Van itt olyan terhes nő akinek rajtam kívül nem hiányzik a "szülésélmény"?
Bár szerencsére nem volt még császárom, sok ismerős Anyukának az utána következő időszak volt maga a pokol... míg a seb gyógyul, feszül, fáj, nem egy egy napos dologról beszélünk...
Császárnál is kell vajúdani, én úgy tudom, max egyéni esetekben van, hogy ez kimarad.
A szülésélmény egy csoda, az már nem is fáj...a vajúdás amit szívem szerint én is kihagynék a mostani szülésemnél majd. A gátmetszés, repedés akkor már nem is fáj, de még utána a varrást sem éreztem. Csak az odajutás volt nehéz...ha lehet ilyet mondani.
Elsőnél én nem féltem semmitől, hallottam jót is-rosszat is... de nem tudtam mitől kéne tartanom. Most a másodiknál már kicsit jobban félek, de bízom a dokimban, aki egyszer már bizonyított!
Én császárral szültem, de előtte 2 napot vajúdtam, szóval félig megéltem a szülést, félig nem. Rettenetes volt a vajúdás, egyszerűen leírhatatlan, és tényleg úgy éreztem, hogy soha nem lesz vége. Borzasztó volt, és soha többet nem akarom megélni, inkább kifizetek többszázezret programozott császárért. A császár jó volt, ha nem az lett volna, biztos, hogy egy fél perc szép emlék sem lenne. Érzéstelenítettek, egyáltalán nem fájt. És utána sem fájt, picit húzódott. 2 nap múlva már semmit nem éreztem belőle, mintha semmi nem történt volna. A kórházban már be is gyógyult a vágás, kötést sem raktak rá. Otthon már nyugodtan hajolgattam, mindent meg tudtam csinálni. Pedig aztán én egy hisztis, fájdalmat egyáltalán nem tűrő ember vagyok.
De! Nem tudhatod előre. Lehet, hogy neked is pokol lenne császár után, a hüvelyi szülésnél pedig semmi gondod nem akadna! De ugye ott van, hogy mi van, ha mégis szanaszét repedsz, és hónapokig fájni fog, kitágulsz, vizelettartási problémák jelentkeznek stb. Nem lehet tudni.
Én úgy vagyok vele, hogy inkább a hasamon fájjon egy nagy heg, azt nézegessék a dokik, ott vágjanak inkább, mint egy intim helyen, ami azért lássuk be, használva lesz még párszor.
Persze mindenkinek az lenne a legjobb, ha könnyű pár órás vajúdásos, gátvágás nélküli szülése lenne, de sajnos ez nem így van. Van ilyen is, de ritka.
Az pedig egy orbitális nagy baromság, tévhit, hogy a császárosok nem kötődnek a babájukhoz. Aki ezt komolyan elhiszi, az nem normális.
3-as vagyok...
Azt szokták mondani, hogy pont annyira fáj, hogy kibírd. Mellesleg a babának is jobb, ha természetesen születik. Amugy meg annyira nem kell aggódni. Én 17 évesen, fájdalomcsillapító nélkül, kb 2 óra alatt megszültem. És másnap azt hallottam mindenkitől, hogy milyen ügyes voltam, egy hangom se volt. Én is egyedül voltam bent szülni, de jol is volt igy. Ha te meg igy állsz hozzá a dolgokhoz, az igen furcsa... Na mindegy..
Nekem 2 gyermekem van, most várjuk a 3.-at.
Lehet, hogy le leszek pontozva, de fogalmam sincs milyenek a fájások, milyen a szülési fájdalom. Elfogadtam, hogy nekem ezt a lapot osztották, és már nem is hiányzik, hogy megtudjam. Első gyermekem sürgősségi császárral született, második programozottal. A harmadik már ezek után szintén így lesz.
Nehéz a felépülés, de erre már felkészültem,tudom mi vár rám újra. De nem szakadok kívül-belül, nem fognak ott varrogatni vagy éppen összefoltozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!