Mit lehet tenni a nőgyógyásszal ha hanyagsága miatt 29 hetesen császároznak mert n. kevés a magzatvíz?
Tényleg a legjobb helyen van. Tesóm kislánya is ott született, szintén 29 hétre. 6 hetet voltak benn kb, míg elérte a 2 kilót a pici. Csak nőnie kellett. Nem kaptak tüdőérlelőt, mert náluk esély sem volt rá.
Remélem hamar haza kerül a pici.
Nem tudom, van értelme felelőst keresni. Hibázott az orvos, mert valóban csinálhatott volna ultrahangot. Viszont ti is, hisz ilyen esetben alap, hogy az első kórházi ügyeletre be, és nem várni hétfőig az sztk rendelésre. Így meg nem biztos, hogy lenne alapja egy pernek. A magzatvíz megítélése ráadásul relatív, ami az egyik orvosnak kevesebb, az a másiknak simán lehet normál mennyiségű. És újra is termelődik folyamatosan. Ismerősöm elfolyt magzatvízzel bő egy hetet el volt még.
A másik: Nekem is volt az első terhességem végén, hogy azt hittem folyik a magzatvíz, be is mentem ügyeletre, ott csináltak ctg-t, és egy ph mérős papírral a doki megnézte, hogy milyen a szivárgó váladék ph-ja. Az alapján meg tudta mondani, hogy nem magzatvíz, hanem erősebb folyás csak. Ez egy pillanat csak, észre sem vettem volna, ha nem mondja a doki, hogy mit csinál. Szóval lehet megnézte ezt a feleségednél is, és az alapján nem csinált ultrahangot.
Kérdező, a legjobb helyen van a baba, ennek örülj!
Nem akarom az orvost védeni, de bizony erőszakosabbak is lehettetek volna. Azaz ha érezte a feleséged, hogy szivárog a magzatvíz, akkor alaposabb kivizsgálást kérni, és megmondani, hogy Doktor úr, 29. hétben vagyok, folyik a magzatvíz!!! És igen, ha nincs fogadott orvosod, és gáz van, akkor nehezebb dolgod van, hiszen az ügyeletes nem ismeri az előzményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!