Egyre inkább a császár felé hajlik mindenki eljutunk oda egy idő után hogy mindenki császárral fog szülni?
14-es vagyok ismét, lemaradt:
olvastam az ominózus kérdést is az oxitocinról és a prosztaglandinról, igen, lehetnek mellékhatásaik, mint minden gyógyszernek. De császárnál ugyanúgy kap az ember különböző szereket, amiknek szintén vannak mellékhatásaik (már ha csak a spinális érzéstelenítéshez használt gyógyszert nézed, annak is), sőt sokszor a császár után is adnak oxitocint hogy elősegítsék a méh összehúzódását. Nyilván nem osztják meg részletesen a kismamával, hogy miket kapott a műtét előtt/alatt/után, de nem egyféle gyógyszert adnak.
Amúgy nem vagyok császárellenes, mert ha muszáj akkor muszáj, csak van több orvos is a családomban, így kicsit mélyebben elmerültem az egész témában amikor először terhes lettem, és ha van rá mód, inkább elkerülném a műtétet.
Szia. Nem olvastam el a kommenteket. Én átéltem mind kettőt. Első babámnál farfekvés miatt progis császár volt. Nem vajúdtam, utána nagyon gyorsan gyógyultam. Második természetes szülés volt. A vajúdás borzalmas volt az utolsó 4-5 órában, repedt a hüvelyfalam, gátmetszés, és a kórházban ödéma a fenekemen mert a betét feltörte mert a gátseb miatt kicsit oldalasan tudtam ülni. Ezzel 2 hétig szenvedtem, ülni nem tudtam és 2 percnél tovább állni sem annyira fájt.
Mindettől függetlenül most remélem hogy befordul a 3. babánk, és természetes úton szülhetek. Ha faros marad, mivel nagy baba lesz, nem akarom kockáztatni a sima szülést.
Én az elsőt simán szültem, a másodikat császárral, a hüvelyi nagyon megviselt, a császár után második héten már kilométereket futottam.
Különbözőek vagyunk, különbözően reagál a szervezetünk.
Van, aki számára egy vágás sokkal inkább elfogadható mint az hogy akár teljesen szétrepedjen az alteste.
Akárhogy is nézzük, a szülés mindkét fajtája rengeteg következménnyel járhat, de szerintem nem fogja átvenni sosem a császár a hüvelyi szülés helyét, pontosan azért, mert az kemény százezrekért végzik és erre nem mindenkinek van pénze.
De 25-ös válaszoló, ez tök alkatfüggő! Van aki hüvelyi szülés után is fetreng a fájdalomtól és van aki császár után is vígan mászkál.
Szerintem pontosan az ilyen rémtörténetek miatt nem akarnak néhányan hüvelyi úton szülni. Mert ezen az oldalon is olyan szépen elő tudják adni a nők hogy combig repedtek és utána fél évig bepisilte, úgy kitágultak hogy harangozni lehet bennük stb.
Van ilyen igen, ahogy olyan is van, hogy valaki a császárral jár rosszul. Mindkettőnél benne van a pakliban az esetleges szövődmény, de attól hogy te így jártál, közel sem biztos hogy a többiek is így járnak.
Nem értem miért kell rémtörténetekkel ijesztgetni a kismamákat!
Szerintem az alegnagyobb ba, hogy a császármetszéses szülést azzal a hüvelyi szüléssel álljták szembe, ami szinte ugyanúgy beavatkozásokkal terhelt, sokszor teljesen feleslegesen, és amik miatt aztán "Horrorba" fullad a hüvelyi szülés. Mert ez a fajta hüvelyi szülés nem természetes szülés. Ami az igazi "ellenpólusa" lenne a császámetszéses szülésnek.
Szóval ami fontos, hüvelyi szülés nem egyenlő természetes szülés. Az a hüvelyi szülés, ahol a sürgetés, nem megfelelő pozció miatt hétrét reped az anyuka, kikönyökli a doki a babát, etc., semmivel sem jobb, vagy nem sokkal mint a császármetszés.
Igazi összehasonlítást a lehető legtermészetesebb szülés és a császár/beavatkozott szülés között lenne értelme nézni, már ha van egyáltalán értelme.
Szülés után másnap a kórteremben feküdtem,amikor jött egy nő,a saját lábán vidáman,a cuccai a tolókocsiban.Akkor jött ki sz őrzőből a császár után.Én hüvelyi szülés után szétesve érkeztem,toltak.2 napig alig bírtam járni.
De láttam olyan anyukát is,aki alig bírt járni a császár után. Szóval inkább végigkínlódok majd a következő babánál is 12órát,minthogy császározzanak.Én nem szeretném.Engem annak ellenére nem császároztak,hogy vastag volt a méhszájam és kissé hátrahajló,és 6 óra alatt 1 centit tágultam.Akkor megváltás lett volna ha megcsászároznak,most már nem bánom.Aznap amikor szültem kb 6 nőt vittel el mellőlem császározni,déltől rajtam kívül csak egy anyuka szült természetesen.Nem volt fogadott orvosom.Ha lett volna tuti kiveszik,de nem baj.Minden fájdalom ellenére nem bánom a természetes szülést.Ezt is meg kellett élnem.És a kislányom megért minden fájdalamt :)
15 hetes kislány anyukája
Én természetesen szültem, a következőt is így szeretném. Csodálatos élmény, ami kellett a női/anyuka lelkemnek.
Egyébként begyógyult a gátsebem, nem lettem tágabb, azóta is jó a szex. Volt fogadott orvosom, de nem császárt, még fájdalomcsillapítást sem kértem. Nekem így teljes az életem. Pontozzatok le nyugodtan.
Nagyon köszönöm a sok választ! Örülök hogy nem ment át sárdobálásba, az első oldalon írta vki hogy minek kell ezen acsarkodni stb. , egyáltalán nem ezért tettem fel a kérdést csak kíváncsi voltam a véleményekre.
Épp ezért mert legtöbb ilyen kérdésnél csak azt látom/láttam hogy "hogyan kérhetnék programozott császárt" "hogyan érhetném el hogy megcsászározzanak" illetve ezzel a témával kapcsolatban aki leírja az esetleges hátrányokat mindig le van húzva le van pontozva, és mások pedig csak pozitiv tapasztalataikat írják le.
Ezért merült fel bennem mint kérdés, hogy efelé haladunk e vajon.
Nagyon sok érdekes, elgondolkodtató válasz jött amikre nem is gondoltam, köszönöm!
A másik dolog hogy a lúzer szót direkt tettem idézőjelbe, mert természetesen nem én gondolok lúzerként egyik féleképpen szülőkre sem, hanem a kérdések-válaszokból jön le mostanság kicsit úgy hogy 1. van pénzed , akkor vagy valaki, nem kell szenvedned, császároztasd meg magad.
2. nincs pénzed, szülj simán és szenvedj. Ez jött le kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!