Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van közöttetek olyan, akinek...

Van közöttetek olyan, akinek nem diktálva zajlott a kitolási szakja?

Figyelt kérdés
Akinek nem kellett hallgatni, hogy "és mély levegő, bentart, nyomjon, nyomjon, nagyon ügyes, na mégegyszer, balbalbalbla", hanem hagyták, hogy saját pózban, saját tempóban végigcsinálja a saját szülését? Néztem a magánkórházakat is, a Róbert Klinikán a honlap szerint "szüljön nálunk otthon" a hozzáállás. E tekintetben lehet számítani lazulásra? Nem akarok katonás rendben végigszenvedni egy szülést, olyn szép vajúdásokat és kitolásokat lehet látni a házi videókon, ahol anyukát békén hagyják. Sosem szülnék itthon, de intézményi körülmények között létezik, hogy nem zargatnak még a kitolási szakban sem?
2013. máj. 26. 16:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Magánkórházban esetleg, de nem biztos.

Én hármat szültem itthon. Csoda volt mind. Remélem, szülök is még. :-)

2013. máj. 26. 17:02
 2/12 anonim ***** válasza:

Én a Szent Imrében szültem 3x. Alternatív szobában, hagytak szépen megszülni, persze segítettek. De ehhez kellet a megfelelő szülésznő és orvos is. (Bár 2x az ügyeletes orvos jött be, mert a sajátom nem tudott, viszont mivel ott volt a szülésznőm, az orvos csak a kitolásra jött be és semmit nem csinált, csak nézte.

Nekem jó volt!

2013. máj. 26. 17:02
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
Nem azért mondják, hogy a kismamát csesztessék, hanem hogy megkönnyítsék a dolgát. Mert hiába nyomsz, ha azt sem tudod, hogy hogyan kell. Vagy ha éppen össze vissza kapkodod a levegőt, összeomolhat a baba, és császár lesz. Nehogy már a saját kényelmed fontosabb legyen.
2013. máj. 26. 17:18
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

Kedves utólsó, most nagyon nagy butaságot írtál!! Normál szülés esetében a baba érdekeit pont az szolgálja, ha hagyják az anyukáját úgy szülni, ahogy ösztönből jön neki.

Ha a nők nem tudnának szülni, rég kihalt volna az emberiség. :-)

2013. máj. 26. 17:22
 5/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy vegyem a levegőt és mikor, hogyan nyomjak. Természetesen nem úgy állok neki, hogy nem tudom, mi fog történni. Csak azért aközött, hogy valaki tanácsol, és aközött, hogy fölém áll, reflektort dug a lábam közé és parancsolgat, nagy a különbség. Nem a saját kényelmem a legfontosabb (ezért is nem otthon szülök), de azért lehetnek igényeim, nem gondolod?
2013. máj. 26. 17:30
 6/12 anonim ***** válasza:
10%
Persze, te tudod. De ha nem fogadod meg az orvos "parancsait", ne csodálkozz amikor megjelenik a vákuummal.
2013. máj. 26. 17:37
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj, hogy nem tudok a kérdésedre tapasztalattal válaszolni Kérdező, de én is így szeretnék szülni... Nagyon káros az a felfogás, ami manapság uralkodik, hogy orvos nélkül a nők nem tudnának szülni, meg "nem tudod magadtól, hogy kell levegőt venni". Nagy frászt, a szülések 90%-a minden gond nélkül lezajlana, ha hagyják az anyát ösztönből szülni, hogy úgy forduljon, ahogy neki jól esik, úgy nyomjon, ahogy jónak érzi, hiszen a test tudja, erre vagyunk "teremtve". Az orvos arra kell, hogyha bármi baj történne, tudjon segíteni, de ebbe nem szabadna, hogy beletartozzon a parancsolgatás, meg a rutin szerű háton fektetés (ami a lehető legrosszabb póz a szülésre, teljesen természetellenes, csak az orvosnak kényelmes, nem csoda, hogy ebben a pózban történik a legtöbb repedés...). Kérdező, én úgy hallottam, teljesen orvos-szülésznőpáros függő, szerencsére van olyan, aki ezt már belátta! Szent Imréről tudok én is, hogy ott van pár ilyen felfogású orvos (bár az új osztályvezető, akit odahoztak a SOTE-ról rendesen bekorlátozta őket...), biztos van még ilyen!
2013. máj. 26. 17:47
 8/12 anonim ***** válasza:
74%

A második így zajlott. Csodálkoztam mikor "messziről" nézték a kitolást. Jó volt, bár a szülésznő alkalmazhatott volna gátvédelmet, de az a két öltés semmiség volt, ami a végén lett. A vajúdásnál viszont túl sokat nyüzsgött körülöttem a szülésznő. Ez szerintem magányos tevékenység.

Az elsőnél zavartalan volt a vajúdás, de a kitolásnál már az elején a hasamon feküdt doki. Diktálták, hogy nyomjak, és rájuk figyeltem, nem magamra. Emiatt riogattak a vákuummal, mert nem jól nyomtam. Megerőltető volt kizárni őket, hogy tényleg a fájásokra figyeljek. Aztán kibújt a lányom. Ekkor csinált gátvédelmet a szülésznő, bár nem sikerült, 2 öltés lett ez is (bár kartartásban született a lányom, lehetett volna nagyobb is a metszés).

Ha lesz még egy gyerekem, remélem egy szülésen belül is átélhetem milyen hasbakönyöklés nélkül, gátvédelemmel szülni, és újból zavartalanul vajúdni.

Ugyanaz a városi kórház, más fogadott doki, ügyeletes szülésznők. Szerintem ez gárdafüggő.

2013. máj. 26. 19:22
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen,létezik én pontosan így szültem a Róbert Klinikán 5 hónapja.

Abszolút támogatják a természetes szülést(amit sokan alternatívnak mondanak,habár ez lenne a természetes) van kád,labda,úgy vajúdsz és szülsz,ahogyan szeretnél,semmi sem kötelező:)Nyugodtan lehet mászkálni,zenét vinni,kádban feküdni,zuhanyozni stb.A szülésznők és az orvosok sem nyaggatnak,tényleg próbálnak láthatatlanok lenni.

Gátvédelemmel szültem,mindössze egy öltést kellett varrni,de mivel majd 4 kiló volt a lányom,talán megbocsátható.A terhesgondozás és a szülés után ott töltött napok is abszolút pozitívak.

Ha van kérdésed,nyugodtan írj:)

2013. máj. 26. 23:13
 10/12 anonim ***** válasza:
Az Istvánban szültem és senki nem "parancsolgatott", hogy mikor mit csináljak. Ment minden a maga útján. Nem volt semmilyen beavatkozás, csak belül összevarrtak a végén.
2013. máj. 27. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!