Ebben az esetben lehet valahogyan "kérni", hogy
császárral szülhessek?
Mehetsz másik orvoshoz, de mivel a császármetszés hasi nagy mutet, magasabb a kockázata, lassabb a felépülése, mint a termeszetes szules utan.
2013. ápr. 8. 06:16
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Úgy lehet csinálni, hogy egyszerre járok 2 dokihoz? A mostani orvosom nagyon jó, ha a magzattal kapcsolatos dolgokat nézzük, csak a szülés módjában nem egyezik a véleményünk.
Sajnos én elég hosszú ideig lábadoztam mindkét szülésem után, szóval annál már csak rövidebb lehet a felépülési idő.
Annyi orvoshoz jársz, amennyiben akarsz, de ha kiderül, az eredeti orvosod elég rossz néven veszi majd....
A császár nem kéjutazás. A mutet utan nem tudsz felekelni, a hasad ugy érzed szétszakad, annyira faj, hónapokig nehéz es fajdalmas lesz minden mozdulat, nem tudsz majd emelni. Persze van akinek kevesebb gondja van utána, ez eltérő.
2013. ápr. 8. 06:32
Keress egy másik orvost, s mutasd meg a leleteidet. Ha ő sem javasolja a császárt, akkor lehet, hogy csak túlparázod. DE én pl. a kisebbiket éjfél után pár perccel szültem, s aznap már sétáltam a folyosón, másnap már volt tejem, mire hazajöttünk a kórházból, már simán elláttam magam és a gyerekeimet is. Igaz, nap közben aludtam, mikor tudtam. Szóval van akit nem visel meg annyira a császár.
2013. ápr. 8. 09:19
Császár után 1 nappal már semmi bajom és fájdalmam nem volt, és ha visszaolvassátok az itteni tapasztalatokat, sokkal könnyebben felépülnek a császárosok, persze nem mind.
2013. ápr. 8. 10:03
Valóban lehet itt olvasni vad dolgokat. Nem akarom én megkérdőjelezni senkinek az írását, de egyáltalán nem az a jellemző, hogy császár után pár órával már baromi jól van a kismama. A legtöbben 24 óráig őrzőben fekszenek mozdulatlanul, a poklok poklát járják meg az első, meg az utána következő jó néhány felkelésnél és napokig a hasukat fogva görnyedten járnak. Orvosi tény, hogy a császármetszés után jóval hosszabb a felépülés, mint a hüvelyi szülés után. Ez akkor is így van, ha mindkét oldalon vannak kivételek és van aki császár után két órával cigánykerekezik, illetve van, aki sérül hüvelyi szülésnél. Ezek a ritka kivételek.
2013. ápr. 8. 10:14
Császár után 12 órát kell feküdni. Ebből 4 óra az őrző, majd 8 óra fekvés a kórteremben, utána már csinálhatsz amit akarsz, ha tudsz.
2013. ápr. 8. 10:22
Engem császár után (Nagykanizsa) rögtön a szobámba toltak, és 10 óra múlva már jött a nővér, hogy keljek fel, és mehetek zuhanyozni. Az igaz, hogy rettenetesen nehéz volt a felkelés, de minden egyes felkelés mindig könnyebb volt. És nem is fájt, inkább csak nagyon húzódott, pedig nekem a hasizmomat is összevagdosták, mert nehezen jött ki a baba. Kb 2 nap jártam görnyedten, de az nem igazán, hogy még hónapokig nehezen tudsz mozogni. 1 hét múlva már szinte ugyanúgy tudtam mozogni, int előtte, csak a felkelés ment még kicsit lassabban.
2013. ápr. 8. 10:38
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, az igaz, hogy alapos indok kell ahhoz, hogy valakit megcsászározzanak. Kérdezz meg akár még 2 dokit, és, ha mindegyik azt mondja, hogy maradjon inkább a természetes szülés, akkor szerintem fogadd el azt.
2013. ápr. 8. 10:41
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Akkor szerintem nézek olyan orvost aki másként vélekedik! A dokim amúgy sem vállal szülést, csak terhesgondozást, de a kórház meg nem csinál programozott császárt, ha nincs orvosom aki ajánlaná.
Orvosi indok az van (mint írtam a sebész is ezt ajánlotta) csak az én orvosom nem ismeri el. Véleménye szerint maximum egy kicsit hosszabb lesz a gyógyulási idő mint előzőleg. Szerinte az, hogy mindkét szülésnél még a végbél záróizma is sérült és másodjára már 1 év kellett a helyreállításhoz (2* is végbél-hüvelysipoly alakult ki, egy makacs hüvely és méhgyullagás kísretében), az nem ok arra, hogy császár legyen. A legrosszab az volt, hogy ahelyett, hogy a kicsikkel lehettem volna rohangálhattam kórházba be, kórházból ki, orvoshoz el... A kicsik a szüléseim után többet voltak a nagyival mint velem.
Ennél azért gondolom csak gyorsabban felépülök a császár után.
Kapcsolódó kérdések: