Természetes szülés és Császárról írnátok?
1. babám: természetes szülés
2. babám: szülésindítás után sürgősségi császár
Számomra a természetes szülés sokkal jobb volt. Elfolyt a magzatvíz, és 6 órával később kezemben volt a kislányom. Nem túl jól viselem a fájdalmakat, de mindenért kárpótolt az a pillanat, amikor kibújt, és a fájdalom is megszűnt egyszerre. Arról nem is beszélve, hogy utána sem okozott gondot számomra sem a mozgás, sem pedig az ülés. (pedig volt gátmetszésem)
A másodiknál sajnos indítani kellett magas vérnyomás miatt. De sajnos a tolófájásoknál előtt elakadt és sürgősségi császár lett. 6 órával később láttam először a babámat. A másnapi első felkelés szörnyű volt, és pár napig minden mozdulat fájdalmat okozott.
Persze nem mindenkinek ilyen trauma a császár, de nekem az volt.
1-2 szülésem természetes szülés az első 7 óra volt, a második mindössze 2 álom szülés volt, kicsi gátmetszéssel 2 óra múlva ülve szoptattam jöttem mentem.
3.baba nem fordult be sajnos, haránt maradt végig elment a magzatvíz és császár lett a vége.
Hát nem tudom, olvasom sokszor hogy császárt szeretnének inkább sokan, meg trükköznek hogyan érhetnék el a császárt, én inkább választottam volna 2 hüvelyi szülést mint a császárt. 1. nagyon félek a műtétektől 2.rosszul éltem meg hogy ott lent dolgoznak rajtam és tudom hogy épp felvágnak tudom hogy hülyeség meg nem kellett volna gondolnom erre de azért csak nem tudtam kiverni a fejemből. 3. nem tudtam felülni csak feküdtem 6 órán át majd jól megfájdult a fejem, a fiamat alig tudtam mellre tenni és utáltam az egész tehetetlenséget. 4. plusz ez az én kínom, de allergiás vagyok júliusban szültem és az allergia szereim amik hatnak is nem szedhetők se terhesen se szoptatva szóval gyakran tüsszögtem hát hagy ne mondjam milyen "király" volt vágott hasi sebbel tüsszögni..:(
5. hazamenve a meglévő gyerekeimet is ellátni nem igazán ment pár hétig mint a nyugdíjas úgy közlekedtem.
Ez csak az én verzióm, nyilván ha nem szülök előtte 2 hüvelyit viszonylag könnyen gyorsan beavatkozás nélkül és pozitív élménnyel akkor gondolom a császárt se utáltam volna ennyire.
Illetve biztos hogy van aki fitten frissen nyomja már császár után, egyik barátnőmnek nemrég született a 3.babája császárral pár nap alatt úgy jött ment senki meg nem mondta volna hogy császáros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!