Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudhatom, hogy mekkora...

Honnan tudhatom, hogy mekkora a fájdalom tűrő képességem? Mennyire fogom bírni a szülési fájdalmakat?

Figyelt kérdés

32 hetes vagyok és közölték, hogyha szeretnék érzéstelenítést akkor azt a 36. hétig el kell döntenem, mert másképp nem tudnak adni ebben a kórházban.

Volt egy aranyér műtétem két napja. (a babus nagyon nyomott egy eret és rög lett benne, azt szedték ki)

Kegyetlenül fájt az injekció (helyi érzéstelenítés) amit háromszor döftek oda. Majd a műtét után, mivel terhes vagyok, nem szedhettem semmilyen fájdalom csillapítót, így végigbőgtem vagy 3-4 órát, mire elviselhető lett a fájdalom.

Ez alapján azt gondolnám érdemes lenne kérnem az érzéstelenítést a szüléshez, de van aki meg azt mondta, hogy egy ilyen műtét után meghalt volna fájdalom csillapító nélkül.

Szerintetek mit csináljak? Kérjek vagy ne kérjek?

2009. szept. 24. 13:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hát ez kemény így. Szerintem mindenképpen kérjél, nem dől össze a világ, ha esetleg mégse lesz szükséged rá!
2009. szept. 24. 15:28
 12/15 anonim ***** válasza:
Az aranyérműtét miatt őszinte részvétem! Nem tudom segíthet-e a döntésben a tapasztalatom: nekem a szüléskor brutálisan kijött az aranyerem (már terhesen is kint volt, de az még elment), bevérzések lettek, plusz felrepedt a végbelem. Amikor a proktológus asztalán feküdtem, és kezelt (visszanyomkodta a babnagyságú gombócokat és kinyomta belőlük a tartalmát), folytak a könnyeim, annyira borzasztó volt, hogy sokkal rosszabb volt, mint akármelyik szülésem (kettő volt, egyik 26 óra, másik 4,5), érzéstelenítést nélkül... Szóval ha kibírtad azt a műtétet, a szülés már "gyerekjáték" lesz...
2009. szept. 24. 15:40
 13/15 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm mindenki válaszát! és természetesen várom a további gondolatokat! Beszélek még egy szülésznővel is, hogy mit mond erre.

utolsónak:

Reméltem, hogy van valaki aki átesett hasonló műtéten és már szült is és így van összehasonlítási alapja. Részvétem, hogy neked is részt kellett venned egy ilyen szörnyűségben! Gratulálok a babáidhoz!

2009. szept. 24. 15:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem is előre kellett szólni az anesztesnek, és megbeszélni vele, hogy ha kell jöjjön. Még én sem tudom fogom e kérni valóban, majd szülésnél eldől. Szültem már, az 22,5 óra volt, kemény volt!!! De hogy most milyen lesz... meg nekem azt is mondták, hogy nem kaphatom csak úgy akármikor, mert ha már vagy 3 ujjnyira nyitva vagy, akkor már nem kaphatod, csak ha a szülés elején vagy, mert lelassítja a szülés folyamatát, és az sem jó ha bent ragad a szülő csatornában a babóca.
2009. szept. 25. 11:52
 15/15 anonim ***** válasza:

Hogy honnan tudhatod, hogy mekkora a fájdalom tűrő képességed? Ezen én is rengeteget agyalok, de írok egy példát.

A kitolási szakban ollóval vágták át a gátat, előtte meg egy hatalmas szurit is kaptam oda de egyiket sem, ismétlem egyiket sem éreztem. Mekkora lehetett az a fájdalom, amit éreztem, ha a fent leírtak közül semmi nem jutott el az agyamig, mert annyival erősebbek voltak a görcsök???

Szóval nagy lesz a fájdalom, én a helyedben kérném a vajúdás időszakára, hogy megpihenj a nagy meló előtt, ami amúgy, ha nincs akkora fájdalmad a vajúdásnál az érzéstelenítés előtt, hidd el, nem lesz olyan vészes, mert kapsz vmi extra égi erőt, hogy tudod, mindjárt megszületik a gyerkőc.

Én most a második szülésnél nem kapok semmit, a kistarcsai kórházban uis nem adnak....szívás...

2009. szept. 27. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!