Szüléshez közeledő kismamik nem féltek? ÉN nagyon és egyre jobban csak ez tud a foglalkoztatni. Mit csináljak már végre hogy megnyugodjak?
Most ne ítéljetek el amit írni fogok.Már arra is gondoltam hogy de jó lenne ha inkább császáros lennék.Annyira félek attól hogy hogyan fogom bírni a vajúdást.Nem akarok kiabálni stb.Olyan ciki nem?Tudom a császár is kegyetlen dolog de az "meg van pikk-pakk" és utána jön a szenvedés.Lehet az inkább bírnám mint a vajúdást.Van esetleg valaki hasonló cipőben?Tudom megéri minden fájdalmat de mégis nagyon félek.
34 hetes km.
Szia!
Én is féltem, de én is programoztam az agyam :) Be is jött.
Este 10 körül megindult a vajúdás 5 percenként jöttek a másfél-két perces fájások. Fél 12-re kórházban voltam, és ösztönösen kezdtem a levegővételeket: 4-ig számoltam belégzéskor, és 5-6-ig kilégzéskor. Közben álltam, csak a kitolási szakaszban feküdtem le és ringattam a csípőmet. Amikor már nagyon nem ment, magamban azt hajtogattam: gyere Kicsim, már nagyon várlak :) Volt egy burokrepesztésem, az csak egy pukkanás volt, aztán már hamarosan jött is a baba :) A labda segít a tágulásban, de nekem kegyetlenül fájt rajta ülni... A férjem viszont sokat segített, imádom érte :D Masszírozta a derekamat, szinte kitalálta, mit szeretnék. Szégyelltem magam, amiért csorog a vér a lábszáramon, de nem szóltam, viszont, mintha olvasott volna a gondolataimban, letörölgette :) És még arra is rávette magát, hogy elvágja a köldökzsinórt :) 3:40-kor meglett a kicsi Emmánk :)
Könnyű, gyors és szép szülést kívánok neked :D
3 és fél hónapos baba anyukája
Minden,amitől előtte féltem,semmiség volt.Burokrepesztést nem is éreztem,a beöntés sem volt vészes,a varrást sem éreztem,pedig nem kaptam fájdalomcsillapítót.Viszont oxitocinnal szültem,attól nem féltem,ezért meglepett a fájdalom.De eszembe sem jutott a fájdalomcsillapító.Hidd el,ki lehet bírni,és rengeteg múlik az akaraton.
2 hónapos kislány anyukája
második babát várom.elsőnél ugy voltam,ahogy bement,ki is kell jönnie.pikk-pakk szülésem volt,kb.10 perces vajudással,és oxigén maszkot kértem.attól röhögtem,meg ideges is lettem,de nem volt jo a szülés közepén,mert majdnem beájultam.most 36 hetes vok,és nagyon bevagyok tojva,tudván pedig,hogy lazák a szöveteim,és a doki anno azt mondta,a második méghamarabb meglesz,nehogy elhagyjam.pont 2 napja ugy rámjött a félsz,hogy szószerint szédültem az izgalomtól.
Szép babavárást,és kibirod,kibirjuk!
ui:én fogászatra is ugy megyek,hogy csak addig fáj,mig ott vagyok.utána már nem.de inkább szülök ötöt,mint 1 fogorvos!!!
Kedves Kerdezo!
Inkabb olyan feszito erzes. Hulyen hangzik, de en ugy tudnam leirni a tolas elotti pillanatot, mint amikor hanyingered van, csak a lenyeg nem font jon ki, hanem alul :-) (bocs, ez igy egy kicsit morbidnak tunik, de...) Akkor mar tudod, hogy mar csak percek valasztanak el a talalkozastol, es ha ugyesen nyomsz, akkor pik-pak kint van. Tudom, kozhely, de tenyleg ugy van, ahogy azt mondjak: az erzest, mikor a baba valla es a kis testecskelye kibulyik, azt nem lehet elfelejteni. Biztos, hogy menni fog! Bizz magadban!
(Ha ugy gondolod, hogy lenne meg kerdesed, priviben is szivesen valaszolok...)
Sok sikert!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!