Joga van nem foglalkoztatni a munkaadómnak, mert sokat beteg a kisfiam? Lent.6 órába dolgozom gyes mellett
bármilyen indokkal felmondhat.
Bár azért én teljesen megértem a főnököd. Ebben a helyzetben a alegtöbb ember ezt tenné. Ha 2 emberre van szüksége, akkor kettőre és nem egyre!!!!
teljesen megértem, én is ezt tenném.A főnöködnek munkaerőre van szüksége.
Hát tök mindegy mit csinálsz ez egy munkahely.
A munkáltató a szabadságod egy részével is rendelkezhet, így egyszer csak mondhatja hogy nincs rád tovább szüksége, talál okot hogy elküldhessen.
Ez minden anyukánál így van, nem csak a te bajod, a világ minden részén így van ez.
Joga van veled megszüntetni a munkaviszonyodat, hiszen keveset jársz be a munkahelyedre. A munkáltatónak nem kötelessége türelmesnek lennie, ő nem barát, hanem a főnököd.
Sajnálom.
AZért túlzás, hogy bármilyen indokkal felmondhat.
Egyrészt a kicsi 3 éves koráig nem küldhet el rendes felmondással, és utána is indokolnia kell. És a betegségre hivatkozás nem indok, mert a betegség miatti keresőképtelenséget tolerálni köteles.
Viszont elküldhet a kicsi 3 éves kora után is rendes felmondással, ha talál rá jó indokot. Addig viszont nem.
A kicsi 3 éves koráig nem küldhet el dolog akkor vonatkozik rá, ha onnan ment szülni, persze amíg jár a gyes addig nem köteles alkalmazni hiszen gyesen van.
Ha lejár a gyes akkor elküldheti mikor 3 lesz a pici, de addig sem köteles visszavenni gyes alatt
Ha onnan ment szülni????
Ezt honnan a francból szeded?
A Munka törvénykönyve nem tesz ilyen kitételt, nagyon egyértelműen leírja, hogy nem szüntethető meg a munkaviszony a gyerek 3 éves koráig. Nincs ha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!