Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Olvastátok? AZ anya itt is...

Olvastátok? AZ anya itt is ragaszkodott a természeteshez, akkor miért akar kártérítést, miért az ügyeletest hibáztatja?

Figyelt kérdés

Voltam egyszerre vele a rendelőben és ott mesélte a dolgokat valakinek, onnan tudom, mi a helyzet, így kezdem, mielőtt nekem estek

[link]

Be is akarták fektetni, étrendet íratni neki, de elutasította. Ott volt a császáros lehetőség, nem akarta, mert az elsőt is természetesen szülte.

Nem hitt az orvosoknak.

Ilyenkor miért az orvost hibáztatják? Megmondták neki előre, hogy a császár a biztonságosabb, de közölte az orvosokkal, hogy akkor otthon szül, őt bizony nem vágják fel...

Ilyen esetben miért az orvost hibáztatják?

Aki ráadásul ügyeletes volt, nem is ismerhette a beteget igazából...

Ti elfogadhatónak találjátok, hogy az orvost hurcolják meg?

2013. máj. 28. 14:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

9-es: ha a gyerek feje már kinn van, akkor már nem lehet császármetszést végezni.

egy szülésznő

2013. máj. 28. 15:44
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos, hogy beleegyezés nélkül, ha magánál van az anyuka, nem császározhatnak, és kész! Kell a beleegyezése!

Nem, én nem fogadom el, hogy az orvost hibáztatják, amúgy hol írják, hogy az ügyeletes a hibás?

Abszolút felelőtlen anyukáról van szó. Mélységes részvétem!

Utolsó! Te orvos vagy?

2013. máj. 28. 15:46
 13/23 anonim ***** válasza:
bocsánat, 9.-hez szólt a kérdésem.
2013. máj. 28. 15:47
 14/23 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy valaki olyan írta ezt az ötletet, aki egy fikarcnyira sem konyít a dologhoz...
2013. máj. 28. 15:48
 15/23 anonim ***** válasza:
11%

Ebben az esetben szerintem is az anyuka a felelős inkább,de azért az orvosokat sem kell félteni!

Én több mint 3évvel ezelőtt szültem meg az első gyerekem aki lány létére 4950g lett(azt mondják a fiúk nagyobbak). Fogadott orvosom volt a drágábbik fajtából.

Végig tudni lehetett hogy nagy lesz a gyerek,de az orvosom soha nem ajánlotta fel a császármetszést! Hagytak 20órát vajúdni,és a végén csak azért császároztak meg mert nem tágultam semmit! Szó szerint belém könyököltek hogy kinyomják a gyereket.:( Hozzá teszem nem vagyok,extrém kövér de vékony sem(85kg szültem),és cukros sem vagyok/voltam.

Most elgondolkoztam azon hogy ha tágulok akkor mi van? Utólag mikor megkérdeztem a dokimat hogy miért kellett ennyit "szenvednem",miért nem lehetett császározni hamarabb annyit mondott hogy jobb a gyereknek ha természetesen születik,és a súlya még nem indok a császárra. Azért a 100.000ft-ot eltette!

2013. máj. 28. 15:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen így van, ha nem egyezik bele akkor amíg nincs hatalmas vészhelyzet nem tolhatják akarata ellenére a műtőbe...és igen ha eljut odáig a vajúdás, szülés hogy már nincs mit tenni akkor már hiába is vinnék a műtőbe, itt is úgy volt ahogy olvasom hogy a feje kifért csak a vállánál akadt el...

Ha valaki az orvost hibáztatja itt az elég hülye. A nő maga is. Szerencsétlen, nem látja be hogy ő tolta el.

Amúgy a súlybecslésről én pont azt tudom hogy elvileg kilós eltérések nem lehetnek tehát 5800 grammos babát csak nem saccoltak max. 4 kilósnak, én úgy olvastam hogy 4000 grammra saccolták 32 hetesen! Könyörgöm, akkor 8 hétig gondolta anyuka hogy nem hízik semmit?

2013. máj. 28. 16:06
 17/23 A kérdező kommentje:

" Egyebkent az orvos helyeben azonnal altattam volna a not es vagtam volna. Talan igy meglehetett volna menteni a pici eletet."

utána meg azért perelik be, mert elvette a nőtől a lehetőséget (persze, akkor a baba most életben lenne)... mindenképp az orvos a hibás, sokan sajnos nem látnak bele a másik oldalba...

Pedig itt a gyiken is van pár olyan anya, aki foggal-körömmel a természetest szajkózza, ők is simán belementek volna ebbe a szituba..

