Mi a véleményetek az apás szülésről? Érvek/ellenérvek?
ugyan még csak a 18-dik hétben vagyok, de nagyon sokat olvasok és mostanában több helyen is olvastam, hogy egyes anyukák nem akarják, hogy az apuka benn legyen, mert szerintük ami ott történik, az csak a babára és a mamára tartozik. szerintetek?
ti miért döntöttetek amellett, hogy apa bent volt vagy amellett, hogy semi??
előre is köszönöm a válaszokat :)
18hetes kismama
Mi két okból döntöttünk úgy, hogy bent lesz a párom:
- ő szeretett volna jönni
- sok olyat hallottam hogy a kismamát magára hagyják, amíg vajúdik, csak óránként néznek rá. Én ettől féltem, nem akartam egyedül lenni.
Végül jó döntés volt. 16 órát vajúdtam, a végén a doki mondta neki hogyan fogja a lábam és tarta a fejem. Ő vágta el a köldökzsinórt.
Mi eleinte úgy beszéltük meg, hogy nem lesz apás szülés, de aztán ahogy a családban született baba és ott apás szülés volt és egy csomó pozitív élményt és tapasztalatot hallottunk és hogy az anyukának mennyivel könnyebb volt, hogy apuka is bent volt, mert támasza volt neki, könnyebb volt átvészelni, akkor végül is az apás szülés mellett döntöttünk.
Mivel sajnos császáros lettem, így csak a vajúdás alatt volt bent a férjem, nagyon sokat jelentett, hogy ott volt, mert valóban jobban viseltem a dolgokat, jó volt hozzá odabújni, szorítani a kezét, viszont azt mondta, hogy amikor elvittek a műtőbe, akkor nagyon izgult, altattak egyébként és mikor kihoztak a műtőből, akkor majd összeszorult a szíve, hogy olyan "élettelen" szerű állapotba látott, de nem bánta meg, nagyon boldog volt.:)
Amúgy nem gondolnám, hogy ami ott bent történik, az csak a babára és a mamára tartozna, hisz az apuka ugyanúgy hozzájárult a fogantatáshoz, majd a felneveléséhez, akkor miért ne lehetne ott a születéskor? Testileg ugyan nem él át úgy semmit, de a lelki dolgokat igen.
És utána sem lettem amúgy kevésbé kívánatos a férjem számára, mert ez is indok szokott lenni. De nem így volt nálunk.
Készültünk rá, a férjem is járt a felkészítő tanfolyamra, de előtte egy héttel kitürt az influenza járvány és leglább 2 hete beoltottnak kellett volna lennie, hogy bejöhessen, nagyon sajnáltuk. Végig kint várt, szerencsére nem sokat kellett.
Amúgy a "látványból" nem sokat lát, mert nem ott áll, ahol az orvos, szülésznő, hanem a fejednél, de nekem jó lett volna, ha ott van. Ad vizet, vagy szőlőcukrot, fogja a kezed, törölget a homlokodat, mondja, hogy hogy vegyél levegőt, dicsér, ha ügyes vagy egy-egy nyomásnál, stb...
Az a baj, hogy mi nők mostanában csak azt hangoztatjuk, hogy mi a jogunk, közben meg a férfi akarata semmibe van véve, felejtődik el.
Miért venném el a páromtól egy életre szólóélmény. A babát ketten vállalták, két ember felelőssége és az öröm is két emberé.
Sziasztok!
mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, ment is mindenkinek a zöld kezecske :)
ami minket illeti, a barátom is nagyon szeretne bejönni, meg én is szeretném, ha ott lenne, csak sokan le akartak minket beszélni.
de azt hiszem most már nem fogom hagyni hogy meggyőzzenek arról, hogy nem jó ötlet. jön ő is velem :)
köszönöm még egyszer, hogy írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!