Otthon szeretnék szülni. Hogy működik maga a szülés otthon?
Szia!:-) Én most készülök az otthonszülésre a Geréb Ágiékkal. 38. hétben vagyok.:-) Elvégeztünk a párommal egy egyhetes szülésfelkészítő tanfolyamot, csak jót mondhatok róla, élvezetes, minden részletre kiterjedő és még a lelkemnek is jót tett! Nagyon ajánlom mindenkinek, még azoknak is, akik bizonytalanok vagy nem is otthon fognak szülni. Sok olyat meg lehet tudni, amit máshol nem.
Hogy működik a szülés? Hát csak úgy, mint normál esetben bárhol kellene, hogy működjön.:-)) De félre a tréfát, az otthonszülés legnagyobb lényege a háborítatlanság, számodra is, a kisbabád számára is. Az Ágiék illetve akit te szeretnél, hogy veled legyen, veled vannak, figyelnek rád, az érzéseidre, igyekeznek megkönnyíteni számodra a nehéz perceket-órákat masszázzsal, támogatással, jó szóval vagy épp hallgatással, teljesen alkalmazkodnak a te igényeidhez. Csak az a fontos, hogy nektek jó legyen! A pici babát, ha megszületik, azonnal szerető környezet veszi körül, nem piszkálják felesleges vizsgálatokkal, azonnal szopizhattok, stb. Ajánlom, hogy nézd meg a www.szules.hu-t, ott megtalálsz minden infót. Kattints a Napvilág születésház-ra és ott olvashatsz tanfolyamról, szüléstörténetekről, stb.
Arra azért készülj fel, hogy ha elmondod az embereknek, hogy otthon akarsz szülni, kapsz majd hideget-meleget, én is megkaptam, meg mindenki, aki otthon szült. Ennek ellenére csodás dolognak tartom, vannak kedves ismerőseim, akiknek már több baba is született otthon, sose bánták meg és csak otthon akarják világra hozni a következő(ke)t is.
Kívánok neked jó döntést és sok erőt, minden jót!:-)
Es mi van. ha a baba elakad a szulocsatornaban, se elore se hatra, azonnali csaszar kell, de a korhazba mire beertek eltelik 20 perc is?
Es meghal a baba. Megtortent, a Gerebeknel.Az elmult ket evben ketszer is.
Szia! Igen, nekem az első és ha akarod, szívesen leírom a tapasztalataimat, akár priviben is. Nem tudom, mikor akar kibújni a kisasszony, de már nagyon lenn van, akármikor is érkezhet! :-)
Te hány hetes várandós vagy?
Szia!
Én is othon szeretnék szülni. Kb. 2 éve kezdett érdekelni a dolog, azóta mindent elolvastam a témában, amit csak fel lehetett lelni. Ajánlom tedd te is ezt.
Érdekes infókat találsz a nandu.hu, a szuleteshete.hu oldalakon és az első hozzászóló által ajánlott oldalon is. Tetszett a hozzászólásod, miszerint a kórházakban is törénik tragédia, nem is kevés, csak azt senki nem veri nagydobra. Kiválaszt az ember egy nőgyógyászt, egy kórházat és fogalma sincs a korábbi tragédiák statsztikájáról.
Ha te úgy érzed, hogy otthon nagyobb biztonságban vagy,akkor biztos nagyobb biztonságban is leszel a saját lakásodban SZAKSZERŰ SEGÍTSÉGGEL. Keresd meg őket minnél hamarabb!
Csodálatos, háborítatlan szülést kívánok neked
Ja, és van egy szuper könyv: azt hiszem az a címe, hogy A bába válaszol. Jó vastag, úgy A4 méretű és én a LIBRI-ben találtam. Szenzációs! Komolyan mondom, az összes többi könyvből nem tanultam annyit az otthonszülésről, mint abban.
Ha gondolod megírhatom az író nevét és a könyv címét pontosan(kicsit elbizonytalanodtam a címet illetően).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!