Szülési vs vetélési fájdalom? Bővebben lent:
A saját tapasztalatom tudom leírni. 2 éve volt egy missed ab-em a 12. héten. Nekem nem voltak görcseim, csak rettentő sok vért vesztettem. A 3. nap csinálták a befejező műtétet, addigra ki is tisztultam.
Novemberben szültem a kisfiam. A szülési fájdalom nekem a mensi görcsökhöz hasonlított, csak itt nem volt szünet köztük és kicsit jobban fájt.
Amúgy is azt mondják, hogy 2 szülés sem hasonlít egymásra, mindenkinek más a fájdalomküszöbe. A szülésre majd készülj pozitívan, és ne arra gondolj, hogy milyen rémtörténeteket írtak már itt le!
Három gyógyszerek nélküli (sem gyorsító sem az amiatt szükséges fájdalomcsillapító nem volt) szülésem után volt egy missed ab-m.
Mikor megtudtam, hogy nem él a baba bennem (azért véreztem) és másnap emiatt eü abortuszra megyek, hogy biztosan ne maradjon vissza valami ami vérmérgezést okozhat, egyszóval megittam egy fél vagy egy egész üveg alkoholt - nem emlékszem mit, sztm 18%-os volt. Amúgy nem iszom, de akkor "mindegy volt". (hisz nem voltam várandós.)
Az alkoholtól, úgy mint menses esetén is először nem történt semmi, aztán pár óra múlva erős görcseim lettek, a vérzésem is felerősödött.
Kimentem a WC-re, és megdöbbentő módon az egész szülési folyamat lezajlott 1-2 óra alatt. Az izzadás, a lazulás, a visszatérő görcsölés is.
Aztán egy idő után abbamaradt.
Másnap a kórházban már nem volt bennem a baba - újra megnézték UH-n. Előző nap tisztán látszott.
Megjegyzem a szülés normál esetben sokkal kevésbé fájdalmas, ha nem hanyatt kell feküdni és nem adnak az izmokat nem-természetes összehúzódásra serkentő oxitocint.
A természetes fájdalom természetes mértékű fájdalomcsillapító hormonokat termel, ami a folyamatnak fontos része - szinte minden emlősállatnál létezik, függetlenül a testi méretétől, azaz ez nem csupán egy kiküszöbölendő "hiba" a természet által okkal így kidolgozott folyamatban.
Ld YouTube: pandák szülése.
Egyébként a kórházi "kezelés" után nem lett volna szabad rendszeres görcsökkel vérezned.
Talán egy másik orvossal is vizsgáltasd meg magad, mert ez nem hangzik normális dolognak!
(A műtétet végzőhöz csak később mennék vissza a helyedben, a többi orvosi vélemény begyűjtése után.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!