Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek magasabb a fájdalomküsz...

Akinek magasabb a fájdalomküszöbe az jobban "bírja" a vajúdást, szülést, fájdalmakat? Ti mit gondoltok róla? Vagy ez egészen másfajta fájdalom mint bármi más?

Figyelt kérdés
2010. nov. 8. 09:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a szülésig azt gondoltam,hogy magas a fájdalomküszöböm,de akkor rájöttem,hogy tévedtem.Jó-jó tisztában voltam vele,hogy fájni fog,de azt álmomban sem gondoltam volna,hogy ennyire.

De az egyik ismerősöm pedig azt mondta,hogy neki nem fájt annyira,aztán hogy tényleg így volt-e,nem csak úgy mondta,azt csak ő tudja...

2010. nov. 8. 09:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szülésfelkészítő tanfolyamon az orvos (férfi) feltette a plátói kérdést, amire mindenkinek kellett válaszolni: szerintünk fáj-e a szülés?

Aztán megmondta a tutit: szerinte minden a fejben dől el, és a (leendő) anyuka hozzáállásán múlik. Minél jobban retteg valaki az egésztől, annál jobban fog fájni...hát nem tudom, nagyon szeretem a sok "tapasztalt" FÉRFI nőgyógyászt, akik már ugyebár átélték az egészet:-))

Amúgy biztosan van benne igazság is amit mondott. Ha nem szorongsz, figyelsz a tested jelzéseire és teljesen természetes folyamatként fogod fel a dolgot, akkor biztosan jobban el is tudsz "lazulni" és könnyebben fog menni az egész.

2010. nov. 8. 09:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ó, én irtó laza voltam, nem is féltem az egésztől, gondoltam kemény csaj vagyok, magas a fájdalomküszöböm. Aztán ott helyben azt hittem, hogy ezt nem fogom túlélni, úgy volt ahogy az első válaszoló írta: álmomban sem gondoltam volna, hogy ez ennyire fáj, vagy hogy bármi is ennyire tud fájni.
2010. nov. 8. 09:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én tudtam, hogy alacsony a fájdalomküszöböm, így tökre be is voltam tojva. Próbáltam összeszedni magam, de remegett kezem-lábam a szüléskor a fájdalomtól. Gondolom ezzel nem is igazán segítettem sem a babának sem magamnak...Igazából nem lehet tudni mi lesz szülés alatt, mit fogsz érezni, mennyire fog fájni. Van akinek jól alakul, van akinek nem...
2010. nov. 8. 12:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem magas a fájdalomküszöböm.A szülést is jól bírtam.A férjem tökre megdicsért és mondta mindenkinek hogy milyen ügyi voltam.Most a második babát várom és hát szintén be vagyok tojva akárcsak az elsőtől mert többségében azt olvasom hogy második rövidebb de fájdalmasabb.Bízom benne hogy azt is bírni fogom ugyanúgy mint az elsőt.
2010. nov. 8. 13:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nekem is magas a fájdalmoküszöböm, és nagyon pozitívan álltam a szüléshez, bár igaz nem tudtam mi vár rám, de biztos voltam benne hogy én ki fogom bírni és nekem jól fog menni a dolog és tényleg meglepően földi túli volt a fájdalom, amire persze én sem számítottam, de szerintem jól kezeltem a helyzetet, igaz csak 2 és fél óra volt, de tényleg túl lettem rajta és egy csodás emlék maradt a maga fájdalmával együtt.

Úgyhogy egyet értek, ha úgy érzed magadról hogy bírod a fájdalmat és nem rettegően és negatívan állsz hozzá, szerintem sokkal könnyebb lesz.

2010. nov. 8. 18:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm és eléggé rinyálós is vagyok. Ezért nagyon féltem a szüléstől.

Aztán amikor elkezdődtek a fájások, hihetetlen nyugalom szállt meg. A kórházban a 2 perces fájásoknál gúvadtak a szemeim, a tolófájások életem legnagyobb fizikai kínját jelentették, de mégis csodálatos érzés volt a szülés. Utána nem bírtam felidézni a fájdalmat, csak a szépet. Persze ez nem az én érdemem, hanem a hormonoké.

A férjem alig hitt a szemének, hogy ez a vagány nő én vagyok a szülőágyon. :-)

(Most viszont nagy a para, mert az utolsó UH-n (36 hetes) faros volt a babám..... ajajajaj!)

2010. nov. 8. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!