Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Joga van nem foglalkoztatni a...

Joga van nem foglalkoztatni a munkaadómnak, mert sokat beteg a kisfiam? Lent.6 órába dolgozom gyes mellett

Figyelt kérdés
Február 15 óta dolgozom, kisfiam bölcsis. 2. héten volt beteg 4 napot, most meg múlt hét kedd óta itthon vagyunk. Hétfőn már remélem, hogy mehet. Ma felhívott a főnököm,hogy mikor számíthat rám, mert a társam egyedül van. (oviban vagyok dajka, 2-en vagyunk). Meg azt is mondta, hogy nem-e tudna más is vigyázni a kicsire, mert ez így a jövőben nem lesz jó. De most mit csináljak, nincs a közelünkben mama. A másik meg az, hogy az egyik dolgozik, anyukám most lesz nyugdíjas, de neki is utaznia kellene hozzánk ha beteg. Nem ilyennek gondoltam a főnökömet, kicsit több megértése is lehetne. Neki is van 2 gyereke, meg már unokája is.Csak ő könnyen volt ilyen esetben, mert az anyukája mindég vigyázott a gyerekekre.
2011. ápr. 13. 11:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
32%

bármilyen indokkal felmondhat.

Bár azért én teljesen megértem a főnököd. Ebben a helyzetben a alegtöbb ember ezt tenné. Ha 2 emberre van szüksége, akkor kettőre és nem egyre!!!!

teljesen megértem, én is ezt tenném.A főnöködnek munkaerőre van szüksége.

2011. ápr. 13. 11:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Hát tök mindegy mit csinálsz ez egy munkahely.

A munkáltató a szabadságod egy részével is rendelkezhet, így egyszer csak mondhatja hogy nincs rád tovább szüksége, talál okot hogy elküldhessen.

Ez minden anyukánál így van, nem csak a te bajod, a világ minden részén így van ez.

2011. ápr. 13. 11:18
 3/13 anonim ***** válasza:
49%

Joga van veled megszüntetni a munkaviszonyodat, hiszen keveset jársz be a munkahelyedre. A munkáltatónak nem kötelessége türelmesnek lennie, ő nem barát, hanem a főnököd.

Sajnálom.

2011. ápr. 13. 11:20
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

AZért túlzás, hogy bármilyen indokkal felmondhat.

Egyrészt a kicsi 3 éves koráig nem küldhet el rendes felmondással, és utána is indokolnia kell. És a betegségre hivatkozás nem indok, mert a betegség miatti keresőképtelenséget tolerálni köteles.

Viszont elküldhet a kicsi 3 éves kora után is rendes felmondással, ha talál rá jó indokot. Addig viszont nem.

2011. ápr. 13. 11:21
 5/13 anonim ***** válasza:

A kicsi 3 éves koráig nem küldhet el dolog akkor vonatkozik rá, ha onnan ment szülni, persze amíg jár a gyes addig nem köteles alkalmazni hiszen gyesen van.

Ha lejár a gyes akkor elküldheti mikor 3 lesz a pici, de addig sem köteles visszavenni gyes alatt

2011. ápr. 13. 11:23
 6/13 anonim ***** válasza:
63%

Ha onnan ment szülni????

Ezt honnan a francból szeded?

A Munka törvénykönyve nem tesz ilyen kitételt, nagyon egyértelműen leírja, hogy nem szüntethető meg a munkaviszony a gyerek 3 éves koráig. Nincs ha.

2011. ápr. 13. 11:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Manapság a munkaadók bármit megtehetnek. Van mindenre kiskapujuk. Engem is elküldtek, illetve, nekem kellett felmondanom, mert ők nem rúghattak ki, és visszaküldtek gyes-re. Mivel nekem kellett a pénz, és találtam mást, így csak ez a megoldás volt. szóval ha ki akarnak rúgni, valamilyen módon megtalálják a lehetőséget, hogy megváljanak tőled... Erre vannak a kiskapuk a jogszabályokban...
2011. ápr. 13. 11:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért nem küldhet el mert sokat vagy táppénzen, de sajnos indokot talál ha akar...
2011. ápr. 13. 11:45
 9/13 A kérdező kommentje:
Valahol én is megértem őt, meg persze sajnálom a kollégámat is. De erre számíthatott, hogy beteg lesz kisfiam az elején. Akkor miért nem rakott olyan oviba, ahol nem akkora gond, ha beteg a kisfiam. (7 óvoda van a keze alatt). Na mindegy, majd lesz valami. Hátha már nem lesz annyira beteges a kisfiam. Azért szomorú, hogy szinte bűn ha gyereked van, és nem tolerálják (tisztelet a kivételnek) ha beteg a gyermeked.
2011. ápr. 13. 11:54
 10/13 A kérdező kommentje:
Na de mondjuk elküldeni, lehet, hogy nem küld el, csak visszaküld gyesre.
2011. ápr. 13. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!