Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egyre inkább a császár felé...

Egyre inkább a császár felé hajlik mindenki eljutunk oda egy idő után hogy mindenki császárral fog szülni?

Figyelt kérdés
Lassan nem szól ellene semmi negatív dolog, akkor csak a "lúzerek" fognak hüvelyi úton szülni vagy akinél már muszáj mert annyira előrehaladott a folyamat mondjuk hogy felesleges a császár? Akinek csak orvosa van, mindenki császárt fog kérni? Itt is csak azt olvasom akármilyen kérdésnél felmerül ez a téma hogy semmi mellékhatása nem volt sőt, a gátmetszéses anyukák jobban szenvedtek, meg 2.,3. császárt már meg se érezte az anyuka, ugyanúgy beindult a teje, nem lett "odalent" tágabb stb. Valahogy semmi negatívat nem hallani róla, akkor efelé fogunk haladni ez a fejlődés iránya? A véleményetek érdekel.
2013. márc. 21. 19:44
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
73%
Ahogy meg én olvasom, mindenki "szülésélményt" akar, szóval egy réteg biztos hüvelyi úton akar majd szülni mindenáron.
2013. márc. 21. 19:56
 2/60 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Remélem nem! A kislányomat császárral szültem októberben,mert faros volt,aztán végül sürgősségi lett belőle. De a kistesót szeretném természetesen szülni,szeretnék SZÜLNI. Szerencsére van rá lehetőség,hogy császár után valaki simán szüljön,persze ha adottak a feltételek (nem faros,nem túl nagy,nincs rátekeredve a köldökzsinór stb) Tény és való,hogy a műtét utáni éjszakát leszámítva - ami pokolian fájt- nagyon hamar felépültem,nem is gondoltam volna. De nem szeretném ha a következő is császár lenne. Remélem sikerül szülnöm majd. És azt is remélem,hogy nem divatból fognak császárt kérni a leendő anyukák. A mai statisztika szerint minden 3. szülés császár és ez nagyon sok,szerintem.
2013. márc. 21. 20:00
 3/60 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem mindig lesznek olyanok, akik meg akarják élni a szülés minden pillanatát, gyötrelmét és az eufóriáját. Mert vannak, akik fontosnak érzik, hogy a lehető legtermészetesebb utat adják meg a babájuknak a születésre. Én még nem tudom elképzelni, hogy a császármetszés mindenben "jobb" legyen a természetes szülésnél. Mert a babának jobb, ha a szülés alatt föl tud készülni a születésre. Egyébként én nem tudom elképzelni, hogy milyen császármetszéssel szülni, mert szerencsémre egyszer sem kellett műteni. Pedig négyszer szültem. Egyébként ma már ha egy kismamának elegendő pénze van, tud olyan orvost találni aki orvosi javallat nélkül megműti. Ezt nem tartom helyesnek. Nekem ez mindig egy műtét marad.
2013. márc. 21. 20:03
 4/60 anonim ***** válasza:
67%

Én nem hiszem, hogy erre tartanánk. Szerintem még mindig többen szülnek simán, mint császárral. Nekem mindkettő császár lett végül, de egyikkel sem úgy indultam neki, hogy császárt akartam, csak így alakult. Azt nem értem, hogy miért olyan baromi fontos ez a császár, nem császár kérdés. Mintha ettől lennénk jó, vagy rossz anyák. Nem az számít, hogy egészséges legyen az a pici, amikor megszületik? Olyan fontos az, hogy milyen úton? Nem a babának kéne lennie a lényegnek? Ha neki az a biztonságosabb, hogy császárral segítsék világra, akkor miért kell ezen felháborodni? Aki meg természetes úton szül, az miért lenne rosszabb, mint aki császárral. Szerintem sokkal könnyebben regenerálódik a testük, mint akinek császáros sebe van.

Egyébként meg amíg nem veszélyezteti vele a gyermeke életét, addig mindenki úgy szül, ahogy akar, miért kell mindig ezeken a dolgokon acsarkodni???

