Vannak itt olyan anyukák akiknek a szülésnél ÚJRA KELLETT ÉLESZTENI a babájukat?
36.hétre született (rokonságban), nem sírt fel, újraéleszettték, azonnal gyermekmentő és szegedre szállították a kicsit, ott volt két hétig. Úgy volt nem éli túl.
Azóta eltelt pár év, és az ovis csoport vasgyúrója kislány lévén, teljesen egészséges.
a babám 41 hétre mecóniumos,nagyon nagyon kakás magzatvízből,lecsökkent szívveréssel született.nem sírt fel,lélegeztetése szívás után indult be,majd 1-2 nap inkubátorban töltötte a napját,.meg nyomatták bele az antibiotikumot mert fertőzést is kapott,.
és igen,egészséges okos,huncut,hisztis 3 éves kislány szeptemberbe megy óvodába :)
Ikerbabáim közül a "B" baba kettőzött lábtartással született, szinte az egész testére körbe volt csavarva a köldökzsinór, jó hosszú volt. Kinyomták belőlem, nem sírt fel, elrohantak vele. Leszívás, inkubátor, oxigénre rakták,...persze én nem tudom pontosan mit csináltak, ezeket tuti, én szinte fel sem fogtam mi van, csak a férjem észlelte és látta. 3 órásan még egyszer elszürkült, mert elfelejtett levegőt venni, de fizikai ingerek hatására újra indult a légzése, ill. egyszer leesett a vércukra is.
Légzésfigyelő kötelező volt neki, de szerencsére soha nem riasztott, valószínűleg a stresszes születés okozta akkor.
Most már 2 évesek voltak, az említett babámmal sem volt soha többet gond, jelenleg ördög rossz kisfiú, keményen a dackorszakban:)
kisfiam sűrgősségi császárral született, meconiumos volt már a magzatvíz. Leszívás után sem indult meg a spontán légzése, ballonnal kellett lélegeztetni. Tehát úgy is mondhatjuk, hogy újra élesztették, a kiskönyvében is ez áll. Rögtön a PIC-re vitték, 3 napig kapott oxigént, antibiotikumot 5 napig.
Izomtónus eloszlási zavara lett, volt ahol laza volt, máshol túl feszes az izomzata. Nem tudott szopizni sem, Dévény tornára jártunk. Az olyan jól sikerült, hogy 10,5 hónaposan elindult, 1 évesen már rendesen focizott.
Ma már 4 éves, nagyon okos és a mozgásban is nagyon ügyes. Gyönyörűen rajzol, az agya mint a szivacs, csak ámulok, hogy miket tud, sokszor azt sem tudom, hogy honnan.
Szerencsére semmilyen következménye nem lett a születési körülményeinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!