Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért álitják fel olyan hamar...

Miért álitják fel olyan hamar a császárosokat?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 14:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hogy nem kapjanak trombózist, és beinduljon a bélműködés.
2013. ápr. 23. 14:33
 2/16 anonim ***** válasza:
-ne kapjanak- bocsi, elírtam
2013. ápr. 23. 14:34
 3/16 A kérdező kommentje:
semmi gond csak kicsit fura. Mert mi van ha a varrat felszakad vagy ilyesmi. Tesomat is sajnáltam mikor fel kellett kelnie.
2013. ápr. 23. 14:37
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem mindenhol állítják fel, barátnőmnek szigorúan 24 órát feküdnie kellett utána (trombózis ellen kapott injekciót) az egyik klinikán. Másik barátnőmet másik intézményben 6 órával később kiküldték zuhanyozni meg a babájáért. El is ájult szegény. :-(
2013. ápr. 23. 14:39
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

Fel kell állni, műtét után minél hamarabb, akkor is, ha heparinizálnak, ez nem szól ellene. Mi heparinizálunk is és fel is állítjuk a sectios betegeket, de a legtöbb műtét után ez az eljárás - 24 órán belül lábra állítani a beteget. A varrat nem szakad szét ennyitől, ez nem így működik. Nekem a a saját császáromnál amúgy jól is esett.

Egy orvos

2013. ápr. 23. 14:44
 6/16 A kérdező kommentje:
uhu tesomat 11 fele megcsászározták és félkettö körül meg már fel kellett kelnie. Ez 8 éve volt.
2013. ápr. 23. 14:46
 7/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Függ az érzéstelenítés módjától is. Akit "hátba szúrtak", hosszabb ideig nem kelhet föl. Míg akit altattak, hamarabb talpra állítják. Az ájulás nem feltétlenül függ attól, hogy kit milyen hamar állítanak fel.

Láttam olyan császárost, aki 24 óra fekvés után ájult majdnem el a mosdóban.

Kapnak alvadásgátló szurit is (kis molekula súlyú heparin), de a trombózis másik legjobb megakadályozása a minél hamarabbi (állapottól függő) mobilizáció.

-egy ápolónő-

2013. ápr. 23. 14:46
 8/16 A kérdező kommentje:
hát remélem én nem leszek császáros.
2013. ápr. 23. 14:49
 9/16 anonim ***** válasza:
Igen-igen, épp ezt akartam még írni, amit az Ápolónő válaszoló, hogy az EDA nyilván hosszabb fekvéssel jár, az altatás rövidebbel. Kihagytam, de pótolta más. :)
2013. ápr. 23. 14:59
 10/16 anonim ***** válasza:

A lánoyom s.császárral született. Ahogy kivették vitték is el. Miközben engem varrtak össze, gipszelték a lábam. Emellett ellátták a többi "karcolásomat" is.

Mire kitoltak a műtőből, több volt rajtam a kötszer és a gipsz, mint magában a műtőben.

Engem külön szobába vittek, nem toltak a műtős szobába. 8 óra volt, mire az érzéstelenítő kijött a szervezetemből. Folyamatosan kaptam fájdalomcsillapítókat. Kora reggel vitt be a mentő és éjszaka 10-kor jött az ügyeletes szülés és az ápolónő, hogy segítsenek felállni. Fekvőgipsz volt a lábamon. Kaptam két mankót, alig bírtam megtartani magam. Pedig napközben kaptam injekciót a trombózis ellen is!

El kellett sétálnom a szoba ajtajáig és vissza. Én azt hittem, hogy ott fogok meghalni!

1 hónapot voltunk bent a lányommal, mire hazatérhettünk (természetesen én szintén full gipszben).

Viszont már császár után egy nappal nem fájt semmim sem. Egész jól "feldolgozta" a nagy adag sokkot a szervezetem és elég hamar regenerálódott.

Napról napra erősebnek éreztem magam, pedig akik csak egy "sima" császáron voltak túl, alig bírtak menni. Nagyon sajnáltam őket :(

2013. ápr. 23. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!