Van aki hazamenetel után rögtön takarított, főzött stb nem pihent többet mint máskor addig a bizonyos 6 hétig? Minden rendben volt utána?
Ismet a 2., koszonom kedves 21.58-as, mar kezdtem azt hinni hogy felreerthetoen fogalmaztam. :)
Egyebkent persze hogy az a jo ha tud pihenni a kismama, de ha ez valamilyen oknal fogva nem adatik meg, akkor sincs vesz, csak okosan kell csinalni. En se eroltettem meg magam, csak a babaval torodtem, elotte tudatosan keszultem erre az allapotra. Fagyaszto tele kajaval, mindenbol elore betankoltam amibol lehetett. Nem volt ragyogo tisztasag az elso hetekben, de ez senkit nem erdekelt, beraktam a mosast, gyorsan osszeutottem valamit enni a nap nagy reszeben meg pihentem, gyonyorkodtem a babamban. Nem szabad tulzasokba esni egyik iranyban sem, meg kell talalni az arany kozeputat. Ha meg van segitseg az csak jol jon, hagyni kell kenyeztetni magad. :)
Én igen. Nekem könnyű szülésem volt, 5 óra volt az egész, ebből másfél óra a szülőszobán. Első baba. Teljesen fel voltam pörögve, mikor hazaértünk, és anyukám rámparancsolt, (december volt) hogy azonnal vegyek fel pizsamát és feküdjek le. Én csak néztem, hogy mi a fenének.. Én akkor betegnek éreztem volna magam, ha pizsamát veszek és ágyba bújok.
Szépen hazaküldtem Anyut, kipakoltam a táskámból, (gyerek közben aludt), és elrámoltam. Aztán aludtam egy keveset (fél órát kb) és lassan elkezdtem a konyhában összepakolni a férjem által "széthagyott" dolgokat :)
Másnap már porszívóztam és bepakoltam a mosást, és egy percig nem voltam pizsamában nappal. Anyukám rettentően csodálkozott, én meg azon csodálkoztam, hogy ő miért csodálkozik :) És ennek már 10 hónapja. Eddig még nem láttam kárát a dolognak.
Szia!
2 hónapja szültem, alig pihentem, pihenek valamit.
Én már a 4. napon porszívóztam stb.
Semmi bajom jól vagyok!
A gátseb is szépen begyógyógyult és a méhem is visszahúzódott rendesen.
Én is mindent megcsináltam.Persze nem olyan gyorsan és üdén mint előtte.Ha elfáradtam,pihentem,beosztottam az erőm szépen lassan mindent megcsináltam,egyik nap betettem a mosást,másnap főztem,harmadnap leszedtem a ruhát stb.Mondjuk nálunk a párom porszívózik és porttöröl és segített ha kértem valamit.
Igazából nem kellett külső segítség.
Én nem.
Császárral szültem,örültem,hogy élek.
Még azt is 2x meggondoltam,hogy felálljak-e,bármi másért mint a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!