Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egyre inkább a császár felé...

Egyre inkább a császár felé hajlik mindenki eljutunk oda egy idő után hogy mindenki császárral fog szülni?

Figyelt kérdés
Lassan nem szól ellene semmi negatív dolog, akkor csak a "lúzerek" fognak hüvelyi úton szülni vagy akinél már muszáj mert annyira előrehaladott a folyamat mondjuk hogy felesleges a császár? Akinek csak orvosa van, mindenki császárt fog kérni? Itt is csak azt olvasom akármilyen kérdésnél felmerül ez a téma hogy semmi mellékhatása nem volt sőt, a gátmetszéses anyukák jobban szenvedtek, meg 2.,3. császárt már meg se érezte az anyuka, ugyanúgy beindult a teje, nem lett "odalent" tágabb stb. Valahogy semmi negatívat nem hallani róla, akkor efelé fogunk haladni ez a fejlődés iránya? A véleményetek érdekel.
2013. márc. 21. 19:44
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
"nem kell kőkorszaki módon állatok módjára szülni már." azért ez kicsit sarkos nem? A hüvelyi szülés csak kőkorszaki meg állati lehet?
2013. márc. 23. 07:51
 52/60 (L) Bella (L) ***** válasza:
30%

Szültél már?

Mert ha szültél volna már, akkor tudnád, hogy az ember ordít, összefossa magát, folyik belőle a lé, a büdös magzatvíz, a fájdalomtól nem hallja mi történik körülötte, szétvágják, szétreped, összevarrják, ha ez szerinted nem állati, akkor mi?

2013. márc. 23. 08:44
 53/60 (L) Bella (L) ***** válasza:
33%

Óh a naivság:)Én is sok mindent elhittem ilyen olyan szennylapoknak szülés előtt, elhittem, hogy van választási lehetőségem, elhittem, hogy van értelme azon gondolkoznom, hogy kérjek-e majd EDA-t, aztán a kórházba érve az ember szembesül vele, hogy ez az egész olyan szinten futószalagos, senkit nem érdekel, mit akarsz, csinálják a kórházi protokollt, kapod a beöntést, ha kéred, ha nem, aztán lehet, hogy nem jön be a választott orvosod, mert éppen dolga van, vagy lehet, hogy nem kapsz fájdalomcsillapítót, mert abban a kórházban nincs EDA, vagy éppen műtéten van aneszteziológus és hiába sikítasz, nem fognak megcsászározni, mert az nem támogatott, és ezzel nem bántani akarok én senkit, de én nemrég szültem Magyarországon, és bizony senkit nem császároznak meg, ha arra nincsen indok, ha nem alacsony a baba szívhangja nst-n, vagy burokrepedés után nem jönnek fájások, ha nem hat az oxitocin, de csak azért, mert te úgy akarod, hát ezt sajnos el kell felejteni. És higgyétek el, sokat veszít egy nő a nőiességéből egy rendes szülés által. Én nem vagyok orvos, de hiszem, hogy egy szike által vágott seb könnyebben gyógyulhat, mintha szétreped az ember, és én láttam a kórházban a császármetszésen átesett nőket, ahogy 1 nappal a műtét rohangáltak, rá két hétre semmi bajuk nem volt, míg ha varrnak kívül-belül az még hónapokig fáj és érzékeny, még szüléssel után 5 héttel is esnek ki a véres cérnadarabok, na hát ebből én soha többet nem kérek...lehet mosolyogva is szülni

Ja és azt még nem is meséltem, hogy szülés után mikor összevarrják az ember szétrepedt, vágott nemiszervét, a legtöbbet még katéterezik, mert nem tudnak pisilni, szülés után nem tudsz kakálni, úgy fogyasztod a hashajtót, ahogy csak tudod, hogy nehogy szétszakadjon a sebed. Aztán a kórházban szülés jönnek minden nap fertőtleníteni a frissen varrt sebet

2013. márc. 23. 09:17
 54/60 anonim ***** válasza:
55%
Egyetértek Bellával, de hozzáfűzném, hogy a császárnál is megkatétereznek, ott is adnak hashajtót utána, és még a hasadból is jön ki egy cső, ami kivezeti a vért. Mindezek ellenére szerintem is sokkal jobb a császármetszés, üzenem az egyik válaszolónak, hogy én hason aludtam császár után 4 órával.
2013. márc. 23. 09:25
 55/60 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom én nem éreztem felemelőnek a császáromat. igaz nincs viszonyítási alapom, mert hüvelyi úton sem szültem. Viszont én a műtétemmel a második nap szenvedtem meg de nagyon keményen. Akkor volt egy mály pontom. Nem hagytam el magam de nagyon nehéz volt az az egy nap.
2013. márc. 23. 09:31
 56/60 (L) Bella (L) ***** válasza:
59%

És csajok, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én utálom ha a punimban matatnak, márpedig a terhesség alatt ilyen olyan vizsgálat, kenet stb. igen sokszor kell szétrakni a lábakat, és kitárulkozni, ami nekem mindig is kellemetlen érzés volt az orvos előtt.

Na hát szüléskor, ez a legdurvább, hogy miután szétvágják a gátat, a szülésznő (és van hogy az orvos is besegít) izomból tépi szét a frissen vágott lyukadat, hogy kiférjen a baba. Az egész úgy fáj és éget,hogy megőrülsz, de közben egy hangot nem szabad kinyögni és csukva kell tartani a szemedet, nehogy berepedjenek a hajszálerek a szemeidben. És ha nincs erőd nyomni, az orvos a felkarjával felülről tolja ki belőled a gyereket.

