Angliai anyukák! Volt, aki inkább otthon szült?
Igen én otthon szültem.
Sok jót nem hallottam az itteni terhességgondozásról és szülésről, a hüvelyi úton szült kismamákat 1 nap múlva, a császárosokat pedig 3 nap múlva már küldik is haza.
Nekem egyéb betegség miatt tudható volt, hogy programozott császárral fogok majd szülni. Magyarországon több barátnőm/ismerősöm szült progis császárral egy dokinál és ódákat zengtek róla, a műtétről is, a terhesgondozásról is meg magáról a dokiról is.
A páromnak saját vállalkozása van itt kinn, Budapesten pedig van egy lakása, így nagy szervezkedést nem igényelt a történet, amint kiderült hogy teherbe estem ideiglenesen visszaköltöztünk Budapestre és a férjem havonta 1x kirepült Londonban leellenőrizni hogy hogy állnak a dolgok. Szóval végig velem volt, és még a császár közben is velem lehetett. :)
3 hónapos volt a baba mikor visszajöttünk.
Ugyanígy döntenék most is, ha jön a kistesó, szintén így fogjuk csinálni. :)
Soha,semmi esetre nem mennek M.o.-ra szulni,nincs az a penz.
2szer szultem itt,meg sem fordult a fejembe hogy ne itt szuljek. Itt fizetem a "tb-t",nem Magyarorszagon....
Elso csaszar volt,igen 3nap utan hazaengedtek ,jol is teszik ha nincs baj mi a francnak tartson bent egy hetig? Masodik huvelyi,masnap hazamehettunk ami szinten jo dolog volt.
Nekem jo elmenyeim vannak,sot tobb magyar baratunk is van aki itt szult es egyikojuk sem panaszkodott.
Megkerdezhetem miert gondolkozol azon hogy ne itt szulj?
Nagyon nincs jó híre a helyi kórháznak, meg a környéken egyiknek sem. De helyinek kifejezetten rossz. A legközelebbi kórház, ahol esetleg szülnék(feltételes mód), jó esetben is 40 perc kocsival, de ha épp kifogunk egy forgalmas hétköznapot, akkor belegondolni sem merek mennyi ideig tartna az út. És az, hogy ott szülhetnék e is csak feltételes. Mikor jelentkeztem, hogy terhes vagyok, és mondtam a GP-nek, hogy ha lehet kihagynám ezt a kórházat és kérném, hogy máshova irányítson, nem tette meg.
Most a 30. hétig azt javasolták maradjak, mert lesznek ilyen-olyan vizsgálatok és hogy ne maradjak le róla most már csináltassam meg itt, de utána sem ígérték, hogy tényleg áttudnak venni.
Igazából attól félek, hogy ha kell az odafigyelés nem fogom megkapni. Tudom, hogy sokan azt mondják itt jobb szülni, de ez főleg probléma mentes szülésre mondják... mi van, ha probléma lesz? Azt is tudom, hogy nem ezen kéne pörögni és ráparázni, de közben meg én olyan típus vagyok, aki nem szereti szőnyeg alá söpörni a negatív oldalát sem a dolgoknak.
Tudom, hogy itt a természetes szülés hívei és nem erőltetnek semmit, de mi van, ha pont kéne? Én pl jobban szeretném, ha vágnának és nem szakadnék, de itt nem vágnak gátat. Meg nem szeretnék könyörögni a fájdalomcsillapítóért, ha szükséges lesz, de azt sem szívesen osztogatják... szóval oké, hogy ingyen van, mert itt fizetem az NI-t, de közben meg azért rettegek, hogy ne legyen komplikáció, mert akkor már inkább otthon kifizetem azt a pénzt amit kell, csak megkapjam a figyelmet, ami kell.
Ezért vacilálok... de haza menni sem egyszerű, mert azt leszervezni... meg hát az anyagi vonzat, mert csak magánkórház jöhetne szóba és ott van még annak a kérdése, hogy a párom, hogy lehetne velem/velünk.
Valójában lehet, hogy csak egy kis megerősítés kell, bíztatás, hogy jó lesz ez itt is, nyugi, ne aggódj... nem tudom.
Csak ne lenne ilyen rossz híre ennek a kórháznak. :(
Igy mar ertem..
Nekem elso terhesseg problemas volt,inditani kelett a 38.heten,a vege surgossegi csaszar lett. Hidd el ha baj van figyelnek(legalabbis itt). A gatmetszesrol pedig csak annyit ha vagnak akkor vegig vagnak,ha viszont repedsz akkor pontosan annyit repedsz amennyi ahhoz kell hogy kiferjen.
Masodfokban repedtem,nem teljes hosszban csak egy kicsit. Persze macerasabb osszevarrni mint egy egyenes vagast. (Mo-n eselyem sem lett volna csaszar utan huvelyi uton szulni)
A GP-d pedig egy igazi f.sz amiert nem kepes segiteni.
Konnyu szulest kivanok,barhol is szulj:)
Köszi... bízom a legjobbakban.
A GP-m tényleg tapló. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!