Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Joga van nem foglalkoztatni a...

Joga van nem foglalkoztatni a munkaadómnak, mert sokat beteg a kisfiam? Lent.6 órába dolgozom gyes mellett

Figyelt kérdés
Február 15 óta dolgozom, kisfiam bölcsis. 2. héten volt beteg 4 napot, most meg múlt hét kedd óta itthon vagyunk. Hétfőn már remélem, hogy mehet. Ma felhívott a főnököm,hogy mikor számíthat rám, mert a társam egyedül van. (oviban vagyok dajka, 2-en vagyunk). Meg azt is mondta, hogy nem-e tudna más is vigyázni a kicsire, mert ez így a jövőben nem lesz jó. De most mit csináljak, nincs a közelünkben mama. A másik meg az, hogy az egyik dolgozik, anyukám most lesz nyugdíjas, de neki is utaznia kellene hozzánk ha beteg. Nem ilyennek gondoltam a főnökömet, kicsit több megértése is lehetne. Neki is van 2 gyereke, meg már unokája is.Csak ő könnyen volt ilyen esetben, mert az anyukája mindég vigyázott a gyerekekre.
2011. ápr. 13. 11:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Meg lehet érteni mind 2 oldalt,de gyes mellett a gyerek 3 éves koráig védett vagy,nem mondhat fel semmilyen indokkal,plusz állományban is vagy,állomány alatt sem mondhat fel semmilyen indokkal.

Teljesen igaza van,hogy szükség lenne rád,de a jogszabályok a munkavállalót védik.

Még annyit,hogy mivel óvodában dolgozol tudja milyen,ha beteg egy gyerek,ha beteg ott is hazaküldik vagy az anyukának szólnak vigye orvoshoz,ne hozza közösségbe.

Ez egy nagyon faramuci mókuskerék! De a gyerek 3 éves koráig te vagy előnyben,utána sajnos már bármit megtehet,indokot simán találhat,mégha addigra meg is szűnik a probléma.

2 hét múlva állok én is újra munkába,én is ugyanebben a helyzetben leszek/lehetek (csak én kereskedelemben)ha beteg lesz a fiam,de kénytelen leszek én is állományba menni vele,mert nincs segítség sajnos.Én is csak reménykedni fogok a jövőt illetően.

2011. ápr. 13. 13:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Vissza nem küldhet gyesre,hiszen már van szerződésed gyes melletti munkára(gondolom)Részéről ez szerződés szegés lenne.Meg igazából mi értelme lenne?Mi haszna válna ebből neki?Állomány első 15 napját fizeti a munkahely a többi a tb,na 15 nap már szinte meg van.Gyest az államkincstár fizeti.Munkáltatódnak így már nem kerülsz költségébe.Embere akkor sem lenne,hacsak másikat fel nem vesz helyetted.Azért csak belerázkódik a kisfiad a bölcsibe,nem lesz mindig beteg.

Csak annyi lenne,ha visszaküldene(de ez szerződés szegés!) gyesre,hogy nagyon-nagyon kicse...e veled.

2011. ápr. 13. 13:51
 13/13 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy nem küldhet vissza gyesre sem. Ezek szerint csak fenyeget.
2011. ápr. 13. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!