Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a vérnyomásomra gyógyszert...

Ha a vérnyomásomra gyógyszert szedek, de a szülésnél valamiért felugrik, akkor császár lesz belőle?

Figyelt kérdés
2013. máj. 9. 11:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt ott helyben majd az orvosod fogja eldönteni. Nyilván ismeri a kórképed, és tudja, hogy nálad mi az az érték, ami nem vállalható. (Nekem mindig alacsony volt a vérnyomásom, a normálisnak mondott érték nekem, személyre szabottan már túl sok, de lehet, hogy neked pont az a jó.) Bár feltételezem, hogyha gyógyszert szedsz rá, akkor a határozottan magas kategóriába tartozhat. Erről tényleg jobb beszélni az orvosoddal, mert nálunk például sok kismamának volt magas vérnyomása, mégis szülhettek természetes úton, mert szülés közben nem emelkedett a drasztikus szint fölé.
2013. máj. 9. 12:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Én terhesség végére lettem toxémiás, kórházban voltam beállítottak gyógyszert, aztán mikor megindult a szülés, adtak pluszba gyógyszert és 20 percenként mérték a vérnyomásom. Aztán már a kitolási szak elején hirtelen 240 lett, úgyhogy, műtő, altatás, császár... Nagyszerű volt! :( Inkább kezdtük volna a császárral és akkor nem kell végig vajúdani.
2013. máj. 9. 12:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy a súlyomhoz még nekem nem lenne magas a 135-ös érték de a doki szerint pedig az,viszont ha ez alá megy akkor rosszul vagyok szédelgek,egy 120 per 80as értéknél én nem vagyok jól(bocsi csak nem találom a laptopon a per jelet)Még akkor írták fel a vérnyomáscsökkentőt amikor dolgoztam,és az időbe magas volt,munkhelyi stressz stb,de mióta itthon vagyok gyógyszer nélkül is normális lenne,de azért szedem a gyógyszert nem akarom hogy baja legyen a babónak.Én nagyon félek a természetes szüléstől,első szülés lesz,és nagy babára kell számítanom a méretei és súlya alapján,nagyon félek hogy beszorul és más szörnyűség,nem akarom hogy bármilyét eltörjék(mert ismerős pároknál,eltörték a baba kezét,kulcscsontját stb,stb)magzatvizet nyeltek és egyebek,inkább császárt szeretnék,tudom önzőség,mert szenvedjek meg a babámért sokan ezt mondják,de inkább legyen császár és épüljek fel később de ne legyen baja a kislányomnak!
2013. máj. 9. 13:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Hm érdekes.Engem 210-es vérnyomással császároztak meg.24.héttől gyógyszert szedtem a vérnyomásomra napi 3x1 cordaflex és 3x2 dopegytet ami 145 155 között tartotta,soha a per nem ment 90 fölé.Szülés előtt 2 héttel már nem engedtek haza mert 160 volt gyógyszer mellett,másnap megcsászároztak,mert ment föl folyamat.Ha tartja a szintet a vérnyomid és nem ingadozik simán megszülsz szerintem,de ezt a dokid fogja eldönteni mi és hogyan legyen.Jah fehérje soha nem volt a vizeletembe viszont nagyon-nagyon vizes voltam .A szülőszobán hiába kaptam a vérnyomás csökkentőt csak ment és ment föl,ezért döntöttek a császár mellett,de érdekes módon mikor császároztak beállt a normál értékre.Még 1 hétig szedtem agyógyszert és azóta jó a vérnyomim.

Boldog babavárást :)

4 hós baba anyukája

2013. máj. 9. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!