Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az apás...

Mi a véleményetek az apás szülésről? Érvek/ellenérvek?

Figyelt kérdés

ugyan még csak a 18-dik hétben vagyok, de nagyon sokat olvasok és mostanában több helyen is olvastam, hogy egyes anyukák nem akarják, hogy az apuka benn legyen, mert szerintük ami ott történik, az csak a babára és a mamára tartozik. szerintetek?

ti miért döntöttetek amellett, hogy apa bent volt vagy amellett, hogy semi??

előre is köszönöm a válaszokat :)

18hetes kismama

2013. ápr. 29. 17:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

Én tanárom az első gyereknél nem volt bent csak a másodiknál.

Utána azt mondta életében nem tudja megköszöni a feleségének, a gyerekeit.

2013. ápr. 29. 18:46
 12/18 anonim ***** válasza:
62%
Az elsőnél bent volt és folyamatosan csak idegesített. Vagy nekiállt zokogni vagy telefonálgatott, vagy éppen azt ecsetelte, hogy ő mennyire fáradt. Engem ez akkor nem igazán érdekelt. Most a másodiknál kizárt, hogy bent legyen.
2013. ápr. 29. 19:09
 13/18 anonim ***** válasza:
72%
Nekem a férjem azt mondta, hogy rám bízza a döntést, ő szívesen bejön, ha szeretném, de kint marad, ha azt akarom. Alapvetően nem akartam apás szülést (azon a címszó alatt, hogy engem ne lásson olyan kiábrándító állapotban, stb.). Ahogyan közeledett a szülés, úgy "puhult" az álláspontom, végül abban maradtunk, hogy egy darabig bent lesz a vajúdásnál, a kitolási szakasznál meg kimegy. Az eredmény az lett, hogy végig bent maradt és a köldökzsinórt is ő vágta el. Életünk legjobb döntése volt, nekem hihetetlenül sok erőt adott, hogy szorongathattam a kezét (bár mondta utána, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen erős vagyok :D), biztatott, rengeteget segített. Neki pedig egy életre szóló élmény volt, hogy látta a lányát megszületni és ott lehetett az első pillanatoktól. Nem kérdés, hogy a következő babánál is bent lesz. :D
2013. ápr. 29. 19:51
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Én császárral szültem, de ez csak a korházban derült ki. Végig apás szülésre készültünk. Szerintem jó ha ott van melletted a párod és támogat. Hiszen a gyermek az övé is, és joga van ott lennie a születésénél.
2013. ápr. 29. 21:17
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, szerintem ha mindketten apás szülést akartok, akkor nem kérdés, hogy az legyen-e, ne is törődjetek azzal ki mit mond, senkinek semmi köze hozzá.

Szerintem a legfontosabb pont az egész apás szülésben, hogy egyik részről se legyen kényszer, apa ne legyen beráncigálva akarata ellenére, és apa se akarjon mindenáron bemenni ha anyuka nem akarja. Gond mindig ott szokott lenni ahol valamelyik fél nem teljesen a saját szabad akaratából dönt az apás szülés mellett.

Nálunk amúgy én nagyon nem akartam még a terhesség elején, aztán mikor láttam, hogy mennyire szeretne bent lenni a férjem, mondtam hogy OK, jöjjön, de csak fejnél állhat. Aztán ott annyira nem érdekelt már hogy hol van, ő meg annyira belelkesült az egész szülésbe, hogy végignézett mindent, elvágta a zsinórt, megnézte a lepényt is, szóval tényleg mindent látott. És nem lett semmi gond utána köztünk a szex terén sem, amitől sokan félnek, és azért nem akarják az apás szülést. Szerintem ha apuka is egyértelműen szeretné és anyuka is (legalábbis ellenvetése nincs egy csepp sem) akkor nincs semmi gond.

2013. ápr. 30. 14:06
 16/18 anonim ***** válasza:
Jó ha ott van veled nem csak idegenekkel vagy körbe véve.Az én párom is bent volt,bár néha idegesített,mondtam ne hívja anyámat fel,ne idegesítse erre felhívja ide adja nekem a telefont.A végén már az is idegesített,hogy minden fájásnál oda ugrott és fogta a kezemet mikor én az ágyat akartam szorítani.De csak jót akart.de végül is császár lett.
2013. ápr. 30. 19:20
 17/18 anonim ***** válasza:
Mi az elején úgy gondoltuk nem apás szülés lesz.Aztán úgy gondoltuk,h. majd akkor ott eldől,spontán.Végül ott szülés előtt már természetes volt,h. bent lesz.Nagyon sok erőt adott a jelenléte,a szavai és,hogy fogtuk egymás kezét.Nagyon hálás vagyok neki ezért,és ezt tudattam is vele!Életünk legnagyobb élménye volt,és a legboldogabb pillanatot is együtt élhettük meg.
2013. máj. 2. 08:56
 18/18 Gyógya válasza:
Nekem is apás szülésem volt,2 is,de sajna császár metszés mind a kettő,de nagyon megnyugtató volt ott látni,és a műtétek előtt is és utána is ott lehetett velem.Ez nekem nagy támogatás volt,mert mind a két esetben azonnali császár mellett döntött a doki,csak az elsőnél a magzat víz is folyt,tudtam,hogy szülünk,másodjára,csak vizsgálatra mentem,de csak a férjem ment haza,és csak a csomagokért,addig engem előkészítettek.Én csak támogatni tudom az apás szülést,mert jó ha van valaki,akire Támaszkodhatsz lelkileg,aki megnyugtat.
2013. máj. 14. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!