Szülés után 2 héttel már el lehet kezdeni az edzést?
Nagyon nem!!
Nem véletlenül mondják a 6 hét pihenést.
Nekem se volt gátmetszés, fitt voltam már másnap, a vérzésem a 2. héten megszűnt, azt hittem, most már minden rendben. Elmentem nagybevásárlásra, hazacipeltem kb. 5 kg-ot ami máskor meg sem kottyant.
Most sem, viszont estére elkezdtem megint vérezni, hatalmas alvadt vérdarabok jöttek belőlem, 2 hét múlva múlt el.
Ekkor beláttam, hogy attól, hogy nem fáj semmim, még rámfér a pihenés, hiszen ahol a méhlepény levált, ott egy tenyérnyi seb keletkezett és ennek bizony idő kell, míg begyógyul.
Inkább kivártam utána az 5-6 hetet, mint valami komolyabb, tartós bajom legyen.
Ha harmadik baba, biztos tudod, hogy a hat hetet mondják. Én két héttel a szülés után menni is alig tudtam, de örültem volna ha tudtam volna tornázni :) Ha bírod, nem fáj akkor szerintem nem lehet baj. De lassan és óvatosan kezdd! Hajrá!
(pici off: gyúrnék) :)
2-es vagyok
Rosszabbul hangzik, mint amilyen volt. Nem fájt semmim szerencsére, csak a vér jött, de azért jól rámijesztett, azt hittem, egy lepénydarab maradt bent, aztán kiderült, mégsem, csak a megerőltetéstől indult újra.
Ez persze csak az én esetem, nem feltétlen fog mással is megtörténni, csak óvatosságra intelek.
Mondom ezt én, aki már 5 héttel szülés után fantasztikusat szeretkezett :)))
6 hétig csak nagyon gyenge kis tornát szabad.
Hasizmot óvatosan, pl. háton fekve, lábak talpon, így leszorítani a derekat. A klasszikus hasizomgyakorlatokat még nem ajánlatos csinálni.
Én is nagyon fitt voltam mind a három gyerkőc után és alig bírtam ki, hogy ne kezdjek azonnal mozogni. Szóval tökéletesen megértelek. :-) De a hat hét gyerekágy tényleg nem viccből van. Igaz, a harmadik manó születése után csak öt hetet bírtam ki, utána újra lovagoltam. :-)
Gyúrni szerintem semmiképp ne kezdj túl korán, de ha jól érzed magad, nyugodtan sétálj nagyokat, a kisbaba jól ellesz babakocsiban (vagy hordozókendőben, akkor még erősít is a plusz súly rajtad) és a tested felkészülhet, regenerálódhat, hogy mielőbb elkezdhess teljes értékűen sportolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!