Mi a véleményetek az apás szülésről? Érvek/ellenérvek?
ugyan még csak a 18-dik hétben vagyok, de nagyon sokat olvasok és mostanában több helyen is olvastam, hogy egyes anyukák nem akarják, hogy az apuka benn legyen, mert szerintük ami ott történik, az csak a babára és a mamára tartozik. szerintetek?
ti miért döntöttetek amellett, hogy apa bent volt vagy amellett, hogy semi??
előre is köszönöm a válaszokat :)
18hetes kismama
Én tanárom az első gyereknél nem volt bent csak a másodiknál.
Utána azt mondta életében nem tudja megköszöni a feleségének, a gyerekeit.
Kérdező, szerintem ha mindketten apás szülést akartok, akkor nem kérdés, hogy az legyen-e, ne is törődjetek azzal ki mit mond, senkinek semmi köze hozzá.
Szerintem a legfontosabb pont az egész apás szülésben, hogy egyik részről se legyen kényszer, apa ne legyen beráncigálva akarata ellenére, és apa se akarjon mindenáron bemenni ha anyuka nem akarja. Gond mindig ott szokott lenni ahol valamelyik fél nem teljesen a saját szabad akaratából dönt az apás szülés mellett.
Nálunk amúgy én nagyon nem akartam még a terhesség elején, aztán mikor láttam, hogy mennyire szeretne bent lenni a férjem, mondtam hogy OK, jöjjön, de csak fejnél állhat. Aztán ott annyira nem érdekelt már hogy hol van, ő meg annyira belelkesült az egész szülésbe, hogy végignézett mindent, elvágta a zsinórt, megnézte a lepényt is, szóval tényleg mindent látott. És nem lett semmi gond utána köztünk a szex terén sem, amitől sokan félnek, és azért nem akarják az apás szülést. Szerintem ha apuka is egyértelműen szeretné és anyuka is (legalábbis ellenvetése nincs egy csepp sem) akkor nincs semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!