Van közöttetek olyan, akinek nem diktálva zajlott a kitolási szakja?
Figyelt kérdés
Akinek nem kellett hallgatni, hogy "és mély levegő, bentart, nyomjon, nyomjon, nagyon ügyes, na mégegyszer, balbalbalbla", hanem hagyták, hogy saját pózban, saját tempóban végigcsinálja a saját szülését? Néztem a magánkórházakat is, a Róbert Klinikán a honlap szerint "szüljön nálunk otthon" a hozzáállás. E tekintetben lehet számítani lazulásra? Nem akarok katonás rendben végigszenvedni egy szülést, olyn szép vajúdásokat és kitolásokat lehet látni a házi videókon, ahol anyukát békén hagyják. Sosem szülnék itthon, de intézményi körülmények között létezik, hogy nem zargatnak még a kitolási szakban sem?2013. máj. 26. 16:59
11/12 anonim válasza:
Olvastam a hozzászólásokat, és nagyon tetszik a természetes (alternatív) szülés :) Első babámat várom, és én nem érzem úgy, hogy tudnám mit kell csinálni, szóval nekem szükségem lenne segítségre. Szerintem ennek olyannak kéne lennie, hogy felkészítsék a kismamákat a szülésre, hogy tudják mi vár rájuk, mi-mit követ... Akkor tényleg nem lenne szükség diktálásra. Nagyon szeretném megélni a szülést, pozitívan visszanézni rá, de ez tényleg kis részben múlik az anyán. Ott vannak az orvosok, komplikációk... Így nehéz.
36hkm
12/12 anonim válasza:
Nekem nagyon jó szülésem volt 7 hónapja. Csak annyit mondott a dokim az elején, hogy ha érzem, hogy nyomnom kell, akkor mély levegő és nyomjak csukott szemmel. A kitolás közel 1 óra volt. Egyszer azt vettem észre, hogy hirtelen odapattan a dokim, meg a szülésznő hozzám. Az utolsó nyomásnál mondták mindketten, hogy most muszáj kinyomni a babát, úgyhogy erős legyek. Utána mondták, hogy a köldökzsinór a kisfiam nyakán volt. Nem haragudtam meg, amiért szóltak, hogy most nyomni KELL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!