Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mindenki ennyire fel a szülest...

Mindenki ennyire fel a szülestöl, vagy csak en vagyok ennyire beparazva?

Figyelt kérdés
Olvastam itt 1-2 mar anyuka valaszait es hat mit mondjak jol ramijesztettek.Nagyon keves kivetellel mindeki azt irja, hogy mennyire nagyon szenvedtek.En amugy is eleg "erzekeny" vagyok a fajdalomra, akkor hogy fogom en a szülest kibirni???Ti mivel biztattatok magatokat?Es en azt sem tudom elkepzelni, hogy kibujik a gyermekem es minden fajdalmat elfelejtek./Pedig nagyon varom mar a kisfiam ne ertsetek felre!!!/
2009. szept. 21. 20:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
én is be voltam parázva rendesen, de már nagyon nagyon vártam, hogy szüljek. Szerintem ez segített át az egész folyamaton... így visszatekintve tök felesleges volt parázni, át kell esni rajta, iszonyat kemény lesz, senki nem fogja azt mondani hogy wellnes hétvégére készülj:) nem lehet rá felkészülni sem. Amúgy nekem rohadtul nem volt olyan érzésem amikor kibújt teljesen mini, hogy minden fájdalmam megszűnt... olyan sokkban voltam, hogy rohadtul nem érdekelt, hogy mit érzek meg mit nem.
2009. szept. 21. 20:39
 2/19 anonim ***** válasza:
83%

Bennem az volt, hogy minél hamarabb megszülessen a fiam. Mindegy mennyire fáj. Neki és neked is jobb lesz ha már a karodban tarod. Nagyon megérte. Ne a fájdalomra gondolj, csak arra, hogy szülsz egy csodát !

(20 órát vajúdtam, fájdalom csillapító nélkül)

6 hónapos a fiam

2009. szept. 21. 20:49
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Igaz en meg csak 18 hetes vagyok ugyhogy meg sok idom van (remelem) a szulesig de mar most nagyon felek. Szinte annyira, hogy bele sem merek gondolni. Pedig mi is varjuk mar nagyon a kis jovevenyt. Mi nem szeretnenk tudni a baba nemet csak a szuletesekor. Nekem valamennyire ez is segit, hogy meglepetes lesz. Persze ez csak szemelyes velemeny. Szoval nem vagy egyedul a vilagon aki retteg a szulestol ne felj, tudom ez sovany vigasz de az mindig termeszetes, hogy az ember fel az ismeretlentol es a fajdalomtol. En is itt olvadgattam, hogy ez egy teljesen ismeretlen fajdalom amit azelott az ember nem erzett. Termeszetes, hogy felunk tolle. Engem az vigasztal, hogy bizom benne jo kezekben leszunk es mindig azt tartsd szem elott, hogy a baba egeszsege es epsege a legfontosabb a tobbit valahogy kibirjuk. Szivbol kivanom neked, hogy konnyu es gyors szulesed legyen, addig is boldog babavarast!
2009. szept. 21. 20:49
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

ez természetesen szintig, de van olyan is, aki annyira parázik, hogy nem is mer természetesen szülni. a sógornőm nem félt, két óra alatt megvolt a baba...

én közepesen féltem 16 óra vajúdás és császár lett a vége 6 hét mólva szülök és én megint császárt szeretnék, nem is nagyon lehet más a varratok miatt. remélem csak, hogy minden rendben lesz. megint közepes szinten félek, ha lehet ilyet mondani, mert tudom, hogy ami vár rám nem egy leányálom, de nem is kibírhatatlan. másodszor az az előny, hogy tudom mi vár rám, viszont azzal is tisztában vagyok, hogy nem minden része kellemes, de hangsúlyozom nem kibírhatatlan.

kívánom, hogy te is sógornőm példáját kövesd no para és ahogy a szülést kommentálta: ennél azért komolyabbra számította...

van ilyen is, nem csak a mesében!

2009. szept. 21. 21:18
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon féltem. Minél több rémtörténetet hallottam, annál jobban. Aztán ezeket megtanultam elengedni a fülem mellett.

Végül rájöttem, hogy megérte az egész. Ahogy túl leszel tajta, majd az érdekel csak, hogy eszik-e eleget, miért sír, elég meleg van-e neki... Ez elveszíti az aktualitását.

Ha szerencséd van, megmagyarázhatatlan erő kerít a hatalmába a szüléskor és "oroszlánként" veszed az akadályt. De igy vagy úgy, végül a karodban fogod tartani.

2009. szept. 21. 21:22
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat, probalok maskepp gondolkozni, mindig azt mondogatom, hogy ha mas kibirta en is kibirom valahogy, de akkor is ahogy közeleg az idö egyre jobban felek...
2009. szept. 21. 21:24
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is iszonyatosan félek, nekem senki nem tudja megmagyarázni, hogy majd elmúlik, mert ameddig fáj, addig fáj, és nem vigasztal, hogy ha kint lesz a baba, milyen jó lesz. Ráadásul amellett, hogy nem birok semmilyen fájdalmat, elég parás is vagyok, a legkisebb fájdalomnál már attól rettegek, hogy biztos most valami nagyon rossz fog történni. Nem is tudom, hogy fogom megszülni a kislányomat...
2009. szept. 21. 21:29
 8/19 anonim ***** válasza:
75%

Szia

Én nagyon féltem ,de mikor az utolsó hetet kezdtem folyamatosan az járt a fejembe ,hogy bárcsak már ott tartanák,mikor jöttek a fájások kész öröm volt vissza se lehetett volna fogni úgy rohantam a kórházba,aztán onnantól jött a szenvedés fájni fájt de az hittem soha nem jön el azaz idő mikor azt mondja a doki,hogy akkor nyomjak. 9 hónapig vártam a babát de az utolsó pár óra nagyon rossz volt mert már annyira izgatott és kíváncsi voltam,és olyan lassan telt az idő. Szülés után azt mondtam soha többet, 6 hónapos a lányom ,de egyre többször gondolok már a kis tesóra.

2009. szept. 21. 21:46
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Számomra a szülési fájdalom szinte leírhatatlan, olyan mint amikor nagyon elzsibbad a lábad, de amikor meg sem tudsz mozdulni, és kb. még ezt szorozd meg ezerrel csak a hasad alján, vagy a derekadban. Legalábbis nekem ilyen volt, de én nem kaptam fájdalom csillapítót. Hiába van szülésznő stb... a fájdalmat senki sem tudja átélni helyettünk. Én nem nagyon féltem a szüléstől, aztán jól meglepődtem, de valakinek könnyű. 3 hónapos kisbaba anyukája.
2009. szept. 21. 22:56
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

A szervezeted tudja a dolgát. Gondold végig, milyen csodálatos a terhesség is. Az egész anatómia. A nők csípője szélesebb, hogy elférjen a baba, a méh izomzata spirális, hogy a "fájások" egyre lejjebb és lejjebb préseljék a picit. hogy kinyílik a méhszéj, addig meg zárt, míg kell.hogy a baba tüdeje küld kémiai jelet, hogy megérett és ettől indul be a szülés...stb.

Ez a félelmetes! Beleborzongok a gondolatba! Egy csoda részese vagy!!!

2009. szept. 21. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!