsan felépültek a császár után.
2013. jún. 16. 14:46
 20/33 anonim ***** válasza:
Én már a 3. babát várom. Harmadszorra is azt gondolom, hogy köszönöm, kihagynám a "szülésélményt". Az első kettőt is nagyon szeretem, és ők is engem természetesen. De még az a fránya idő sem szépíti meg az emlékeket. Nem vagyok mazochista, utálom a fájdalmat. Főleg fél illetve egész napokon keresztül. Talán engem azzal "kárpótolt" a természet, hogy eddig mindkét alkalommal nagyon hamar és nyom nélkül sikerült regenerálódni. Az eszemmel tudom ezúttal is, hogy ez a természet rendje, de kényelmesebbnek tűnik mégis az, hogy mire felébredek, kinn a baba. Ugyanakkor az is bennem van, hogy néhány öltés (vagy még az sem) utána sokkal kényelmesebb. Én még nem találkoztam olyan császáros anyukával, aki már aznap úgy mászkált volna, mint ha semmi sem történt volna vele. Inkább azt láttam mindegyiknél, hogy hetek múlva is nehéz, sőt van akinek évekkel később is kényelmetlensége van. Nyilván ez szélsőséges eset, de az is az, hogy egy "sima" szülés után kitágulni meg vizeletcsepegés és egyebek. Szóval akármilyen furcsa a gondolatmenetem, szeretném 3. is inkább hagyományos úton a bébit, de rohadtul nem kívánom a szenvedést, és nem tudom elképzelni, hogy nem horrorsztoriként gondoljak akár az eddigiekre is.
2013. jún. 16. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!