Apás szülés, vagy apa nélküli?
Szerintem mindegy, egy a fontos, hogy egyik fél se legyen kényszerítve semmire, vagyis ha az apa nem akar bent lenni, nem szabad erőltetni, ha az anya nagyon nem karja, hogy apa bent legyen, akkor sem szabad erőltetni. Akkor legyen apás, ha mindketten úgy akarják.
Én sokáig nem szerettem volna apás szülést, egyrészt úgy gondoltam, hogy mondjuk anyukám sokkal hasznosabb segítség lenne, másrészt sok rémtörténetet hallottam, hogy utána az apa megundorodott az anyukától, és akár válás is lett a dolog vége. De a férjem annyira szeretett volna bent lenni, hogy végül azt mondtam OK, jöjjön, de csak a fejemnél lehet. Aztán úgy alakult, hogy premier plánban végignézte az egész szülést, annyira érdekelte a dolog, még a lepényt is jól megnézte utólag, és ő mesélte nekem, hogy milyen érdekesen nézett ki. :-). Én akkor ott már nem gondoltam rá, hogy tiltakozzak az ellen, hogy elmenjen a fejemtől, ő meg mai napig mint élete legjobb élményét emlegeti az egész szülést, és várja a következőt, ami 3-4 hét múlva esedékes. És nem undorodott meg, alig várta a 6 hetes kontrollt, hogy zöld utat kapjunk a szexhez. Szóval összességében végül nem bántam meg, hogy "megengedtem" neki hogy bent legyen.
En akartam legbelul de feltem mert batyam soha tobbe nem birt a felesegehez nyulni mert mindig a szulest latta..
Parom be akart jonni hogy fejnel legyen.. Haaat... A 13. Oraban is azt hallgatni hogY vegyel levegot stb k.rva idegesito volt de legalabb figyelmeztetett aztan egyszer csak elromlott minden ereztem hogy szettorok belulrol es toltak is muteni... Na ezert soha tobbe nem hagynam. Ott allt halalra remulten es hallgatta ahogy az anesztes elmondja hogy felelosseget nem vallal a csaszar metszes komplikacio miatt adodott es a lap aljan irjam ala hogy a mutetbe beleegyezek es a csalad nem perel... A valaszom annyi volt hogy b.sszatok meg... Mi az hogy senki semmire nem vallal felelosseget? Azon gondolkoztam mutet alatt hogy vajon ki volt aki hatba szurt.. Rutinos vagy.kezdo ??? Parom meg a muto elott legyeztek hogy ne ajuljon el mert ez csak formalitas es ki jovunk mind a ketten elve. Most 10 hetes vagyok. O jonne de biztos nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!