Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vannak itt olyan anyukák...

Vannak itt olyan anyukák akiknek a szülésnél ÚJRA KELLETT ÉLESZTENI a babájukat?

Figyelt kérdés
Mit történt? Azóta hogy fejlődik a baba? Egy újraélesztett kisbaba is lehet teljesen egészséges?

2013. máj. 27. 16:38
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

36.hétre született (rokonságban), nem sírt fel, újraéleszettték, azonnal gyermekmentő és szegedre szállították a kicsit, ott volt két hétig. Úgy volt nem éli túl.

Azóta eltelt pár év, és az ovis csoport vasgyúrója kislány lévén, teljesen egészséges.

2013. máj. 27. 19:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

a babám 41 hétre mecóniumos,nagyon nagyon kakás magzatvízből,lecsökkent szívveréssel született.nem sírt fel,lélegeztetése szívás után indult be,majd 1-2 nap inkubátorban töltötte a napját,.meg nyomatták bele az antibiotikumot mert fertőzést is kapott,.

és igen,egészséges okos,huncut,hisztis 3 éves kislány szeptemberbe megy óvodába :)

2013. máj. 27. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

Ikerbabáim közül a "B" baba kettőzött lábtartással született, szinte az egész testére körbe volt csavarva a köldökzsinór, jó hosszú volt. Kinyomták belőlem, nem sírt fel, elrohantak vele. Leszívás, inkubátor, oxigénre rakták,...persze én nem tudom pontosan mit csináltak, ezeket tuti, én szinte fel sem fogtam mi van, csak a férjem észlelte és látta. 3 órásan még egyszer elszürkült, mert elfelejtett levegőt venni, de fizikai ingerek hatására újra indult a légzése, ill. egyszer leesett a vércukra is.

Légzésfigyelő kötelező volt neki, de szerencsére soha nem riasztott, valószínűleg a stresszes születés okozta akkor.

Most már 2 évesek voltak, az említett babámmal sem volt soha többet gond, jelenleg ördög rossz kisfiú, keményen a dackorszakban:)

2013. máj. 28. 09:53
 4/8 anonim ***** válasza:
11%
Jaj, inkább ne beszélgessünk ilyenekről. Álljunk pozitívan a szüléshez, hogy nem lesz semmi baj!
2013. jún. 11. 17:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es ha te nem akarsz ilyenekről beszélgetni,vagy olvasni,akkor NEM kell ide írnod,egyáltalán megnyitni a kérdést.Hiába dugod homokba a fejed,sajnos ezek valós problémák sok ember számára.Nem véletlenül kérdezünk ezen az oldalon adott dolgokról...
2013. jún. 12. 12:16
 6/8 anonim ***** válasza:
86%
Látom, elsüllyedt a topik. Nem a babámat, hanem engem kellett újszülött koromban újraéleszteni (39 évvel ezelőtt). Sürgősségi császárral jöttem a világra, túl sokat kaptam az altatóból amit anyámnak adtak. Jelentem, egészséges felnőtt vagyok, nem volt elmaradásom gyerekkoromban sem: másfél évesen mondatokban beszéltem, négy évesen írtam-olvastam, mindig könnyen tanultam (több diplomám van). A mozgásfejlődésem is átlagos volt. Úgyhogy elmondható, hogy már az "őskorban" is meg lehetett úszni ép aggyal a szülési komplikációkat.
2014. nov. 13. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:
96%
Mindkét unokatesómat újra kellett éleszteni, vagyis mindhármat. A középső sajnos 3 nap múlva meghalt. A másik kettő egy fiú és egy lány már 20 körül vannak, szépek, okosak, az egyik pl. 3 nyelvet beszél, testileg sincs semmi bajuk.
2014. nov. 18. 11:05
 8/8 anonim ***** válasza:
96%

kisfiam sűrgősségi császárral született, meconiumos volt már a magzatvíz. Leszívás után sem indult meg a spontán légzése, ballonnal kellett lélegeztetni. Tehát úgy is mondhatjuk, hogy újra élesztették, a kiskönyvében is ez áll. Rögtön a PIC-re vitték, 3 napig kapott oxigént, antibiotikumot 5 napig.

Izomtónus eloszlási zavara lett, volt ahol laza volt, máshol túl feszes az izomzata. Nem tudott szopizni sem, Dévény tornára jártunk. Az olyan jól sikerült, hogy 10,5 hónaposan elindult, 1 évesen már rendesen focizott.

Ma már 4 éves, nagyon okos és a mozgásban is nagyon ügyes. Gyönyörűen rajzol, az agya mint a szivacs, csak ámulok, hogy miket tud, sokszor azt sem tudom, hogy honnan.

Szerencsére semmilyen következménye nem lett a születési körülményeinek.

2014. nov. 18. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!