Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kellett volna éreznem...

Mit kellett volna éreznem tolófájásnál?

Figyelt kérdés
3 óra altt született meg a kisfiam,de én a 3 óra alatt csak nagyon erős derék fájásokat éreztem.Nem éreztem hogy akkor most ez tolófájás, ugyan olyan volt mint előtte.
2009. szept. 23. 23:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ezen utólag már kár agyalni. Amúgy pedig minden szülés más, nincs olyan, hogy mit KELL érezni. Azt KELLETT érezned, amit éreztél, nektek kettőtöknek ez KELLETT ahhoz, hogy babává és anyukává szülessetek. Ez a Ti élményetek volt egyedül, nem maradtál le semmiről. (Ha azt szeretnéd tudni, mit mondanak a nagykönyvben, hogy a "többség" mit érez, hát valami nagyon erős nyomáskényszert, ami pár nyomásig tart, aztán elmúlik, aztán újra jön egy, amikor újra tudod tolni, feltéve, ha az elsőnél nem sikerült az egész babát kinyomni)
2009. szept. 23. 23:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Amikor még csak sima fájásaim voltak, állandóan azt kérdezgette a doki és a szülésznő, hogy kell-e már kakilnom, van-e kakilós érzésem. Nem is értettem, mit akarnak tőlem, hiszen előtte nem sokkal kaptam beöntést. Nna, aztán megértettem, hirtelen tényleg olyan volt, hogy besza***ok, már elnézést. Mondtam, hogy na most ez az! És erre mondták, hogy ez a tolófájás, és gyerünk anyuka nyomjoooooooon.

És nyomtam, és 3-4 utána megszületett a babám, és tényleg olyan volt, mintha kakilnom kéne, pedig "csak" szültem.

2009. szept. 24. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor Te is (én is) abba a kicsi százalékba tartozol a nők között, akik nem éreznek tolófájást. (A szülésznőm mondta, amikor a második szülésre készülődtünk, mert én az elsőnél nem éreztem, és kérdeztem, hogy hogy van ez.) Ez nem gond, csak annyiból nehezebb, hogy nem egyértelmű, hogy mikor kezdődik a kitolás. Ja és azt mondta, hogy ha az elsővel így is volt, nem biztos, hogy a másodiknál sem fogom majd érezni. (Hát nem éreztem.) Amikor már nagyon nagyon erős volt a fájás, megpróbáltam finoman tolni, és abból lehetett tudni, hogy amikor a tolásra kevésbé fájt, mintha "nem csinálok semmit", akkor elkezdődött a kitolás... A másodikkal nekem sokkal könnyebb volt, pont emiatt, mert már tudtam, hogy mi történik. A lényeg a baba! :o)
2009. szept. 24. 09:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Én sem éreztem tolófájást 4 hónappal ezelőtt. Semmi kakilási inger...nekem a szülésznő mondta, hogy próbáljak meg finoman nyomni és amikor úgy látta, hogy ez már jó lesz, akor mindig szóltak, hogy na most nyomjak! Nekem ez volt a legrosszabb, a vajúdás a kitoláshoz képest nekem gyerekjáték volt. De minden rendben volt, egészséges picurkám született és ez a lényeg.

Pár év múlva meglátjuk, mi lesz a kistesónál:)

2009. szept. 24. 09:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Én azt éreztem, hogy valami iszonyat erővel ki akar szakadni belőlem, feszített a hüvelynyílásom. És nem hiába, ki is jött a lányom)

Örülj neki, hogy könnyen megélted, bár én sem panaszkdom, szép élmény volt:.)

2009. szept. 24. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!