Magyarországon miért ennyire korlátozottak a szülések? Miért nem elfogadott sem az otthon szülés sem a programozott császár?
Én szültem már Hollandiában is, Németországban és mos Svájcban fogok, mindegyik helyen a doki a terhesség megállapítása után megkérdezte hogy hüvelyi úton szeretnék-e szülni vagy császárral illetve hogy kórházban, szülőotthonban illetve a saját otthonomban. Az összes többi európai országokban teljesen normális a szülésnek bármely módja, Magyarországon meg egyes kórházakban még azt is megszabják hogy hogyan vajúdhat az ember lánya. Arról nem is beszélve hogy az anyukák többsége (tökéletes példa erre ez az oldal is többek között) egyből köpködi azokat, akik otthon szültek/nem a megszokott ritmus szerint szültek/nem kértek felesleges beavatkozásokat/császárt kértek/stb.
Komolyan érdekelne hogy a magyar felfogás szerint miért probléma hogy az anyuka úgy szül ahogy neki a legjobb?
Ezt én is szeretném tudni.
Nem feltétlenül az otthonszülés, inkább a háborítatlan szülés mellett kampányolnék.
Nekem 10 cm-es méhszájnál, erős tolófájások mellé úgy kötött be egy szülésznő oxytocint, hogy konkrétan azt hazudta, csak sima infúzió.(?)Az meg minek,ugye. Fél óra múlva megvolt a baba, de szanaszét szakadtam és ketten könyököltek a hasamon.
Az oxytocinról a zárójelentésemből szereztem tudomást, illetve kiroláskor gyanús volt a szülésznő kérdése, hogy "emeljem 10-re?" - szerintem felháborító a kiszolgáltatottság.
Nem tudom, akarok-e ezek miatt újabb babát, rémálmot csináltak a "könnyű szülésből".
na még csak az hiányozna hogy a nők a parlamentben kezdjenek el okoskodni.
Miért lenne elfogadott a programozott császár? Aki nem akar szülni, ne akarjon gyereket. Nem vágatja fel magát normális ember csak lustaságból
"na még csak az hiányozna hogy a nők a parlamentben kezdjenek el okoskodni."
ez miért lenne probléma? a nők értelmi képeségei tán a férfiaké alatt maradnak?
Mert az orvos jobban tudja hogy minek van kisebb egeszsegugyi kockazata az anyara nezve
A Dr rose rol es hasonlokrol sokat elmond h csak akk szulhetsz ott hogyha semmilyen komplikáció nincs. Mert azt nemtudjak megoldani....csaszart azt megtudjak. Persze! De azon kivul semmi!
Barmi gond van veled vagy a babaval mesz allami korhazba àt a prolik koze. Persze a dijat kifizettetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!