Bocsánat, hogy ilyen durva dolgokat írok, de ezekről, aki nem szült, fogalma sincsen, hanem csak a szülőszobán szembesül a valósággal sajnos.

2013. márc. 23. 09:42
 57/60 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó: Felfogás kérdése hogy mennyire érzed szörnyűnek a szörnyűt. A végeredmény a lényeg. Császár után szültem a másodikat természetesen, abszolút nem bántam meg, megszépült ami rossz volt esetleg benne, én erre szavazok:-)
2013. márc. 23. 09:55
 58/60 A kérdező kommentje:

Bella igen természetesen szültem már nem is egyszer ilyen borzalmakat nem tapasztaltam mint amit te írsz. Ez nézőpont kérdése én a hasfalam durva szétválasztását varrogatását rosszul élném meg. Neked nagyon nagyon rossz tapasztalataid vannak szerintem és ezt írod, hiszen saját tapasztalatból indulsz ki. Ami nem baj én is saját tapasztalatból indulok ki de azért el tudom képzelni a másik oldalt is azért mert nekem másképp sikerült.

És igen minden szülésem után katéter nélkül pisiltem, és hashajtó nélkül mentem wc-re...dehát ki hogy.

2013. márc. 23. 10:07
 59/60 anonim ***** válasza:

Nálunk császármetszés előtt is van beöntés, mint a hasi műtéteknél mindig. Szülés előtt azért van, hogy az ember ha lehet, ne ürítse az összes székletet a baba közelében és ha császármetszésre kerül sor a belek tiszták legyenek. Egyébként engem mind a négy szülésem előtt megkérdeztek, hogy megengedem-e a beöntést és a borotválást. A szülésznő amikor meg akart vizsgálni (amíg az orvos nem ért be) szintén engedélyt kért. Velem mindig nagyon kedvesek voltak. Pedig az orvoson kívül senki nem kapott tőlem semmit, egyszer sem. Négyszer szültem, ebből háromszor ugyanaz a szülésznő volt szolgálatban. Mindig ugyanolyan kedves volt. Nekem mindent elmagyaráztak.

Bella erősen túloz. A személyzet hozzá állása sokszor a kismama hozzá állásán is múlik. A stílusából van elképzelésem a valós modorát illetően. Ezt nem mindenki viseli egyformán. Nekem volt úgymond a négyből egy "horrorisztikus" szülésem, de azt sem éltem meg úgy, ahogyan Bella. Pedig nem volt sétagalopp.Ha szülés akkor a harmadik gyermekem születése jut eszembe. Harmadik kicsimmel hajnal négykor elkezdődtek a fájások. Már bent voltam a kórházban. Átmentem a szülőszobára. A szülésznő megnézett, mondta, hogy szülünk. Elmentem a tusolós cuccért, szóltam a férjemnek, hogy jöhet. Na és küldtem SMS-t a kismama barátnőmnek, hogy szülünk. Két nap különbséggel voltunk kiírva és megbeszéltük, hogy akár éjjel is jelzünk a másiknak. Szóval jövögettek a fájások. Visszamentem a szülőszobába. A szülésznő előkészített, de mondta, hogy nem húzzuk az időt, mert gyorsan haladnak a dolgok. Szóval zuhanyzás és NST. Közben beszélgettünk, nevetgéltünk. Közben befutott a párom. A fájások elviselhetőek voltak és szép rendszeresek. Fájások alatt lazítottam, elképzeltem, hogy a tengerparton sétálok és beszéltem a kicsimhez, hogy hamarosan találkozunk. Egyik fájás után ott állt a barátnőm mellettem, hogy az SMS hatására ő is elindult a kórházba mert neki is fájásai voltak. Szóval szülünk. A mellettünk lévő szülőszobába került. Én relaxáltam, ő labdán pihent. Aztán hat óra körül jött egy hatalmas fájás. Felnyögtem és nyomtam. Bizony, az a tolófájás volt. A párom szólt a szülésznőnek és az orvosom is átsietett a barátnőmtől. Na mert ugye ugyanaz az orvosunk is volt. Hat óra húsz perckor ki is bújt a legkisebb királyfim. Kiputtyant. A csecsemős éppen csak megnézte ott mellettünk. Apa átvágta a köldökzsinórt és már a mellkasomon pihegett a picúr. Mi gyönyörködtünk. Az orvosunkkal az utómunka közben jókat beszélgettünk. Emellett jó volt átélni azt, ahogyan a barátnőm halad. Csodálatos volt. Minden kismamának ilyen szülést kívánok. Mert akkor vágyni fognak rá, hogy újra és újra átélhessék. Fájdalmával és eufóriájával együtt.

2013. márc. 23. 12:41
 60/60 anonim ***** válasza:

Bella,én nem nevezném állatinak a szülésemet!

Nem ordítottam,pedig marhára fájt,de nem éreztem,hogy ha ordítok attól jobb lesz.Egyénfüggő,hogy ki hogy éli meg,van akinek kisebb a fájdalomküszöbe,ezek szerint az enyém nagy.A barátnőm viszont végig kiabált.

Valóban nem egy leányálom megszülni,de szerintem nem is kibírhatatlan.

2013. márc. 23. 15:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!