Császár után több segítségre lesz-e szükségem otthon a babával?
Szia. Szerintem szülés után az első egy-két hétben jó azért ha ott van veled egy "tapasztalt" nő. Anyuka, vagy nagymama.Függetlenül attól, hogy hogyan szültél. Szerintem az is "szenved" eleget, aki császárral szül, és annak is fáj mindene aki hüvelyi úton. Ha jó viszonyban vagytok a nyagyival fogadd el a segítségét. Azért nem minden férfi "képes" pelenkázni, meg fürdetni, és a főzés sem utolsó szempont.
Legalábbis az én véleményem szerint. Én még nem szültem meg, de anyukám jön 2 hétre hozzánk.
Üdv, 39 hetes kismama
Szia, én is külföldön szültem a legnagyobb fiamat. Sajnos császár lett belőle, és az elszúrt epidurális érzéstelenítés miatt nagyon fájt a fejem (nem egy kis migrénre kell gondolni, hanem olyanra, hogy nem tudsz felkelni az ágyból), ami kb. 10 napig tartott.
Az én példám extrém, de mindenképpen ajánlatos legalább az első 2 hétre valakit megkérni, hogy segítsen. Az anyukám utazott ki hozzám 4 hétre, és a mai napig hálás vagyok érte. Nem bírtam volna nélküle.
Szóval, ha minden rendben zajlik, akkor is gyenge vagy még az első pár hétben. Főzni, mosni mindenképpen kell. A takarítás várhat egy kicsit...
Sok sikert, és boldog babavárást!
Bar en itthon lakom, es egyenlore ugy tunik, term. uton szulok, anyu hozzank is jon, kb. ket hetig. Reggel jon, este megy, mar vett ki szabit.
Rettento halas vagyok neki, megbeszeltuk, h addig jon, mig igenylem, ha nem igenylem, nem jon, de biztos fogom :-)
Szerintem utana is eleg megbirkozni az uj heylzettel, az elejen jo, ha kipihenheted magad, h tuti legyen tejed, es jobbat alszol, akar csak 3 orat napkozbne ket etetes kozott, ha tudod, h van, aki a babat figyeli.
Én természetes úton szültem,és nem volt segítségem.Az első 1-2 nap baromi nehéz volt,és akkor minden házimunkát a férjem csinált,kiv főzés,azt én.Aztán szépen belerázódtam.
Azt mondom,nem lehetetlen megcsinálni,de kössétek fel a gatyát.
Nem veletlenu lhivja gyermekagynak az idoszakot, ilyenkor normalis, h az agyban heveresze la picivel/mellett, minden nehezebben megy, meg a pisiles is, nemh a haztartas, fozes :)
Jol jon a segitseg, persze csak akkor, ha megbizol a segitoben es nem idegesit :)
Nem fogja kiutni a papat a nyeregbol, hisz a segitseg nem arra vonatkozik, h a mama (anyosod) a babat gondozza :)
Hanem, h segitseg a haztartasban, fozzon, takaritson, mossosn, vasaljon, ha pihensz, es ferjed nincs ott ,ranezzen a babara. Ezt meg kell beszelni, es akkor nem lesz gond :)
Én is császárral szültem sajnos koplikáció miatt,de már a második nap azt mondták az orvosok,hogy meg se látszik,hogy császárral szültem,nem mondom,hogy nem fájt de tartottam magam fájdalomcsillapítótse kértem.
Hazajöttünk akkor sem pihenetem,nem bírtam magammal most iszom a levét mert fáj a derekam amúgy 9 hete szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!