Van aki hazamenetel után rögtön takarított, főzött stb nem pihent többet mint máskor addig a bizonyos 6 hétig? Minden rendben volt utána?
Nálunk mama főzött kb 2 hétig, de minden mást én csináltam, persze finomabban, és amit lehetett, apa segített.
Azért jó lenne odafigyelni, hisz nagy dolgon esett át a szervezet...
Fontos a pihenés.Egyrészt,ha nem pihensz eleget,nem lesz elég tej a babának.Ha nem fekszed ki a szülés fáradalmait,30-40 évesen előreeshet a méhed ( ismerek ilyen asszonyokat) és műteni kell.De egyéb gondok is a
előjöhetnek.Nem kell végig feküdni,de megerőltetni sem szabad magad.
szia,
a barátnőm tette ezt, császár után
a babát még nem engedték haza, de az anyukát igen, nem szólt senkinek, hogy jöhet, haza bkv-zott, és nekilátott a takarításnak, mosásnak, főzésnek
este mentő vitte vissza a kórházba, mert elvérzett volna
még hat hétg benntartották, csak a babával együtt jöhetett haza
Szia!
Nem véletlen az a hat hét. Bár ez abban az időben természetes volt, hogy a többi asszony gondoskodott a gyermekágyas édesanyáról, hiszen eldobható pelenka, mosógép, porszívó, mosogatógép, pékség stb híján voltak. A legfontosabb az volt, hogy legyen teje a fiatal anyukának.
Véleményem szerint nagyon is helyes, hogy gyermekágynak hívják, hiszen különböző okok miatt igenis fontos a pihenés. Le a kalappal azok előtt, akik azonnal tudnak főzni, mosni, takarítani, de ez abnormális. Igenis ismerkedjen a baba a mamával, a mama a babával és ne restellje az időt a kicsivel tölteni, akinek Ő az egyetlen kapaszkodója rövidke ittlétében. Ha van segítsége az igazán jó, ám ha nincs és rákényszerül, hogy azonnal munkához lásson, szerintem csak módjával tegye, hiszen ezek az idők visszahozhatatlanok. És biztosan később bánni is fogja.
És igen, azon sem szabad csodálkozni, hogy visszaviszik a kórházba mindenféle indokkal.
Ugyanúgy nem kell versenyre kelni, mint a babák fejlődéi ritmusánál!!
Kedves 21.38-as! Ha alaposan elolvasod a második választ akkor megérted,hogy azt írta az anyuka ,hogy ha fáradt volt a házimunkát tojta le és pihent a babával!!! Nem a gyerekkel nem foglalkozott,hanem a házimunkával!!! Remélem így már érted...
Egyébként nekem Anyu mondta,hogy ő sem pihente végig azt a 6 hetet,és most érzi a hatását, Úgyhogy rám rám parancsoltak,hogy amíg megtehetem pihenjek!
Én is úgy tettem mint a második válaszoló,ha fáradt voltam pihentem,hiába szaladt a lakás... A mai napig így van. Egyedül vagyok az 1 éves kisfiammal. Ha valakinek nem tetszik,hogy rendetlenség van,csinálja meg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!