Mélységesen felháborít, hogy ellenkezhetnek az orvossal... ebből a szemszögből nézve még mindig inkább császározzanak abban az esetben is, ha nem feltétlen muszáj, mint hogy egyszer is elmulasszák ezt, s tragédia legyen a vége...

2013. máj. 28. 16:12
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Felháborító. Undorítónak tartom, hogy az orvost hurcolják meg az anya idiótasága miatt.

Elnézést, de ha már ilyen hülye volt, és a felelőtlensége miatt halt meg a gyereke, legalább ne próbálja másra kenni és tönkretenni az életét meg a karrierjét.

Ugyanis egy orvosnak (még ha meg is nyeri a pert) ez elég nagy érvágás lelkileg és szakmailag is. Teljesen jogtalanul ráadásul.

Ui.: Olyan nincs, hogy nem egyezik bele vki, én meg elaltatom és felvágom. Ilyen NINCS.

2013. máj. 28. 16:25
 19/23 anonim ***** válasza:
67%
Én lassan egy éve, hogy szültem a pécsi klinikán, fogadott orvossal, fogadott szülésznővel. Itt a városban elég hírhedt a klinika, ha ügyeletesnél szül valaki....én nem kockáztattam. Szerencsére megtehettem. Tény, hogy így 8 óra vajúdás után, indítás volt a szülésem 40+6 napra, de a magzatvíz is elfolyt az előkészítést követően, fájdalomcsillapításra nem volt szükség, fájásom nem volt, nem nyomta a fiam buksija a méhszájat, így tolt az orvosom a műtőbe. A dokim az indítás előtti 10 napban 2 naponta vizsgált: ctg, méhszáj és az indítás előtti nap uh is volt, ahol a legjobb uh-ssal nézetett meg, aki 60 grammot tévedett a súlybecslésnél. Pár nap alatt felépültem, a hegem nem látszik, vérzésem 1 hétig volt (már a műtőben mondta, nem lesz vele sok gondom, mert rendesen kitisztított), az intenzív után 2 ágyasba kerültem a közbenjárásával. Na ezek után nem mondja nekem senki, hogy mindegy, van-e fogadott orvos vagy sem! A szülőszobán beszélgettünk a szülésznőmmel, ő megmondta kerek-perec, ha nincs fogadott dokim, a 12 órát minimum megvárják vagy többet is, ha a babával minden ok és jó a szívhang, tehát engem még lazán hagytak volna ki tudja meddig, a műtétnél derült ki, hogy a fiam buksija nem nyomta a méhszájat, ezért nem tágultam.....A tapasztalatom az, hogy a terhesgondozás elég jó, de nem fognak senkit lánccal a terhespatológiára fektetni, menjen ha nem akar, szerintem itt is ez volt. Ott naponta figyelték volna, diétát tartattak volna vele és nem biztos, hogy ez megtörténik. Azért kíváncsi lennék, melyik dokik voltak ügyeletben akkor....
2013. máj. 28. 16:31
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Az előző kérdésnél is válaszoltam, én vetettem fel, hogy az anya akár el is utasíthatta a császárt...

Nekem az is furcsa, hogy a hetedik hónapban volt utoljára olyan uh-n, ahol súlyt becsültek. Nem tudom, nálam minden ctg után uh-t csináltak, és ha pontos súlyt nem is becsül a szonográfus/doki, azért azt látni kellett volna, hogy ez nem kicsi baba. Gondolom, az ügyeletes orvos mondta a császárt, az anyuka meg foggal-körömmel ragaszkodott a természetes szüléshez, mert az előző gyerek is nagy volt, azt is megszülte, ezt a babát is meg fogja...

Én már azt is óriási felelőtlenségnek tartom, hogy kiderült, terhességi cukros, de a diabetológiai kezelést is elutasította...azon sem csodálkozom, hogy a császárt visszautasította.

Szerintem hiába pereskedik, mert itt nem hiszem, hogy az ügyeletes orvos volt a hunyó. Rengetegen voltak a nő körül, több orvos, több szülésznő, az orvos is elismert, jó hírű szülész. Olvastunk már ilyet, hogy az anya volt a végletekig makacs, amiknek tragédia lett a vége. Persze, más f...-val könnyebb verni a csalánt, mint elismerni, hogy neki kellett volna engednie a műtétet, és akkor igaz, lenne egy vágás a hasán, viszont akkor a gyerekszobába mehetne, nem minden vasárnap a temetőbe.

2013. máj. 28. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!