Olvastátok? AZ anya itt is ragaszkodott a természeteshez, akkor miért akar kártérítést, miért az ügyeletest hibáztatja?
Voltam egyszerre vele a rendelőben és ott mesélte a dolgokat valakinek, onnan tudom, mi a helyzet, így kezdem, mielőtt nekem estek
Be is akarták fektetni, étrendet íratni neki, de elutasította. Ott volt a császáros lehetőség, nem akarta, mert az elsőt is természetesen szülte.
Nem hitt az orvosoknak.
Ilyenkor miért az orvost hibáztatják? Megmondták neki előre, hogy a császár a biztonságosabb, de közölte az orvosokkal, hogy akkor otthon szül, őt bizony nem vágják fel...
Ilyen esetben miért az orvost hibáztatják?
Aki ráadásul ügyeletes volt, nem is ismerhette a beteget igazából...
Ti elfogadhatónak találjátok, hogy az orvost hurcolják meg?
9-es: ha a gyerek feje már kinn van, akkor már nem lehet császármetszést végezni.
egy szülésznő
Az biztos, hogy beleegyezés nélkül, ha magánál van az anyuka, nem császározhatnak, és kész! Kell a beleegyezése!
Nem, én nem fogadom el, hogy az orvost hibáztatják, amúgy hol írják, hogy az ügyeletes a hibás?
Abszolút felelőtlen anyukáról van szó. Mélységes részvétem!
Utolsó! Te orvos vagy?
Ebben az esetben szerintem is az anyuka a felelős inkább,de azért az orvosokat sem kell félteni!
Én több mint 3évvel ezelőtt szültem meg az első gyerekem aki lány létére 4950g lett(azt mondják a fiúk nagyobbak). Fogadott orvosom volt a drágábbik fajtából.
Végig tudni lehetett hogy nagy lesz a gyerek,de az orvosom soha nem ajánlotta fel a császármetszést! Hagytak 20órát vajúdni,és a végén csak azért császároztak meg mert nem tágultam semmit! Szó szerint belém könyököltek hogy kinyomják a gyereket.:( Hozzá teszem nem vagyok,extrém kövér de vékony sem(85kg szültem),és cukros sem vagyok/voltam.
Most elgondolkoztam azon hogy ha tágulok akkor mi van? Utólag mikor megkérdeztem a dokimat hogy miért kellett ennyit "szenvednem",miért nem lehetett császározni hamarabb annyit mondott hogy jobb a gyereknek ha természetesen születik,és a súlya még nem indok a császárra. Azért a 100.000ft-ot eltette!
Igen így van, ha nem egyezik bele akkor amíg nincs hatalmas vészhelyzet nem tolhatják akarata ellenére a műtőbe...és igen ha eljut odáig a vajúdás, szülés hogy már nincs mit tenni akkor már hiába is vinnék a műtőbe, itt is úgy volt ahogy olvasom hogy a feje kifért csak a vállánál akadt el...
Ha valaki az orvost hibáztatja itt az elég hülye. A nő maga is. Szerencsétlen, nem látja be hogy ő tolta el.
Amúgy a súlybecslésről én pont azt tudom hogy elvileg kilós eltérések nem lehetnek tehát 5800 grammos babát csak nem saccoltak max. 4 kilósnak, én úgy olvastam hogy 4000 grammra saccolták 32 hetesen! Könyörgöm, akkor 8 hétig gondolta anyuka hogy nem hízik semmit?
" Egyebkent az orvos helyeben azonnal altattam volna a not es vagtam volna. Talan igy meglehetett volna menteni a pici eletet."
utána meg azért perelik be, mert elvette a nőtől a lehetőséget (persze, akkor a baba most életben lenne)... mindenképp az orvos a hibás, sokan sajnos nem látnak bele a másik oldalba...
Pedig itt a gyiken is van pár olyan anya, aki foggal-körömmel a természetest szajkózza, ők is simán belementek volna ebbe a szituba..
Mélységesen felháborít, hogy ellenkezhetnek az orvossal... ebből a szemszögből nézve még mindig inkább császározzanak abban az esetben is, ha nem feltétlen muszáj, mint hogy egyszer is elmulasszák ezt, s tragédia legyen a vége...
Felháborító. Undorítónak tartom, hogy az orvost hurcolják meg az anya idiótasága miatt.
Elnézést, de ha már ilyen hülye volt, és a felelőtlensége miatt halt meg a gyereke, legalább ne próbálja másra kenni és tönkretenni az életét meg a karrierjét.
Ugyanis egy orvosnak (még ha meg is nyeri a pert) ez elég nagy érvágás lelkileg és szakmailag is. Teljesen jogtalanul ráadásul.
Ui.: Olyan nincs, hogy nem egyezik bele vki, én meg elaltatom és felvágom. Ilyen NINCS.
Az előző kérdésnél is válaszoltam, én vetettem fel, hogy az anya akár el is utasíthatta a császárt...
Nekem az is furcsa, hogy a hetedik hónapban volt utoljára olyan uh-n, ahol súlyt becsültek. Nem tudom, nálam minden ctg után uh-t csináltak, és ha pontos súlyt nem is becsül a szonográfus/doki, azért azt látni kellett volna, hogy ez nem kicsi baba. Gondolom, az ügyeletes orvos mondta a császárt, az anyuka meg foggal-körömmel ragaszkodott a természetes szüléshez, mert az előző gyerek is nagy volt, azt is megszülte, ezt a babát is meg fogja...
Én már azt is óriási felelőtlenségnek tartom, hogy kiderült, terhességi cukros, de a diabetológiai kezelést is elutasította...azon sem csodálkozom, hogy a császárt visszautasította.
Szerintem hiába pereskedik, mert itt nem hiszem, hogy az ügyeletes orvos volt a hunyó. Rengetegen voltak a nő körül, több orvos, több szülésznő, az orvos is elismert, jó hírű szülész. Olvastunk már ilyet, hogy az anya volt a végletekig makacs, amiknek tragédia lett a vége. Persze, más f...-val könnyebb verni a csalánt, mint elismerni, hogy neki kellett volna engednie a műtétet, és akkor igaz, lenne egy vágás a hasán, viszont akkor a gyerekszobába mehetne, nem minden vasárnap a temetőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!