Miért álitják fel olyan hamar a császárosokat?
Fel kell állni, műtét után minél hamarabb, akkor is, ha heparinizálnak, ez nem szól ellene. Mi heparinizálunk is és fel is állítjuk a sectios betegeket, de a legtöbb műtét után ez az eljárás - 24 órán belül lábra állítani a beteget. A varrat nem szakad szét ennyitől, ez nem így működik. Nekem a a saját császáromnál amúgy jól is esett.
Egy orvos
Első vagyok. Függ az érzéstelenítés módjától is. Akit "hátba szúrtak", hosszabb ideig nem kelhet föl. Míg akit altattak, hamarabb talpra állítják. Az ájulás nem feltétlenül függ attól, hogy kit milyen hamar állítanak fel.
Láttam olyan császárost, aki 24 óra fekvés után ájult majdnem el a mosdóban.
Kapnak alvadásgátló szurit is (kis molekula súlyú heparin), de a trombózis másik legjobb megakadályozása a minél hamarabbi (állapottól függő) mobilizáció.
-egy ápolónő-
A lánoyom s.császárral született. Ahogy kivették vitték is el. Miközben engem varrtak össze, gipszelték a lábam. Emellett ellátták a többi "karcolásomat" is.
Mire kitoltak a műtőből, több volt rajtam a kötszer és a gipsz, mint magában a műtőben.
Engem külön szobába vittek, nem toltak a műtős szobába. 8 óra volt, mire az érzéstelenítő kijött a szervezetemből. Folyamatosan kaptam fájdalomcsillapítókat. Kora reggel vitt be a mentő és éjszaka 10-kor jött az ügyeletes szülés és az ápolónő, hogy segítsenek felállni. Fekvőgipsz volt a lábamon. Kaptam két mankót, alig bírtam megtartani magam. Pedig napközben kaptam injekciót a trombózis ellen is!
El kellett sétálnom a szoba ajtajáig és vissza. Én azt hittem, hogy ott fogok meghalni!
1 hónapot voltunk bent a lányommal, mire hazatérhettünk (természetesen én szintén full gipszben).
Viszont már császár után egy nappal nem fájt semmim sem. Egész jól "feldolgozta" a nagy adag sokkot a szervezetem és elég hamar regenerálódott.
Napról napra erősebnek éreztem magam, pedig akik csak egy "sima" császáron voltak túl, alig bírtak menni. Nagyon sajnáltam őket :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!