Van közöttetek olyan, akinek nem diktálva zajlott a kitolási szakja?
Magánkórházban esetleg, de nem biztos.
Én hármat szültem itthon. Csoda volt mind. Remélem, szülök is még. :-)
Én a Szent Imrében szültem 3x. Alternatív szobában, hagytak szépen megszülni, persze segítettek. De ehhez kellet a megfelelő szülésznő és orvos is. (Bár 2x az ügyeletes orvos jött be, mert a sajátom nem tudott, viszont mivel ott volt a szülésznőm, az orvos csak a kitolásra jött be és semmit nem csinált, csak nézte.
Nekem jó volt!
Kedves utólsó, most nagyon nagy butaságot írtál!! Normál szülés esetében a baba érdekeit pont az szolgálja, ha hagyják az anyukáját úgy szülni, ahogy ösztönből jön neki.
Ha a nők nem tudnának szülni, rég kihalt volna az emberiség. :-)
A második így zajlott. Csodálkoztam mikor "messziről" nézték a kitolást. Jó volt, bár a szülésznő alkalmazhatott volna gátvédelmet, de az a két öltés semmiség volt, ami a végén lett. A vajúdásnál viszont túl sokat nyüzsgött körülöttem a szülésznő. Ez szerintem magányos tevékenység.
Az elsőnél zavartalan volt a vajúdás, de a kitolásnál már az elején a hasamon feküdt doki. Diktálták, hogy nyomjak, és rájuk figyeltem, nem magamra. Emiatt riogattak a vákuummal, mert nem jól nyomtam. Megerőltető volt kizárni őket, hogy tényleg a fájásokra figyeljek. Aztán kibújt a lányom. Ekkor csinált gátvédelmet a szülésznő, bár nem sikerült, 2 öltés lett ez is (bár kartartásban született a lányom, lehetett volna nagyobb is a metszés).
Ha lesz még egy gyerekem, remélem egy szülésen belül is átélhetem milyen hasbakönyöklés nélkül, gátvédelemmel szülni, és újból zavartalanul vajúdni.
Ugyanaz a városi kórház, más fogadott doki, ügyeletes szülésznők. Szerintem ez gárdafüggő.
Igen,létezik én pontosan így szültem a Róbert Klinikán 5 hónapja.
Abszolút támogatják a természetes szülést(amit sokan alternatívnak mondanak,habár ez lenne a természetes) van kád,labda,úgy vajúdsz és szülsz,ahogyan szeretnél,semmi sem kötelező:)Nyugodtan lehet mászkálni,zenét vinni,kádban feküdni,zuhanyozni stb.A szülésznők és az orvosok sem nyaggatnak,tényleg próbálnak láthatatlanok lenni.
Gátvédelemmel szültem,mindössze egy öltést kellett varrni,de mivel majd 4 kiló volt a lányom,talán megbocsátható.A terhesgondozás és a szülés után ott töltött napok is abszolút pozitívak.
Ha van kérdésed,nyugodtan írj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!