Ha itthon folyik el a magzatvíz van még idő tusolni vagy indulni kell egyből?
Mi az a söndör? :D
Kukoricát is megkapálhatod, ez jó! :)
Pont tegnap beszélgettem a védőnővel a szülésről.
Ő azt mondta, ha elmegy a magzatvíz akkor nyugodtan tusoljak le, de utána öltözés és irány a kórház.
A fertőzésveszély miatt fontos, hogy a víz elfolyása után menjünk is a kórházba, mert a burok meg van repedve a méhszáj nyitva van így szabad az út a baktériumoknak és fertőzéseknek, úgyhogy én nem valószínű, hogy még megkapálnám a kukoricát... ;)
Meg az is egyénfüggő, hogy kinek milyen gyors lefolyású a vajúdás.
Mesélte a védőnő, hogy most szült egy kismamája... megkezdődtek a fájásai, bement a kórházba és 20 perc múlva már a kezébe volt a baba.
33 hkm
Nekem délben elfolyt a magzatvíz, lezuhanyoztam, majd indultunk a kórházba. 4 óra múlva megszületett az első babánk.
Még annyi, én olyan izgatott voltam, hogy itthon már nem borotválkoztam. A kórházban a szülésznő megkérdezte, hogy akarom-e, hogy ő megcsinálja. Igent mondtam és szépen leborotválta :)
4-es válaszoló vagyok.
Van valakinek ötlete, hogy miért is lettem lepontozva? :O
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 4-es szerintem ne vedd magadra a pontozást, biztos a kapálósak voltak:-) Tőlem zöldet kaptál te is.
/a kukorica szezont azért már nem várom meg/
A fertőzésveszély ott kezdődik, amikor elkezdenek a kórházban manuálisan vizsgálgatni (kesztyű sterilitása ellenére). A kutatások szerint a méhűrben lévő baktériumok száma az első hüvelyi vizsgálatot követő 24 óra elteltével kezd exponenciálisan növekedni. Az esetek 80%-ban a burokrepedést követő 24 órában megindulnak az összehúzódások.
Mifelénk 12 órát várnak az oxival burokrepedést követően, de van olyan kh, ahol 24-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!