2013. márc. 21. 20:03
 5/60 anonim ***** válasza:
94%
Én biztos, hogy hüvelyi úton szeretnék szülni, mert rettegek a császártól. Szerintem inkább afelé hajlunk, hogy a nőgyógyászok ne mindenható istenként gondoljanak magukra, hanem rájöjjenek, hogy a kismama partner, nem pedig egy darab hús, akivel bármit megtehetünk (értsd oxi, mert már unja, kötelező háton fekvés, mert az neki kényelmesebb, teljes tájékoztatásmentesség stb.). Egyre több kismama van a környezetemben, aki olyan orvost keresett, aki nem levezetni akarta a szülést, hanem csak kísérni, és amíg minden rendben halad, addig hagyni a kismamát, hogy csinálja azt, ami jól esik neki (akár inni, akár állni stb.). Szerintem a nők többségének inkább erre van igénye, mint egy nagyhasi műtétre (legalábbis a környezetemben biztosan).
2013. márc. 21. 20:05
 6/60 anonim ***** válasza:
39%
Nekem az első sürgősségi császár volt, de amúgy sem akartam semmiképp természetes úton szülni, mert nekem ez nem természetes, hogy a dokik össze vissza vágnak, mert ha nem akkor repedsz, meg hogy úgy nyomják ki könyökkel belőled a gyereket. Vagy rosszabb esetben fogóval, vákuummal húzzák ki. Így is vajúdtam 2 teljes napot, bőven kijárt a fájdalomból. Nem szedtem terhesvitamint sem, csak a legszükségesebb vitaminokat. Olvastam már, hogy azért találták ki a Gravidát és társait, hogy nagyobb súlyú babák szülessenek, amiket nyilvánvalóan nehezebb megszülni egyeseknek, mint egy régen normálisnak számított súllyal rendelkező babát. Én vállalom a nagy hasi műtétet, itt jóval kevesebb a kockázata annak is, hogy a babának baja lesz. Soha nem bocsátanám meg magamnak, ha a vákuumtól, vagy a szükséges barbár gyerek "kihúzási" módszerektől bármi baja esne, márpedig számtalan példa van erre. Most már elég császárral született ember (több millió) felnőtt, és semmi káruk nem származott abból, hogy nem préselődött át egy szűk csatornán, miközben a koponyája is összenyomódott. Bizonyított tény, hogy ez egy brutális fájdalom a babának. Jönnek itt a szükséges baktériumokkal, meg a hirtelen születés hátrányaival. Kérdezem én, hol vannak azok az emberek, akik bármilyen hátránnyal élnek emiatt?
2013. márc. 21. 20:05
 7/60 anonim ***** válasza:
57%
Bocsánat a sok egyébkéntért. Nagyon álmos vagyok. Azt még hozzá teszem, hogy nagyon jó dolog a császármetszés. Mert nagyon sok baba és mama életét, egészségét mentik meg vele.
2013. márc. 21. 20:06
 8/60 anonim ***** válasza:
94%
Na én a császár után (nem kértem) mélyvénás trombózist kaptam és az intenzíven köttem ki babázás helyett - hát elég lúzernek éreztem magam.
2013. márc. 21. 20:10
 9/60 anonim ***** válasza:
73%

én is császáros anyuka vagyok. sürgősségi császármetszésem volt, romlott a pici szívhanga. szinte egybefüggő fájásokkal a szülőszobáról toltak át a műtőbe. én is nagyon hamar felépültem utána, de őszintén? inkább megszenvedtem volna a sima szülés utáni felépülést. úgy érzem kimaradtam valamiből, valami nem tejes így nekem a szüléssel kapcsolatban. ha lesz kis tesó és választhatok, akkor szeretném megpróbálni a hüvelyi szülést.

a tejem valóban hamar megindult, a 3. nap este belövellt. biztos van köze a tejszaporító teának is hozzá, de nagyon örülök ennek.

egyébként már teljesen ki voltam tágulva, csak a tolófájásokra vártam...

hát ez van, de mindenképp szeretném átélni a szülés csodáját :)

2013. márc. 21. 20:10
 10/60 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki mástól fél ugyebár. Van akinek egy sebgyógyulás kevésbé fáj mint egy tolófájdalom és van, aki inkább a vajúdást viseli el csak ne műtsék.

Igaz, hogy ez manapság szinte kívánságműsor, de szerintem nem fog egy idő után mindenki azzal szülni. :)

Már csak azért sem mert ugye az indokolatlan programozott császárért súlyos százezreket kell fizetni, amit nem engedhet meg mindenki csak úgy magának.

2013. márc. 21. 20:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!