Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülés és Császárr...

Természetes szülés és Császárról írnátok?

Figyelt kérdés
Ki hogy élte meg? Ha császározták akkor miért?Mindenre kíváncsi vagyok:)

2013. ápr. 1. 14:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Programozott császárom volt, végig faros volt a baba. Nem katasztrófának éltem meg, bár utána egy hétig nagyon szenvedtem. Szerintem az, hogy ki hogy éli meg a szülést, függetlenül attól, hogy természetes vagy császár, pláne hogy ha nem sürgősségi császárról van szó, van idő felkészülni lelkileg. Minden az agyban dől el.
2013. ápr. 1. 14:35
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2013. ápr. 1. 14:38
 3/6 anonim ***** válasza:
2 szülésem volt, természetesen. A második babám faros volt. Mindkettőt nagyon "élveztem". 2 4gyerekes anyuka volt bent velem, vicceket meséltünk, én mozogtam, labdán ültem, kötélbe kapaszkodtam, zuhanyoztam. Jó volt. Egyik szülésem sem cserélném el.
2013. ápr. 1. 14:50
 4/6 anonim ***** válasza:

1. babám: természetes szülés

2. babám: szülésindítás után sürgősségi császár

Számomra a természetes szülés sokkal jobb volt. Elfolyt a magzatvíz, és 6 órával később kezemben volt a kislányom. Nem túl jól viselem a fájdalmakat, de mindenért kárpótolt az a pillanat, amikor kibújt, és a fájdalom is megszűnt egyszerre. Arról nem is beszélve, hogy utána sem okozott gondot számomra sem a mozgás, sem pedig az ülés. (pedig volt gátmetszésem)

A másodiknál sajnos indítani kellett magas vérnyomás miatt. De sajnos a tolófájásoknál előtt elakadt és sürgősségi császár lett. 6 órával később láttam először a babámat. A másnapi első felkelés szörnyű volt, és pár napig minden mozdulat fájdalmat okozott.

Persze nem mindenkinek ilyen trauma a császár, de nekem az volt.

2013. ápr. 1. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:

1-2 szülésem természetes szülés az első 7 óra volt, a második mindössze 2 álom szülés volt, kicsi gátmetszéssel 2 óra múlva ülve szoptattam jöttem mentem.

3.baba nem fordult be sajnos, haránt maradt végig elment a magzatvíz és császár lett a vége.

Hát nem tudom, olvasom sokszor hogy császárt szeretnének inkább sokan, meg trükköznek hogyan érhetnék el a császárt, én inkább választottam volna 2 hüvelyi szülést mint a császárt. 1. nagyon félek a műtétektől 2.rosszul éltem meg hogy ott lent dolgoznak rajtam és tudom hogy épp felvágnak tudom hogy hülyeség meg nem kellett volna gondolnom erre de azért csak nem tudtam kiverni a fejemből. 3. nem tudtam felülni csak feküdtem 6 órán át majd jól megfájdult a fejem, a fiamat alig tudtam mellre tenni és utáltam az egész tehetetlenséget. 4. plusz ez az én kínom, de allergiás vagyok júliusban szültem és az allergia szereim amik hatnak is nem szedhetők se terhesen se szoptatva szóval gyakran tüsszögtem hát hagy ne mondjam milyen "király" volt vágott hasi sebbel tüsszögni..:(

5. hazamenve a meglévő gyerekeimet is ellátni nem igazán ment pár hétig mint a nyugdíjas úgy közlekedtem.

Ez csak az én verzióm, nyilván ha nem szülök előtte 2 hüvelyit viszonylag könnyen gyorsan beavatkozás nélkül és pozitív élménnyel akkor gondolom a császárt se utáltam volna ennyire.

Illetve biztos hogy van aki fitten frissen nyomja már császár után, egyik barátnőmnek nemrég született a 3.babája császárral pár nap alatt úgy jött ment senki meg nem mondta volna hogy császáros.

2013. ápr. 1. 15:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem hajnalban elkezdett szivárogni a magzatvíz, de fájások még sehol. 9-kor megvolt az nst, utána megvizsgált a doki - 2 ujjnyi széles voltam. Irány a szülőszoba. Oxit kaptam, természetes szülésre készültünk. Aztán délután 3-kor mondta a dokim, hogy semmit nem tágultam, a baba szívhangja gyengül akkor mikor nekem fájásom van, és a koponyája felfeküdt a medence csontomra, úgyhogy a baba egészsége érdekében a császárt javasolja. Nem gondolkoztam rajta, az ő egészsége mindennél fontosabb volt, így irány a műtő. Mindennel együtt 20 perc alatt végeztünk, és rögtön a karomban volt a pici. 2 órát együtt lehettünk még apával hármasban a szülőszobán, aztán betoltak a kórterembe. Egy nagyon kedves nővérke megmutatta, hogy hogyan keljek fel az ágyból, hogyan sétáljak, így már a következő napon én úgy sétáltam, mintha nem is lett volna a műtét. Én semmi hátrányt nem éreztem abból, hogy nem sikerült természetes úton szülnöm, a sebem sem fájt és a tejcsivel sem volt semmi gondom.
2013. ápr. 1. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!