Hamarabb lezajlik a szülés, ha először elfolyik a magzatvíz, és utána jönnek a fájások, mint mikor fájásokkal kezdődik, és csak órákkal később folyik el valakinek a magzatvize?
Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt.
Amikor fájásokkal kezdődik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.
Nekem is fájásokkal indult a szülésem.
5 óra alatt megszültem,első baba volt!
1 vagyok hát rövidebb valószínűleg bár első szülésnél kérdés mi számít rövidnek. Elvileg tankönyv szerint az első szülés átlagosan 9-12 óra , a második (többedik) 6-8 óra.
Nekem az első is fájásokkal indult, a második is, az első 8 óra volt tömény fájásokkal és fogalmam se volt ugye hogy hol a vége, a második pedig 3 óra volt amiből 1 óra fájt nagyon a többit ki lehetett bírni.
De belegondoltam hogy ugyanezeket az intenzív fájdalmakat 10-15 óráig el kellett volna viselnem hát az nagyon gáz szóval az nagyon kimerítő lehet hiszen az szinte egy egész nap hosszúságú, idegölő lehet hogy mikor lesz már vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!