Gátmetszés érzéstelenítés nélkül?
Figyelt kérdés
Több helyről hallom mostanában vissza, hogy a vágáshoz nem adnak érzéstelenítőt, hanem inkább fájás alatt csinálják, így kevésbé érezhető. Vagyis megspórolják az érzéstelenítést?2013. jún. 6. 14:20
11/16 anonim válasza:
Az elsőnél éreztem. Olyan érzés volt, mint amikor papírral elvágod az ujjad. A második szülésemnél nem éreztem egyáltalán.
Egyik esetben sem kaptam érzéstelenítést, csak később a varráshoz.
12/16 anonim válasza:
Én kaptam érzéstelenítőt mert 2 fájás között akarta megcsinálni, maxon meg az eda is még a tolófájások közbe is mert nem nagyon hatott és a gátmetszésnél éreztem az injekicót 5 helyen szúrta körbe a gátmetszésnél és utána csak a csattanását hallottam az ollónak :)
13/16 anonim válasza:
Én nem kaptam érzéstelenítést, de semmit se éreztem, szintén csak a hangját hallottam.
14/16 anonim válasza:
Én ránéztem a férjemre hogy mi ez mert most nagyon fájt. Ö mondta hogy most vágott. Nem kaptam érzéstelenítöt, a varráshoz igen, de ott is éreztem az utolsó pár szúrást.
15/16 Avaon válasza:
Az elsőnél kaptam mert éreztem a tűszúrást is, majd halottam a nyisszantást! A 2. szülésemnél nem kaptam, sajnos az utolsó fájás, nyomás nem volt olyan óriási, hogy ne érezzem! Úgy hogy köszöntem szépen egy életre ez maradt meg mivel a fél fenekem is bele esett a vágásba, nem csak a gátam! A vérveszteségem is nagyon sok volt. A felépülésről meg ne is beszéljünk! Mindkét alkalommal fogadott orvosom volt de két különböző kórház! Ez is meghatározó! :( A következő szülésemnél már én viszem be az érzéstelenítőt, plusz vettem tens gépet is, olyat amilyet az angolok is használnak a szülészeteken. Az oxitocin kilőve helyette lehet kapni szülészeti gélt, ami segíti a természetes tágulást, és kevesebb a sérülés. Mindezek nem szívódnak fel a szervezetben. Sajnos nem támogatja a TB! Persze mindent megkonzultálva az orvossal!
16/16 Avaon válasza:
Jah és a varrásnál sem kaptam :) Azt is éreztem végig :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!