Honnan tudhatom, hogy mekkora a fájdalom tűrő képességem? Mennyire fogom bírni a szülési fájdalmakat?
32 hetes vagyok és közölték, hogyha szeretnék érzéstelenítést akkor azt a 36. hétig el kell döntenem, mert másképp nem tudnak adni ebben a kórházban.
Volt egy aranyér műtétem két napja. (a babus nagyon nyomott egy eret és rög lett benne, azt szedték ki)
Kegyetlenül fájt az injekció (helyi érzéstelenítés) amit háromszor döftek oda. Majd a műtét után, mivel terhes vagyok, nem szedhettem semmilyen fájdalom csillapítót, így végigbőgtem vagy 3-4 órát, mire elviselhető lett a fájdalom.
Ez alapján azt gondolnám érdemes lenne kérnem az érzéstelenítést a szüléshez, de van aki meg azt mondta, hogy egy ilyen műtét után meghalt volna fájdalom csillapító nélkül.
Szerintetek mit csináljak? Kérjek vagy ne kérjek?
Hű, ez nehéz kérdés. És borzasztó hely, hogy előre kell dönteni!!!
Úgy nem lehet, hogy most azt mondod, hogy kérsz, aztán a szüléskor majd meglátod, hogy bírod? Felkészülhetnek, de aztán mégsem veszed igénybe, ha nem szükséges.
Jobb ötletem nincs.
A 36. hétig el kell döntened?! Hát én ilyenről még nem hallottam. Nem tartom ezt etikusnak egy kismamával szemben. Honnan tudhatnád milyen szülésed/ vajúdásod lesz?! Lehet teljesen könnyű szülésed lesz, de lehet ölni tudnál majd fájdalomcsillapítóért. Hihetetlen, magyar egészségügy...
Szerintem kérjél, max. ha nem lesz rá szükséged, csak nem lesz belőle gond... Még ilyet...és ha nem kérnél és vajúdás közben meggondolnád magad?! Akkor nem adnának?! Kiakadtam.
Meglepő lenne, hogy nem így lenne, mert ezt a szülés felkészítőn mondták el kb. 30 kismamának.
Gondolom ennyi kismammának egyszerre nem kamuznak.
Ahol én szültem ott spec nem volt a gázon kívül semmi fájdalomcsillapítási lehetőség.
Én azt mondom, ha a műtét után kibírtad a fájdalmat ezt is kifogod-nagyon nagy jutalom a vége:)A babának is jobb ha nem kap semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!