Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után 2 héttel már el...

Szülés után 2 héttel már el lehet kezdeni az edzést?

Figyelt kérdés
Spontán szültem 13.-án, gátmetszés nélkül. Komplikáció nem volt, harmadik baba. A vérzésem egyszer enyhe, egyszer több. Mikor kezdhetem? Főleg hasra gyúrnák.
2013. máj. 25. 22:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én megvárnám a 6 hetes kontrollt.
2013. máj. 25. 22:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem!!

Nem véletlenül mondják a 6 hét pihenést.

Nekem se volt gátmetszés, fitt voltam már másnap, a vérzésem a 2. héten megszűnt, azt hittem, most már minden rendben. Elmentem nagybevásárlásra, hazacipeltem kb. 5 kg-ot ami máskor meg sem kottyant.

Most sem, viszont estére elkezdtem megint vérezni, hatalmas alvadt vérdarabok jöttek belőlem, 2 hét múlva múlt el.

Ekkor beláttam, hogy attól, hogy nem fáj semmim, még rámfér a pihenés, hiszen ahol a méhlepény levált, ott egy tenyérnyi seb keletkezett és ennek bizony idő kell, míg begyógyul.

Inkább kivártam utána az 5-6 hetet, mint valami komolyabb, tartós bajom legyen.

2013. máj. 25. 22:12
 3/11 anonim ***** válasza:
41%

Ha harmadik baba, biztos tudod, hogy a hat hetet mondják. Én két héttel a szülés után menni is alig tudtam, de örültem volna ha tudtam volna tornázni :) Ha bírod, nem fáj akkor szerintem nem lehet baj. De lassan és óvatosan kezdd! Hajrá!

(pici off: gyúrnék) :)

2013. máj. 25. 22:13
 4/11 A kérdező kommentje:
Ó ez nem hangzik jól kedves 2-es:(
2013. máj. 25. 22:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as, nagyon örülnék, ha nem javítgatnál:) Köszönöm.
2013. máj. 25. 22:14
 6/11 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Rosszabbul hangzik, mint amilyen volt. Nem fájt semmim szerencsére, csak a vér jött, de azért jól rámijesztett, azt hittem, egy lepénydarab maradt bent, aztán kiderült, mégsem, csak a megerőltetéstől indult újra.

Ez persze csak az én esetem, nem feltétlen fog mással is megtörténni, csak óvatosságra intelek.

Mondom ezt én, aki már 5 héttel szülés után fantasztikusat szeretkezett :)))

2013. máj. 25. 22:16
 7/11 anonim ***** válasza:

6 hétig csak nagyon gyenge kis tornát szabad.

Hasizmot óvatosan, pl. háton fekve, lábak talpon, így leszorítani a derekat. A klasszikus hasizomgyakorlatokat még nem ajánlatos csinálni.

2013. máj. 25. 22:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Megvárom a 6 hetet, nem szeretném ha felerősödne a vérzésem mert már így is elég volt belőle:) Csak zavar, hogy akkora maradt a hasam, mintha 5 hós terhes lennék:/
2013. máj. 25. 22:21
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szép estét:)
2013. máj. 25. 22:21
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon fitt voltam mind a három gyerkőc után és alig bírtam ki, hogy ne kezdjek azonnal mozogni. Szóval tökéletesen megértelek. :-) De a hat hét gyerekágy tényleg nem viccből van. Igaz, a harmadik manó születése után csak öt hetet bírtam ki, utána újra lovagoltam. :-)

Gyúrni szerintem semmiképp ne kezdj túl korán, de ha jól érzed magad, nyugodtan sétálj nagyokat, a kisbaba jól ellesz babakocsiban (vagy hordozókendőben, akkor még erősít is a plusz súly rajtad) és a tested felkészülhet, regenerálódhat, hogy mielőbb elkezdhess teljes értékűen sportolni.

2013. máj. 26. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!